Eerste oogst Zeeuwse mosselen, start van het mosselseizoen.

Grijs weer, wind, regen, niets kon mij tegen houden om de start van het mosselseizoen live mee te maken aan boord van een mosselkotter.

De start,

Elk jaar opnieuw is het uitkijken naar de start van het mosselseizoen en vandaag was het zo ver, de allereerste Zeeuwse bodemcultuur mosselen werden uit de Oosterschelde opgevist. Dit gebeurt steeds onder massale belangstelling en dit niet alleen door de voltallige mosselsector maar bovendien ook door iedere (meestal Belgische) mosselliefhebber voor wie deze Zeeuwse mosselen een culinaire lekkernij vormen. Elk jaar komen immers miljoenen kilo’s mosselen naar België zodat we nog steeds met vlag en wimpel de grootste mosseleters zijn.

De kwaliteit,

De smaak is uitstekend en de mosselen zijn wat groter als vorig jaar. Dit wordt ook bevestigd door Nico van Zantvoort, Veilingmeester van de Nederlandse Mosselveiling.

Nooit eerder at ik een rauwe mossel maar ik moet toegeven dat een pas opgehaalde mossel fantastisch smaakt !!! Jaja, drie uitroeptekentjes want deze smaak is niet te evenaren. Ik moet toegeven dat ik ongelooflijk heb genoten en dit ondanks de gure weersomstandigheden. Maar ja, dit maakt het alleen maar realistischer want de vissers voor wie nu drukke tijden aanbreken gaan ook door weer en wind om deze zeeuwse delicatessen tot op ons bord te brengen. Geniet ervan !

Yerseke, 08/07/2015

DSC_0980DSC_0007DSC_0056DSC_0096DSC_0098DSC_0087DSC_0111DSC_0116DSC_0117DSC_0035

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.