Beste groenterestaurant van Vlaanderen 2015
Seppe Nobels won met Graanmarkt 13 de titel ‘Beste groenterestaurant van Vlaanderen 2015’ (Groene Gault & Millau) en bereidt in dit boek 68 zeer haalbare gerechten, geschikt om te delen met familie of vrienden.
Groenten zijn gezond. Maar groenten zijn ook gezellig. Gezonde en creatieve salades zijn ideaal om met het gezin, de hele familie of met vrienden te delen. In restaurant Graanmarkt 13 draait alles rond delen. Seppe Nobels plaatst schalen in het midden van de tafel, met gezonde en creatieve bereidingen. Een stukje vegetarisch, maar niet uitsluitend. Family Style, zoals men het in de VS noemt. Gerechten die voor sfeer zorgen en het gesprek aan tafel bevorderen.
Van alle jonge Belgische chefs is Seppe Nobels wellicht degene die het meeste met groenten kookt. Hij doet dat op een bijzonder creatieve manier, de ene keer speels, de andere keer ingetogen, waarbij het product steeds de hoofdrol speelt. Graanmarkt 13 is geen vegetarisch restaurant, maar een plek waar het gezond en gezellig tafelen is. Vis of vlees wordt alleen toegevoegd als de chef daar een meerwaarde in ziet.
HET BOEK
In het boek worden eerst enkele basisrecepten uitgelegd zoals citrusvinaigrette, gekonfijte tomaat, pekel, gefermenteerde knoflookcrème,… , en worden later bij de eigenlijke recepten enkel nog aangehaald.
Dan volgen de recepten. Deze worden ingedeeld op basis van het hoofdingrediënt, dit zijn volgende groenten, aardpeer, artisjok, asperge, biet, bloemkool, boon, champignon, komkommer, pastinaak, pompoen, sla, spruit, tomaat, ui, venkel, witloof en wortel. Per groente volgen dan 4 uitgewerkte recepten.
Door dit boek leer je niet alleen gezonder, maar ook inventiever met groenten te koken. Bovendien kom je alles te weten over de filosofie van Graanmarkt 13, het restaurant en totaalconcept.

Zoete ui/kalfstong/kalfshersenen/bieslook/kervel
Klik hier voor het recept van bovenstaand gerecht Zoete-ui-kalfstong-kalfshersenen-bieslook-kervel

Pompoen/zoete ui/rode poon/gember

Pastinaak/portobello/veenbes/geitenkaas
Klik hier voor het recept van bovenstaand gerecht Pastinaak-portobello-veenbes-geitenkaas

Witloof/bloedsinaasappel/kappertjes/gember
Klik hier voor het recept van bovenstaand gerecht Witloof-bloedsinaasappel-kappertjes-gember

Aardpeer/vijg/linzen/tomaat/rozemarijn
SEPPE NOBELS
Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor de steun en het vertrouwen.
TECHNISCHE INFO