Yoko Ono lanceert nieuwste illy Art Collection.

Mended & unbroken als metaforen voor het leven

Voor de nieuwste Art Collectie werkte illy samen met niemand minder dan Yoko Ono. Het helen van wat gebroken is en het koesteren van hetgeen dat niet gebroken mag worden, vormen het uitgangspunt van de collectie. De 7 espresso kopjes laten de fragiliteit van ons bestaan en de wereld zien, maar vooral de mogelijkheid tot vergeven en de hoop op een betere toekomst. Het design is geïnspireerd op de traditionele Japanse Kintsugi kunst. Deze limited edition is vanaf midden oktober verkrijgbaar via shop.illy.com.

De Yoko Ono illy Art Collectie bestaat uit 7 espresso kopjes en schoteltjes. De 6 “gebroken” espresso kopjes, waarvan de scherven gelijmd zijn met goude kleur, vertegenwoordigen gebeurtenissen die de wereld hebben veranderd. In haar eigen handschrift heeft Yoko de gebeurtenissen – sommige die haar persoonlijk hebben geraakt – opgeschreven, inclusief datum en plaats en eindigt met de woorden “… and mended in 2015” (Gerepareerd in 2015). Het zevende kopje, de UNBROKEN CUP, is wit zonder scheuren of herstelde breuklijnen met daarop geschreven de tekst: “This cup will never be broken as it will be under your protection”.

IllyDe set van 7 espresso kopjes met schotel kost EUR 120. De UNBROKEN CUP is ook apart verkrijgbaar en kost EUR 25.

Over Yoko Ono
Sinds de jaren 60 heeft Yoko Ono haar stempel gedrukt op de internationale kunstindustrie met karakteristieke activiteiten op het gebied van kunst, muziek, feminisme en anti-oorlog activisme. Tot 27 september is haar nieuwste tentoonstelling, “One Woman Show, 1960-1971” te bezoeken in MoMa (The Museum of Modern Art) in New York.Persbericht illycafé : Yoko Ono lanceert nieuwste illy Art Collection.

Over illy Art Collectie
Sinds 1992 hebben inmiddels al meer dan 70 bekende kunstenaars hun ontwerp op het porseleinen kopje van illy mogen maken. Het Italiaanse koffiemerk wil met de Art Collectie een combinatie laten zien van kunst en koffie. De kopjes met de ontwerpen zorgen voor het prikkelen van de kunst zintuigen, terwijl er tegelijkertijd genoten wordt van de heerlijke koffie. De illy Art Collectie is bestemd voor de koffie- én kunstliefhebber.

Adviesprijs illy Art Cup Collection YOKO ONO ‘Mended Cups’ (7 tassen) : €120 : excl. beschikbaar vanaf einde Oktober op de e- shop : www.shop.illy.com en illy espressamentes
Adviesprijs illy Art Cup Collection YOKO ONO ‘Unbroken Cup’ (1 tas) : €25 : excl. beschikbaar vanaf einde Oktober op de e- shop : www.shop.illy.com en illy espressamentes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.