Vegetables that sparkle the conversation – Graanmarkt 13

9789401429054

Beste groenterestaurant van Vlaanderen 2015

Seppe Nobels won met Graanmarkt 13 de titel ‘Beste groenterestaurant van Vlaanderen 2015’ (Groene Gault & Millau) en bereidt in dit boek 68 zeer haalbare gerechten, geschikt om te delen met familie of vrienden.

3N1A0381_1Groenten zijn gezond. Maar groenten zijn ook gezellig. Gezonde en creatieve salades zijn ideaal om met het gezin, de hele familie of met vrienden te delen. In restaurant Graanmarkt 13 draait alles rond delen. Seppe Nobels plaatst schalen in het midden van de tafel, met gezonde en creatieve bereidingen. Een stukje vegetarisch, maar niet uitsluitend. Family Style, zoals men het in de VS noemt. Gerechten die voor sfeer zorgen en het gesprek aan tafel bevorderen.

Van alle jonge Belgische chefs is Seppe Nobels wellicht degene die het meeste met groenten kookt. Hij doet dat op een bijzonder creatieve manier, de ene keer speels, de andere keer ingetogen, waarbij het product steeds de hoofdrol speelt. Graanmarkt 13 is geen vegetarisch restaurant, maar een plek waar het gezond en gezellig tafelen is. Vis of vlees wordt alleen toegevoegd als de chef daar een meerwaarde in ziet.

HET BOEK

In het boek worden eerst enkele basisrecepten uitgelegd zoals citrusvinaigrette, gekonfijte tomaat, pekel, gefermenteerde knoflookcrème,… , en worden later bij de eigenlijke recepten enkel nog aangehaald.

Dan volgen de recepten. Deze worden ingedeeld op basis van het hoofdingrediënt, dit zijn volgende groenten, aardpeer, artisjok, asperge, biet, bloemkool, boon, champignon, komkommer, pastinaak, pompoen, sla, spruit, tomaat, ui, venkel, witloof en wortel. Per groente volgen dan 4 uitgewerkte recepten.

Door dit boek leer je niet alleen gezonder, maar ook inventiever met groenten te koken. Bovendien kom je alles te weten over de filosofie van Graanmarkt 13, het restaurant en totaalconcept.

Zoete ui/kalfstong/kalfshersenen/bieslook/kervel

Klik hier voor het recept van bovenstaand gerecht Zoete-ui-kalfstong-kalfshersenen-bieslook-kervel

Pompoen/zoete ui/rode poon/gember

Pastinaak/portobello/veenbes/geitenkaas

Klik hier voor het recept van bovenstaand gerecht Pastinaak-portobello-veenbes-geitenkaas

Witloof/bloedsinaasappel/kappertjes/gember

Klik hier voor het recept van bovenstaand gerecht Witloof-bloedsinaasappel-kappertjes-gember

Aardpeer/vijg/linzen/tomaat/rozemarijn

SEPPE NOBELS

Seppe Nobels studeerde af aan de hotelschool Ter Duinen (Koksijde) en volgde stage bij de beste restaurants als Folliez (Mechelen), Maison du Cygne (Brussel), Villa Bellerose (Saint-Tropez) en Osteria La Loggia (Sienna). Hij begon zijn carrière  in restaurant Absoluut Zweeds en bij Wout Bru in Bistrot d’Eygalières.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor de steun en het vertrouwen.

TECHNISCHE INFO
EAN 9789401429054
BESCHIKBAAR: Verschenen
FORMAAT: 20cm x 28cm
VERSCHIJNINGSDATUM: 20/10/2015
AFWERKING: Swiss binding
DRUK: 1
AANTAL PAGINA’S: 208
NUR OMSCHRIJVING: Eten en drinken algemeen
UITGEVER: Uitgeverij Lannoo

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.