Comptoir Rodin: nieuwe culinaire hotspot nodigt uit tot genieten!

Comptoir Rodin samenvatten in één woord … heerlijk … genieten …!

Historiek
De sfeer van een Brusselse koffiebar, een bord vol comfortfood, een lichte en toch knusse inrichting met mooi meubilair in ruw hout, bakstenen muren en een houtkachel. Dat zijn de ingrediënten van deze nieuwe place-to-be! Het Pavillon Rodin dat even prachtig is aan de buiten- als aan de binnenkant, werd gebouwd tussen 1882 en 1888. Het is het enige overblijfsel van het militair ziekenhuis van Brussel. Dat werd eerst beschouwd als een model in zijn genre en tot in 1914 genoot het de reputatie dat het zijn tijd vooruit was. Daarna kwam het leeg te staan en werd het afgebroken. In de plaats werden vanaf 1995 tot in 2005 woningen en kantoren gebouwd. Het enige overblijfsel van het oorspronkelijke gebouw krijgt vandaag een tweede adem dankzij dit gezellige restaurantconcept in een historisch kader.

Sfeer en gezelligheid
De sfeer is gezellig, rustgevend, maar de plek wil in de eerste plaats de warme uitstraling van zijn oorspronkelijke architectuur bewaren. De bakstenen muren en de ruimtelijke volumes bleven behouden zodat bezoekers een idee krijgen van hoe het leven hier vroeger moet geweest zijn. De oorspronkelijke plannen hangen overigens her en der aan de muren van het restaurant.

Gewaxt beton, industriële lampen een logo met flashy kantjes en een kaart met kleurige toetsen zorgen voor de hedendaagse uitstraling van Le Comptoir Rodin anno 2017. Deze combinatie van moderniteit en classicisme geven de plaats een hippe sfeer waar de Brusselse bezoekers graag neerstrijken om bij te praten met hun vrienden. Het is bovendien ook de ideale plaats om te werken: gasten kunnen er onbeperkt en gratis gebruikmaken van de wifi, er zijn veel stopcontacten, de koffie is uitstekend en er is zelfs een zaaltje voor vergaderingen van twee tot twaalf personen.

Op de kaart:
Alles waar de liefhebbers van de eenvoudige, authentieke keuken blij van worden, met gulle en originele gerechten om van te genieten. Ladychef Yaël Treivus, die Israëlische roots heeft maar Brussel als haar thuis beschouwt, bereidt er elke dag fusion gerechten die het beste uit beide werelden combineren. Resultaat: dynamische gerechten die ieders smaakpapillen zullen bekoren.

De Comptoir is open van ’s morgens tot aan het vieruurtje en serveert echt alles wat je hartje begeert, dit zowel om mee te nemen als ter plaatse te genieten wat we ten zeerste willen aanraden.

De toog wekt je in alle rust met een lekkere kop koffie vanaf 7u30. Je vindt er ook koffiekoeken en vers brood. De fans van een ‘healthy breakfast’ kiezen voor een van de fruit- of groentesapjes en de zelf samen te stellen bowls met verse yoghurt, granola en vers fruit.

Vanaf 11u30 versterkt de Comptoir de innerlijke mens van zijn bezoekers met een selectie van kraakverse, huisbereide recepten, bereid met lokale, seizoensgebonden producten naargelang de inspiratie van de chef. Rijkelijk belegde boterhammen in een hele serie varianten die er allemaal even lekker uitzien, warme en koude bowls, belegde broodjes, hartverwarmende maaltijdsoepen.

Tot 18u00 verwent de Comptoir alle zoete-kauwen met een hele reeks huisgemaakte desserts, cookies, muffins, worteltaart (deze is on-weer-staan-baar), …

Brunch
Op zaterdag en zondag serveert Yaël een buffet om bij te watertanden. Gasten kunnen van 11u00 tot 15u00 onbeperkt genieten van allerlei slaatjes, hartige taarten, chakchouka (specialiteit van het huis), desserts, verse sapjes,… Wie zin heeft, kan vervolgens blijven hangen tot 17u00.

Yaël Treivus werkte eerder bij Kif Kif en Rutabaga in Elsene, twee restaurants die ze gedurende enkele jaren met meesterlijke hand leidde. Ze drukt haar typisch zuiderse stempel uit het Midden-Oosten op Le Comptoir Rodin, met veel aandacht voor groenten, kruiden en aromatische planten. De perfecte fusie tussen smaken en ingrediënten die de recepten van le Comptoir Rodin uniek maken.

Comptoir Rodin is gewoon genieten in een ontspannen sfeer in een prachtig pand met veel licht, een gezellige inrichting en een cosy thuisgevoel. De ontvangst is warm, de bediening spontaan en vriendelijk, je wordt op je wenken bediend.

De vruchtensapjes, supervers en keuze met of zonder pulp, de bowls, de buffetten, nodigen uit om uitgebreid te tafelen, alleen, met vrienden, familie, voor iedereen is er wel een cosy plaatsje om ten volle van de huisbereide specialiteiten te degusteren.

Praktisch
Comptoir Rodin
Auguste Rodinlaan 8
1050 Brussel
02/203.00.14
hello@comptoir-rodin.be
www.comptoir-rodin.be
maandag-vrijdag 7u30-18u00
zaterdag-zondag brunch 10u30-17u00

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.