U Eat & Sleep, nieuwe ontdekking en nieuwe chef, geniet van U Discover.

U Eat & Sleep, gelegen op het Eilandje in Antwerpen, is het hippe restaurant en 4 sterren boetiekhotel van Hans Otten en Colette Van Remortel. Het biedt een totaalervaring van een verfijnde keuken en ongekende gastvrijheid. Omdat stilstaan achteruitgaan betekent presenteren Hans en Collete hun nieuw idee m.n. een nieuwe culinaire en culturele beleving én een nieuwe chef. Maak kennis met … U Discover.

Colette Van Remortel en Hans Otten

En die ontdekkingstocht vatten we aan met een perfect geserveerd glaasje Pommery Brut Royal Silver Champagne. Deze heeft fijne, delicate bubbels en een lagere dosage. De druivenselectie is veel strenger dan bij de klassieke Brut Royal. Hij bestaat namelijk uit de 20 beste ‘Grand Cru’s’ die Pommery in zijn aanbod heeft. De Pommery Silver heeft 42 maanden op de fles gerijpt, een half jaar langer dan de Brut Royal. De toon is alvast gezet met deze hoogstaande Champagne!

Met als centrale punt U Eat & Sleep in het historische pand van Architect Pierre Bruno Bourla, centraal gelegen op ’t Eilandje aan de jachthaven en het MAS kan de discover beginnen. Meester-verteller van de couleur locale is ‘gids extraordinaire’ Tanguy Ottomer. Gastronomisch dirigent van een volledig aangepast menu: topchef Reda Hamite. “Ik heb ’t Eilandje de voorbije 10 jaar in mijn armen gesloten, en vind dat onze omgeving dat verdient,” vertelt medezaakvoerder en mediafiguur Hans Otten. “De rijke geschiedenis heeft heel wat onbekende of onvertelde verhalen. Die zijn zo belangrijk en dat maakt ons écht U-niek.”

CuliPress luistert naar de rijke geschiedenis vol passie verteld door Hans Otten

Terwijl het Eilandje en het Museum aan de Stroom (MAS) vaak in één adem genoemd worden, wil U Discover de ervaring nog rijker maken. “We hebben heel wat culturele en architecturale schatten – elk met een eigen levensloop,” verduidelijkt Hans. “Uiteraard het MAS. Maar ook Felix Pakhuis, Napoleondok, Havenhuis, Red Star Line…” Of aperitieven op het water als voorsmaakje van het diner of als afsluiter van de discovery. Wie meer avontuur wil, kan meer ontdekken op het water via de schelde en aan hogere snelheid het grootste dok ter wereld van dichtbij bezoeken of naast de kolossale containerschepen varen: unieke ervaring. “Dat is zeker een aanrader. En absoluut mogelijk. Nu, het mooie aan U Discover is dat we met een gevarieerd aanbod aan partners samenwerken,” schetst Hans Otten. “Bezoekers genieten van een mooie korting en kunnen zelf accenten leggen voor een grote of kleine beleving.”

Het nieuwe U Discover degustatiemenu.

Hoe kan je een nieuw idee beter vieren dan met een nieuw menu? “En met een nieuwe chef: Reda Hamite. Een absolute tovenaar op het bord,” glundert Hans. Dit jong keukengeweld heeft bij o.a. Nuance, Hofke van Bazel, & Botanique al in heel wat spraak- en smaakmakende keukens gestaan. Bovendien is hij ook de perfecte match voor U Discover. “Zijn stijl is een beetje zoals onze visie. En bij uitbreiding zelfs zoals het Eilandje, hij begint vanuit een royale traditie, de Franse keuken, en doet er zijn eigen(zinnige) ding mee. Pure juweeltjes die regionale elementen en wereldse toetsen samenbrengen. Het is die mix van classic en contemporary die je hier ook elke dag op het Eilandje voelt. Het verhaal klopt gewoon.”

Speciaal voor U Discover bedacht chef Hamite een premium degustatiemenu (4 of 5 gangen). Op de kaart staan veelbelovende combinaties zoals de fijne kabeljauwsoort Pollak met witte druif en Iraanse pistache of lam met wilde look, lentetruffel, tuinboon en morieltjes. “Het is altijd een heerlijke ontmoeting van lokale en mondiale ingrediënten,” voegt Otten toe, “zo biedt het menu ook Wilde Zalm met eigen Lierse asperges.”

“Maar je kan bij ons natuurlijk ook altijd à la carte eten als je dat wenst. Klassiekers zoals rundstartaar, Cesar Salad, wagyu, artisanale garnaalkroketten en een bouchée à la reine kregen een 2.0-versie binnen ons Fine Dining restaurant. Wat je ook kiest, Reda zal je ongetwijfeld verrassen.”

U Discover Menu

Hamachi Chinese radijs | yuzu | beurre noisette

Pollak (kabeljauwsoort) Witte druif | Iraanse pistache | citroen | huacatay

Wilde Zalm Lierse asperges | avruga | tagetes lucida

Lam tuinboon | wilde look | moriel | lentetruffel

Framboos verse kaas | damascus roos | rabarber | kombucha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.