In de spotlight: NEO KVL by Tasigo in Oisterwijk

Een viersterrenhotel, check, net geopend, check, in een historisch kader, check, met talrijke activiteiten in de omgeving, check, check, check.

NEO KVL by Tasigo is een trendy, viersterrenhotel gehuisvest in een oude leerfabriek uit de 20e eeuw. Het gloednieuwe boetiekhotel opende in het voorjaar van 2022 zijn deuren op de site van KVL in Oisterwijk (Nederlands Noord-Brabant) vlakbij Tilburg.

Een roemrijk verleden

De KVL of voluit De leerlooierij Koninklijke Verenigde Leder, opgericht in 1916, vormde ooit het hart van de Europese leerindustrie. Anno 2022 is het terrein van deze iconische fabriek herschapen in een bruisende, Brabantse hotspot.

Op vandaag geen ronkende stoommachines meer, geen geuren van bewerkt leder maar een vijfsterrenservice, 24/7 receptie, roomservice, airco en wifi, skybar, wellness, kortom het industrieel pand ademt luxe, rust en premiumservice uit met respect voor het roemrijke verleden. De gebouwen ademen geschiedenis, accenten van de grootste leerfabriek in Europa zijn dan ook talrijk terug te vinden in het nieuwe hotel, het logo van de leerlooierij is in elke kamer terug te vinden.

Bron van inspiratie

Leerfabriek KVL is een inspiratiebron voor jonge ondernemers. Niet minder dan 60 bedrijfjes namen ondertussen hun intrek in de nieuwe kantoren in het hoofdgebouw. Voor ons de meest interessante zijn de bakkerij van meesterbakker Bij Robèrt, koffiebranderij Rozema & van Schijndel, wijnleverancier Maartje’s Wijnen en microbrouwerij Work in Brew.

De centrale plaats in NEO KVL by Tasigo wordt ingenomen door een indrukwekkend Atrium van niet minder dan 600 m². De binnenkoer in het U-gebouw van de voormalige leerfabriek kreeg een glazen koepel en blijft zo het bruisende middelpunt van het hotel en sluit trouwens naadloos aan bij de open bar en het restaurant.

Boetiekhotel zet in op beleving

De stijlvolle kamers (68) zijn met oog voor detaïl ingericht, zijn ruim en baden in het licht. Mooie badkamers zijn uitgerust met regendouches, comfortabele bedden, zithoek en voorzien van allerhande attributen, tandenborstels, loofah badsponzen, Nespresso koffiemachine, enz. Sommige kamers hebben zelfs een kookgedeelte.

Hotel NEO KVL by Tasigo beschikt bovendien over een fitnessruimte, spa, sauna en stoomruimte maar op het moment van ons bezoek was dit gedeelte van het hotel nog niet in gebruik genomen.

Waar men de dag kan eindigen in de bar (op het gelijkvloers aansluitend aan het atrium) of in de skybar met prachtig zicht over Oisterwijk, starten we de dag met een uitgebreid ontbijt. Dit wordt opgediend in buffetvorm en spreekt werkelijk tot de verbeelding met variatie naar hartelust. Wauw.

Bericht gaat verder onder de foto’s …

In Oisterwijk

Oisterwijk, we hadden er echt nog nooit van gehoord, heeft nog heel wat andere troeven in petto. Gelegen in Noord-Brabant, net over de grens, biedt Oisterwijk zowel culinair plezier als shoppingfun aan. Zo ontdekten wij de net vernieuwde patisserie& chocolatier Saranne, restaurant SUD, speciale bieren in drankenspeciaalzaak Gall & Gall, fine dining sterrenzaak Alma dat onlangs een 1ste Michelin ster mocht ontvangen en … nog heel wat andere zaken het ontdekken waard.

Heb je zin gekregen om hotel NEO KVL by Tasigo te bezoeken, hierbij de link voor alle info, geniet er alvast van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.