illy viert kerst met koffie!

Tussen kunst en technologie: eindejaarsfeesten met een pittig aroma

Een rood apparaat dat elke keuken opvrolijkt, een gesmaakte samenwerking met het Huis Alessi voor een uitzonderlijke mokka en nog tal van andere verrassingen… De komende kerst wordt koffie pure kunst!

Persbericht: illy viert kerst met koffie!

Persbericht: illy viert kerst met koffie!

Nieuw: marsalarood voor kerst

Rood hoort bij Kerstmis. De warme, schitterende, gesofisticeerde en opbeurende gloed van marsalarood doet zijn intrede bij illy en geeft de X1 en X9 een luxueuze uitstraling. Voor een eindejaar in het teken van design.

Koffieapparaat X1 en X9 ‘Marsala’

De schitterende, geraffineerde gloed van het marsalarood verleent dit espressoapparaat een heel nieuwe intensiteit en maakt er het ideale cadeau van voor koffie- en designfanaten. Met hun elegante volumes en vloeiende lijnen sluiten de X1 en de X9 perfect aan bij de iconische stijl van de beroemde illy-machines. Deze compacte en handige apparaten zijn een elegant accessoire voor elk interieur.

Nieuw: kunst voor kerst

En waarom gaan we met de kerst niet eens de kunstzinnige toer op? Kerst vieren is tenslotte een kunst! Het is een gedroomde gelegenheid om creatieve cadeautjes uit te delen en van elk degustatiemoment een esthetische ervaring te maken. Kunst lag de koffiebrander uit Trieste altijd al na aan het hart en dus ging illy regelmatig in zee met zowel gevestigde waarden als aanstormend talent uit de internationale kunstwereld. Dagelijkse voorwerpen – zoals een koffiekopje – werden op die manier omgetoverd tot heuse kunstobjecten, binnen bereik van elke liefhebber van het beroemde drankje. Voor de komende kerst pakt illy uit met een exclusieve kopjescollectie van de hand van Yoko Ono en een nieuw koffieblik dat door een jonge Oostenrijkse designstudente, Dasha Zaichanka, werd bedacht.

illy-blik (250 g gemalen koffie) van de hand van Dasha Zaichanka

Sinds 1992 heeft illy zich tot doel gesteld om wereldwijd jonge artiesten te ondersteunen en meer bekendheid te geven via allerhande creatieve, originele en moderne samenwerkingsvormen. Dit jaar werd de piepjonge studente Dasha Zaichanka uit Wenen uitgekozen om het beroemde illy-koffieblik van 250 g aan te kleden. Het resultaat is een ludieke rood-witte creatie die bij elke espresso een authentieke kerstsfeer oproept.

Nieuw: design

Uitgepuurde lijnen, innoverende welvingen en spitstechnologie: de Pulcina, een splinternieuwe caffettiera die uit de samenwerking met het Italiaanse designhuis Alessi ontstond, loodst het Italiaanse mokkaritueel de moderne tijd binnen. Om van elk degustatiemoment een unieke ervaring te maken, bedacht illy voor de komende kerst een kopje met bloemenmotief dat puur raffinement uitstraalt, nog gesublimeerd door een subtiel spel van lichttransparantie: de Coffee Flower espresso cup.

Caffettiera Pulcina van illy & Alessi

Uit de samenwerking tussen illy en Alessi, twee klinkende namen uit de Italiaanse koffie- en designwereld, ontstond de Pulcina: een revolutionaire mokkakan die de technologische innovatie van illy met de creatieve ervaring van Alessi verenigt. De Pulcina verrast met zijn ludieke buitenkant waaronder een systeem verscholen zit dat op het vlak van koffiebereiding tot de spitstechnologie mag worden gerekend. Uit deze kan komt koffie met een intens aroma, zonder een zweem van bitterheid. Het ideale cadeau voor de liefhebbers van mokkabereidingen!

Praktische informatie

illy X1-koffieapparaat ‘Marsala’ met Iperespresso-capsules – €499 & illy X9-koffieapparaat ‘Marsala’ met Iperespresso-capsules – €219 – Verkrijgbaar vanaf november 2015 in de espressamente-koffiebars en op www.shop.illy.com

illy-blik (250 g gemalen koffie) van Dasha Zaichanka – Beschikbaar vanaf eind november 2015 in de espressamente-koffiebars en op www.shop.illy.com – €6,75

Caffettiera Pulcina van illy & Alessi Zeer binnenkort verkrijgbaar in de espressamente-koffiebars, de Alessi-boetieks en op www.shop.illy.com – Bestaat in rood en zwart

  • Caffettiera 1 kopje: €52
  • Caffettiera 3 kopjes: €60
  • Caffettiera 6 kopjes: €75

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.