Ellis Gourmet Burger, culinaire burgers, een succes.

Jaja, ze bestaan nog, zij die nog nooit bij een hamburgerrestaurant binnen stapten. Nochtans duiken deze ‘hamburgertenten’ in meer en meer steden op wat erop wijst dat hun succes niet van korte duur zal zijn. Wij gingen op bezoek bij de pionier van de premiumburger, Ellis Gourmet Burger.

Bij Ellis hebben ze ongetwijfeld een succesformule te pakken. Met hun restaurants in Brugge, Knokke-Heist, Leuven, Gent, Maasmechelen Village, zelfs 2 in Antwerpen en nu ook 2 in Brussel, veroverden ze al vele hamburgerfans. In Nederland kregen ze recent voet aan wal in Amsterdam en Rotterdam. Nieuwe vestigingen zijn voor binnenkort. Zo kunnen ook Breda en Mechelen nog dit jaar een opening verwachten. Ideale panden zijn echter geen sinecure ook verkiest Ellis steeds een populaire horeca-locatie. Ook op lange termijn zijn de plannen ambitieus en is er zeker nog uitbreiding mogelijk in Wallonië, Nederland en …

Wij bezochten de allernieuwste Ellis Gourmet Burger, op het Jourdanplein te Brussel. Een druk bezocht plein met veel horeca vlakbij de Europese instellingen. Na een vriendelijke ontvangst werd de menukaart uitgebreid besproken en kregen we een woordje uitleg over hoe Ellis ontstaan is. Het water kwam ons al in de mond, en we moesten zelfs nog een keuze maken! Het aanbod is fenomenaal, de kaart wordt ook om de 3 maanden aangepast. Daarbij komen dan telkens nog enkele seizoenssuggesties.

Kwaliteitsproducten

Het viel onmiddellijk op dat Ellis gaat voor kwaliteitsproducten, op de kaart lezen we ook dat er burgers zijn gemaakt van 100% rundergehakt van Dierendonck, burgers met zalmfilet, of met gemarineerde kip en ook 3 veggie varianten met portobello champignon, sojaburger en rode paprika-soja burger. Uniek is ook dat alle burgers kunnen opgediend worden zonder het klassieke broodje en sommige zelfs met toastbroad!

Foodshots, burgers, side dishes

In een klassieke hamburgertent liggen de hamburgers al klaar bij bestelling. Dit is niet zo bij Ellis, dat werkt als een restaurant waardoor er eventjes op de burgers dient gewacht te worden.

Om dit wachten wat aangenamer te maken en de smaakpapillen alvast wat op te warmen, bestaan er Foodshots (3,50€). Dit is een “klein” hapje, een starter, elke week anders, met voor vandaag een rucolasalade met tomaat, mozzarella en pesto. Een super vers knapperig slaatje perfect in balans dat als appetizer hoge verwachtingen schept voor wat nog volgen zal.

Uiteindelijk viel mijn keuze op The Bollywood Delight (11,00€), een signature gourmet burger met gemarineerde kip, yoghurt-muntsaus, mango chutney. Een overheerlijke en verrassende burger! Een vers broodje met licht krokante korst, gevuld met perfect gekruide kip en een fris sausje, dit is echt genieten.

Mijn partner koos voor de Lovely Lamb (13,00€), dit is een seizoensburger van Texels schaap, gegrilde paprika, tapenade en Torta de Oveja, een smeuïge kaas gemaakt van rauwe schapenmelk. Hmmm. Liefhebbers van lamsvlees, dit is zo één van die burgers die je moet geproefd hebben.

De burgers werden aangevuld met enkele side dishes (3,70€). Dat de krokante vers gemaakte French Fries een perfecte combinatie vormden had ik wel verwacht, maar de Jacket Potato verbaasde ons allermeest. Dit is een aardappel in de schil met zure room en echte hoeveboter, een aanrader want hiervan zou men kunnen blijven eten. Ook de derde side dish, de coleslaw of slaatje met lichte vinaigrette en afgezoet met rozijntjes, smaakte overlekker. Met deze bijgerechtjes maakt Ellis duidelijk het verschil. Stuk voor stuk topproducten die de klant zeker waardeert.

Bijna vergeten, maar er werd ook nog wat gedronken.

De prijzen op de drankenkaart zijn alvast correct en niet duur. Witte en rode wijnen worden aangeboden per glas (vanaf 3,70 €), rosé (5,00€) en per fles vanaf 18,50 €.

Ik zelf liet mij verleiden door de Homemade Strawberry Lemonade (3,50€) een heerlijk frisse dorstlesser met echte aardbeien. Mijn tafelgenote koos voor de Luis Felipe Edwards (5,30€), een Chileense chardonnay, ideaal geserveerd. Opmerkelijk dat er zelf keuze is uit 3 witte, 1 rosé en 4 rode wijnen.

Dessertjes

Ze vallen niet echt op op de menukaart maar er zijn wel degelijk ook dessertjes verkrijgbaar. Mijn tafelgenote koos voor de Coupe Aardbeien “Ellis” met heerlijk vanille-ijs (6,50€), zelf opteerde ik voor de Cheesecake (6,50€). Nu kan ik gerust zeggen dat dit de lekkerste cheesecake is die ik ooit heb gegeten. Een stevige kaas met volle smaak, een krokante koek, afgewerkt met een karamelsausje en walnoten.

Besluit:

Wij hebben een hamburgerbeleving meegemaakt die we op voorhand niet hadden verwacht. Ellis Gourmet Burger werkt met duurdere ingrediënten zonder dat de rekening te veel oploopt. In deze kraaknette zaak werden wij aangenaam verrast door de vriendelijkheid en het enthousiasme van de medewerkers. Het is duidelijk dat Ellis aandacht heeft voor de “totaalbeleving” en niet alleen op zoek gaat naar “De Perfecte Hamburger”.  Tijdens ons bezoek aan hamburgerrestaurant Ellis Gourmet Burger  valt ons het respect op voor het product, voor de werknemers onderling, voor de klant. Wij komen zeker terug.

Naar de site van Ellis Gourmet Burger

6 1 2 3 4 6 5 7 9 8 10

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.