Boco, culinaire innovatie: Michelinchefs in glazen potjes

Boco of “gerechten in bokalen” is de verwezenlijking van een droom…

Een droom van twee jonge snaken, Vincent en Simon, de gebroeders Ferniot.

“Doordat onze vader ons van lekker eten leerde houden, hebben we nu een obsessie: onze opvatting over lekker en gezond met zoveel mogelijk mensen delen. Met de hulp van de grootste chef-koks en meester-banketbakkers hebben we een snelle, smakelijke en milieuvriendelijke keuken gecreëerd. We geloven echt dat je elke dag heerlijk kan smullen zonder een fortuin uit te geven.”

Toegegeven, toen ik er voor het eerst van hoorde, keek ik raar op. Dit nieuwe concept was mij nog totaal onbekend. Dus trok ik, zeer geïnteresseerd, naar de Brusselse Louizalaan 521, dit is vlakbij het rondpunt aan de ingang van het Ter Kamerenbos.

 

Boco_1 Boco_2

Klik hier om in Boco Brussel binnen te wandelen met de hulp van Google.

Het concept is eenvoudig. Sterrenchefs, momenteel voornamelijk Franse, creëren gerechtjes die de seizoenen volgen en die opgediend worden in glazen potjes. De Weck bokalen staan netjes uitgestald in de gekoelde toog in 3  groepen, nl voorgerechten, hoofdgerechten en dessertjes.

Je kan steeds kiezen voor het dagmenu of een express menu of zelf je keuze maken uit de beschikbare potjes. Eenmaal je keuze gemaakt en afgerekend ga je naar je tafeltje. De koude gerechtjes kan je onmiddellijk meenemen, de warme worden in de keuken opgewarmd en nadien aan tafel gebracht. Op het einde van de dag kan de keuze beperkter zijn. Doordat versheid belangrijk is geldt op = op.

Elke bokaal heeft een overzichtelijk etiket met de vermelding van de ingrediënten en mogelijke allergenen. De instructies in de koeltoog geven ook aan of het een gerecht is dat koud of warm dient gegeten te worden, wie de chef is en de prijs voor zowel eat-in als eat-out.

 

De Boco voorgerechten …

Voorgerechten

 

De Boco hoofdgerechten, er zijn ook nog bijgerechtjes mogelijk als gemengde salade en huisgemaakte puree …

Hoofdgerechten

 

De Boco nagerechtjes, hiernaast zijn er ook enkele fruitsalades …

Nagerechten

Alle gerechtjes kunnen ter plaatse geconsumeerd of afgehaald worden. Ook bestaat de mogelijkheid tot online bestellen met levering op het werk en aan huis via Deliveroo en Resto-in.

Naast de bokalen bestaat het aanbod ook uit verse soepen, quiches, brood en kan er ook ontbeten worden. Wat dranken betreft, er worden verschillende koffiebereidingen aangeboden (Café Liégeois) evenals huisgemaakte thee en verse fruitsappen. In een tweede toog zijn allerhande bioproducten terug te vinden en ook zelfgemaakte koekjes.

De chefs: onlangs sloten ook enkele Belgische chefs zich aan. Zo kan je voortaan ook gerechten kiezen van Pierre Wynants & Lionel Rigolet van Comme chez soi (**) en patissier Paul Wittamer van het gelijknamige Huis Wittamer op de Zavel en Belgisch Hofleverancier.

Chefs Boco

Ontdek hier alle chefs, hun bio, hun boco-gerechten en de link naar hun eigen website:

http://www.boco-be.com/nl/chefs/emmanuel-renaut/          http://www.floconsdesel.com/fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/regis-marcon/          http://www.regismarcon.fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/gilles-goujon/        http://www.aubergeduvieuxpuits.fr/fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/jean-michel-lorain/         http://www.cotesaintjacques.com/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/olivier-bellin/          http://aubergedesglazick.com/site/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/frederic-bau/          http://www.umia.fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/wynants-et-rigolet/          https://www.commechezsoi.be/nl-nl/Comme-chez-soi

http://www.boco-be.com/nl/chefs/philippe-urraca/          http://philippe-urraca.fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/vincent-ferniot/          http://www.boco.fr/fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/stephane-decotterd/          http://www.lepontdebrent.ch/site/fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/damien-moutarlier/          http://moutarlier.ch/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/philippe-conticini/          http://www.conticini.fr/

http://www.boco-be.com/nl/chefs/paul-wittamer/         https://www.wittamer.com/nl

Ons oordeel:

“Boco is aan een echte opmars bezig. In Frankrijk zijn er reeds 6 vestigingen, in Brussel 1 en onlangs opende ook een filiaal in Genève, Zwitserland. Ook in België is er zeker potentieel en verwachten we een Boco in elke grote stad.

Wij Belgen, en zeker de Vlamingen zien natuurlijk graag enkele bekende Vlaamse chefs mee in het Boco-verhaal stappen om hun gerechten gretig af te nemen, want ik kan je verzekeren deze formule is een echte aanrader!

Het huidige aanbod van bokalen is echt top. De gerechten smaken heerlijk, de portie groenten is er de moeite en er zijn voldoende combinatiemogelijkheden. Er is wel nog werk aan de winkel wat de taal betreft. De Nederlandstalige teksten in de koeltoog zijn te klein en bij de online besteldiensten staan alle gerechten uitsluitend in het Frans. Maar laat je hierdoor niet misleiden, lekker eten is hier de boodschap.

Het concept laat ook perfect toe om gerechtjes te delen. Al snel werden bij ons de potjes uitgewisseld met de andere tafelgenoot.

De bediening is niet alleen zeer professioneel, perfect op de hoogte van het aanbod, maar ook zeer vriendelijk. Het nieuwe concept wordt dan ook met veel enthousiasme aan de man/vrouw gebracht, jaja, ook in het Nederlands.

Blijf CuliPress zeker volgen want binnenkort horen we ongetwijfeld meer van Boco! Succes in een potje.”

Social media:

Klik hier voor de website van Boco          Klik hier voor de FB pagina van Boco          Klik hier voor de Instagram account van Boco

Boco Brussel: open van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 20u00, zaterdag van 10u30 tot 20u00, zondag van 10u30 tot 17u00

Louizalaan 521 – 1050 Brussel / Tel.: +32(0)2/647.70.54

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.