Eat! Brussels, drink! Bordeaux in Warandepark

eatbxl

17 restaurants en een Dorp in het teken van duurzaamheid op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

De namen van de restaurants die van 10 tot 13 september in het Warandepark deelnemen aan eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX zijn bekend.

Daarbovenop worden in een Brussels Dorp lokale projecten voor duurzame voeding voorgesteld.

 

Voor de editie 2015 brengt het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX 17 Brusselse restaurants die de internationale keuken alle eer aandoen.

De deelnemers voor dit jaar zijn: Atomium Restaurant, Aux Pavés de Bruxelles, Big Boss Restaurant, Brasserie Rose, El Vasco, Guignol, Hard Rock Café, Kwint, La Truffe Noire, Le Faneur by Callens Café, Martin’s Restaurants, Notos, O Liban, Râle-bol, Tiago’s, The Restaurant en Toukoul.

Daarnaast zijn er ook gourmet counters en een ambachtelijke village met zoete of hartige hapjes.

 

Het Brussels Dorp op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Met ‘Voed de Planeet. Energie voor het Leven’ staat voeding van de toekomst centraal op de wereldtentoonstelling van Milaan 2015, en dat is ook zo op het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX.

In het ‘Brussels Dorp’ van het festival zijn er sommige paviljoenen die in september deelnemen aan de Brussels Week van de wereldtentoonstelling. De Brusselaars stellen er hun unieke, ambitieuze of alternatieve projecten voor rond het thema ‘voeding van de toekomst’.

 

  • Little Food is een Brusselse producent, verwerker en promotor van de krekel als voeding, en organiseert een workshop waar bezoekers zelf studentenhaver kunnen klaarmaken en proeven … maar dan wel met goudbruin gebakken krekels.
  • In het Dorp zijn ook de drie finalisten te bewonderen van de wedstrijd ‘Creativity Call Brussels Urban Food’, die eveneens deelnemen aan de Brussels Week:
  • La Fourna, een publieke oven voor een sociale en gezellige bakkerij;
  • EATmosphère, met lokale en duurzame gerechten;
  • en Le Kiosque à graines, een initiatief voor informatie, mobilisering, duurzame productie en verbruik bedacht door bewoners.

 

Vijf andere genomineerden van Creativity Call presenteren eveneens hun alternatieve projecten: Co-oking, Hidden District, Lady Marmelade, Père Imé_TV en Yoghurt Farm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.