Bacardí lanceert eerste shotdrank op basis van gekruide rum

BACARDÍ LANCEERT EERSTE SHOTDRANK OP BASIS VAN GEKRUIDE RUM

BACARD͍ Carta Fuego

Uitzinnige nachten staan voor de deur. Rumpionier BACARD͍ ontketent een nieuwe revolutie met BACARDÍ Carta Fuego, een rode, gekruide spirit op basis van rum die na rijping in geschroeide houten vaten als shot genuttigd wordt. De lancering van een gekruide rum in de gedaante van een shotdrank is een primeur in de 153-jarige geschiedenis van de iconische rumproducent.

GEKRUIDE RIJPING MET VURIG RESULTAAT

Achter de naam – Fuego is Spaans voor vuur – schuilt de ontembare passie waarmee BACARDÍ’s Maestros de Ron hun spirits ontwikkelen. Om deze vurige shotdrank te produceren, ondergaat BACARD͍ rum een rijping van minstens één jaar in geschroeide eiken vaten. Vervolgens wordt de rum gefilterd door een geheime mix van verschillende soorten houtskool en geblend om aldus tot een pittige, doch zachte smaak te komen. De toevoeging van een zorgvuldige selectie aroma’s en natuurlijke kruiden definieert BACARDÍ Carta Fuego als een spiced rum spirit drink. Het alcoholpercentage van 40% houdt de milde smaak van de rum in evenwicht met de verschillende kruidentoetsen in Fuego. Deze combinatie doet elke slok fluweelzacht door de keel glijden, maar eindigt steevast in een gepeperde afdronk.

   SPICE IT UP

Caroline Hipperson, Global Brand Director bij BACARD͍, voegt toe: “BACARD͍ Carta Fuego werd ontwikkeld voor een compleet nieuwe gelegenheid. De peperige smaak grijpt naar de keel, maar voelt tegelijkertijd zacht aan. We merken dat consumenten zelfs enkele druppels Tabasco toevoegen voor een extra vurige smaak“.

BACARDÍ Carta Fuego is voorlopig enkel verkrijgbaar in een select aantal bars.

OVER BACARDÍ – ‘S WERELDS MEEST GELAUWERDE RUM

In 1862 creëerde Don Facundo Bacardí Massó in Santiago de Cuba een lichte rum met een specifieke, milde smaak die een revolutie zou veroorzaken binnen de drankenwereld. De unieke, gebalanceerde smaak van BACARDÍ rum inspireerde cocktailpioniers tot de creatie van enkele legendarische cocktails als de BACARDÍ Mojito, de BACARDÍ Daiquirí, de BACARDÍ Cuba Libre, de BACARDÍ Piña Colada en de BACARDÍ Presidente. Met meer dan 600 onderscheidingen voor kwaliteit, smaak en innovatie, is BACARDÍ ‘s werelds meest BACARDÍ rum is een merk binnen de portfolio van Bacardi Limited, gevestigd in Hamilton, Bermuda.

Meer informatie: WWW.BACARDI.COM

Bacardi

Geniet maar drink met mate.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.