Verruim je culinaire ambities met nieuwe Cooking Chef Gourmet van Kenwood

De culinaire mogelijkheden van de nieuwe en geavanceerde Cooking Chef Gourmet van Kenwood lijken eindeloos: mengen, kneden, kloppen, roeren én koken tegelijk met één keukenrobot. Dankzij de unieke inductietechniek met een temperatuurbereik tot 180° C en de 24 geïntegreerde programma’s kook je eenvoudig lekkere risotto, stoofpotjes, soezenbeslag, banketbakkersroom, … .  De nieuwe Cooking Chef helpt zowel liefhebbers als professionele chefs om nieuwe recepten uit te proberen en oude klassiekers snel en gemakkelijk klaar te maken.

Culinaire ambities
Je wordt een keukenprins of -prinses met de nieuwe keukenmachine van Kenwood! Zowel eenvoudige als verfijnde gerechten worden snel en gemakkelijk voorbereid dankzij 24 ingebouwde programma’s die automatisch de temperatuur, roerinterval en snelheid wijzigen. Met het vernieuwde intuïtieve Lcd-scherm kan de temperatuur ook handmatig aangepast worden en op interval worden gezet om tussentijds te laten roeren. Het programma kan worden ingesteld tot 8 uur kooktijd en de Cooking Chef geeft een seintje als jouw bereiding klaar is. Het toestel biedt ongekende ondersteuning bij het uitproberen van nieuwe recepten en terwijl de Cooking Chef Gourmet het werk doet kan je  andere taken uitvoeren. Makkelijker kan het niet.

Inductie koken
In de basis van het toestel, onder de mengkom, zit de inductietechniek (1500W) geïntegreerd. Daardoor neemt het apparaat niet alleen meng- en kneedwerk voor zijn rekening, maar kan het ook de bereiding van diverse soorten warme gerechten en delicate sauzen aan. Kenmerkend voor inductie koken is de precisie van de temperatuurregeling. Als de kom in gebruik is, wordt het circuit afgesloten door een speciale laag roestvrijstaal in de bodem van de kom. Inductiekoken is daarom erg energiebesparend en ook de kooktijden zijn korter. De temperatuur van de Cooking Chef Gourmet laat zich nauwkeurig regelen tussen 20 °C en 180 °C. Het apparaat past het vermogen van het verwarmingselement automatisch aan volgens de geselecteerde temperatuur, maar je kan het vermogen ook zelf aanpassen afhankelijk van de bereiding.  Bij de ingestelde programma’s gebeurt dit uiteraard ook automatisch zodat je steeds energiezuinig kan koken.

Keukenprins met 6,7 liter mengkomcapaciteit
De mengkom van hoogwaardig roestvrijstaal heeft twee warmte-isolerende handgrepen voor een veilige behandeling. Dankzij de capaciteit van 6,7 liter kunnen ook zeer grote warme en koude hoeveelheden worden bereid.

Om verschillende gerechten volgens de regels van de kunst te kunnen bereiden, is de Cooking Chef uitgerust met diverse functies waaronder de ‘continue kook- en mengfunctie’ (een vaste roer- of mengstand), de ‘hoge snelheid-hoge temperatuurfunctie’ (mengen op hoge snelheid én op hoge temperatuur) en de functie ‘variabele snelheid’ (roeren op lage en op hoge snelheid). Met de timerfunctie kan je de kooktijd programmeren.

Accessoires
Handige accessoires zoals de K-klopper, de ballongarde, de spiraalvormige deeghaak, de flexiklopper en de nieuwe roeraccessoire zijn een hulp bij deeg- en andere bereidingen. De inox K-klopper bewijst zijn dienst wanneer er gebak en koekjes, maar ook gehaktballen, pastadeeg of aardappelpuree op het menu staan. De inox ballongarde beschikt over 12 dikke draden en een specifieke vorm die opgeklopt eiwit of beslag extra luchtig maakt. Het roerhulpstuk volgt de contouren van de mengkom en mengt alle ingrediënten met de nodige zachtheid. De spiraalvormige deeghaak kneedt pasta-, brood- en pizzadeeg snel en gelijkmatig tot een glad geheel. De hittebestendige rubberen flexiklopper mengt dan weer ingrediënten grondig met de grootste zorg, ideaal voor sauzen en crèmes.

De aanbevolen verkoopprijs van de Cooking Chef KCC9060S –  Gourmet, inclusief bovenstaande accessoires bedraagt €1.399,99.

Meer informatie over Kenwood is beschikbaar via de website: www.kenwoodworld.com/nl-be

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.