Céleste kaviaar, hemels lekker!

Antwerpenaren Joanna Cacciola en Maxime Backx startten onlangs Céleste Caviar op. Met hun eigen merk Iraanse kaviaar richten ze zich rechtstreeks op de particuliere klant. Voortaan kan je dus ook thuis genieten van exclusieve kaviaar. 

Eigen merk kaviaar.

Céleste is afgeleid uit het Latijnse caelestis en betekent hemels of hemelse smaak. Céleste Caviar biedt niet minder dan vier types aan, de Baerii, de Beluga, de Ossetra en de Almas. De twee eerste types zijn al verkrijgbaar en kosten 57,00 euro en 118,50 euro voor 30 gram. Beluga smaakt ziltig en rokerig met een rijke, boterachtige textuur. Baerii smaakt iets minder zilt dan de Beluga. Baerii heeft zachte, nootachtige toetsen en is een populaire kaviaar voor beginners, goedkoper dan de Beluga. De textuur is smeuïger, de smaak boterachtig. Op Ossetra, kost 63,50 euro, is het nog even wachten en Almas is … buitenkategorie.

Kaspische zee.

Dit Belgische merk kiest voor steuren die gekweekt worden nabij de Kaspische zee, in het stroomgebied van de rivier Tajan met overvloedig vers bronwater. De Huso Huso steur (Europese steur met stevige, grotere eitjes Beluga kaviaar) en de Acipenser Baerii (Siberische steur met kleinere eitjes ) leven in ideale omstandigheden en profiteren van de ideale locatie van de aquacultuur, de controle van de waterkwaliteit, het beste voedsel en ideale groeiomstandigheden. Het resultaat: kaviaar van superieure smaak en kwaliteit.

Almas Caviar is de meest exquise en meest zeldzame van alle kaviaar. Het heeft parelwitte eieren, een uitgesproken nootachtige smaak van boter en pekel en een unieke romige afdronk. De Iraanse Albino Huso Huso-steur  is de exclusieve bron van Almas-kaviaar. Deze vis komt alleen voor in de puurste delen van de Kaspische Zee, wat de Almas-kaviaar zijn kenmerkende smaak geeft.

Webshop

In tegenstelling tot andere kaviaarmerken, richt Céleste Caviar zich tot particuliere fijnproevers. Kaviaar bestellen kan dus gewoon via de webshop. Elke bestelling wordt gekoeld met ijs geleverd binnen 1 à 2 dagen. Je kan tijdstip en dag doorgeven. Gezien de kwetsbaarheid is het belangrijk dat je thuis bent op het voorziene moment van aflevering. Voortaan kan je dus thuis genieten van kwalitatieve kaviaar van steuren gekweekt in optimale omstandigheden.

Puur of in een gerecht

Echte liefhebbers verkiezen kaviaar puur terwijl de meerderheid kaviaar gebruikt als finishing touch om een gerecht dat tikkeltje meer te geven en te verheffen tot een hemels gerecht.

Hoe het allemaal begon

Maxime is een ervaren saffraanhandelaar die een passie voor Iraanse kaviaar heeft ontwikkeld tijdens een zakenreis in Iran. Tijdens zijn talloze reizen sinds 2012 bezocht hij alle aquaculturen langs de Kaspische Zee, toegewijd aan het vinden van de beste kaviaar voor zijn vrienden en familie.

De beste authentieke Iraanse kaviaar bleek al snel moeilijk te vinden op de Europese markt.

Het doel van Maxime was dan ook om deze zeldzame Iraanse delicatesse toegankelijker te maken in Europa, met behoud van strikte kwaliteitscontrole, producttransparantie en traceerbaarheid.

Joanna heeft een creatieve en visuele geest, evenals een scherp gevoel voor detail. Samen vormen ze het ideale team om een ​​product op de markt te brengen dat bekend staat als een luxeproduct dat zowel aantrekkelijk als toegankelijk is voor het grote publiek.

Céleste Caviar werd gecreëerd als resultaat van Maxime’s expertise in Iraanse delicatessen en Joanna’s vermogen om de identiteit van een merk om te zetten in verpakkingen en branding.

https://celestecaviar.com/pages/our-mission

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.