Fish & Chips concept ‘Bia Mara’ zet voet aan wal in Antwerpen

Fish & Chips concept ‘Bia Mara’ zet voet aan wal in Antwerpen

Duurzaam gevangen, verse vis in een snelle hap: het lijkt een tegenstelling die er volgens Bia Mara geen is. In hun tweede Belgische vestiging vlakbij het Antwerpse stadhuis, serveren de Ieren Simon Whiteside en Barry Wallace hun moderne en ecologisch verantwoorde variant van de traditionele fish & chips. De hoogste kwaliteit in een vriendelijke sfeer opgediend aan familiale prijzen.

Na Brussel en London openen de twee creatieve Ieren Simon Whiteside en Barry Wallace hun derde fish & chips restaurant in Antwerpen. Bia Mara – Keltisch voor ‘vis en schaaldieren’ – promoveert een traditioneel, volks en laagdrempelige kleffe hap tot een duurzaam verantwoord en ecologisch no-nonsense gerecht met gourmet niveau.

Met hun duurzaam fish & chips-concept is Bia Mara een van de aanvoerders van de nieuwe ecologie in de gastronomie. Dat de duurzame visserij moet voorschrijven wat er op het menu komt en niet andersom, staat dan ook centraal in hun filosofie. Bij Bia Mara dus geen hompen industriële vis in een vette korst met wakke frieten. Bia Mara zet een hedendaagse, luchtige en krokante fish & chips-variant op de menukaart met smaakvolle en onbekende seizoensvis zoals heek, zeebrasem of rode poon, een spannend assortiment sauzen, eigen samengesteld zout en vers gesneden frietjes.

Afhankelijk van het aanbod kiezen de chefs van Bia Mara afwisselend drie tot vier variëteiten uit de meer dan twintig soorten duurzaam gevangen vis die doorheen het jaar in de keuken passeert. Op het grote krijtbord kan je lezen wat de selectie van de dag is. Er is keuze uit drie tempura bereidingen (€12) en vier gerechten waarbij de visfilets in een verschillend beslag en panko, of krokant Japans broodkruim, worden gewenteld (€10 of €11). Het unieke gearomatiseerde beslag en de huisbereide sauzen brengen variëteit in het menu. Bij alle gerechten worden met de hand gesneden en met zeewier gezouten dikke frieten geserveerd die in 100% plantaardige olie worden gebakken. Op het repertoire van Bia Mara staan ondertussen 45 fish & chips creaties en 25 verschillende sauzen. Een dagelijkse special zorgt voor extra variatie. Een portie muntige erwtjespuree (€3), een salade van knolselder, venkel en mosterdzaadjes (€3) of pickles van radijsjes en wakame (€2) zorgen voor de final touch. De kaart omvat ook twee alternatieven met kip en een vegetarische optie.

   

hook camden town restaurants

  hook camden town restaurants

Over Bia Mara:
 
In 2010 verkochten stichters Simon Whiteside en Barry Wallace fish & chips als streetfood in Dublin. Simon is een getrainde chef die onder meer zijn strepen verdiende bij sterrenchef Raymond Blanc. Barry is en creatieve duizendpoot met een hart voor het ontwikkelen van concepten en merken. In het internationale karakter van Brussel vonden ze de ideale voedingsbodem voor de lancering van hun hedendaags fish & chips-concept. Dit succesverhaal herhaalden ze vorig jaar met een gedurfde tweede vestiging in Londen, de bakermat van fish & chips. Voor hun derde vestiging in Antwerpen kozen ze, net als in Brussel, bewust voor een locatie in het toeristisch hart van de stad, met name vlakbij de Grote Markt. Sinds de opening staat de Brusselse vestiging van Bia Mara hoog genoteerd op TripAdvisor: 92 % van de bezoekers geven het advies ‘heel goed’ (35%) tot ‘uitstekend’ (57%) waarbij het restaurant in Brussel op de 16de plaats staat van de 2.748 genoteerde restaurants (situatie op 1/10/15).

 

Bia Mara, Maalderijstraat 1, 2000 Antwerpen  

Open: dinsdag tot donderdag van 12h tot 15h en van 17h tot 22h. Vrijdag en zaterdag doorlopend van 12h tot 23h en zondag doorlopend van 12h tot 22h. Maandag gesloten.

www.biamara.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.