Stroomop stelt voor: de Häussler pelletgrill voor milieuvriendelijk barbecueplezier

Het is zomer en traditiegetrouw breekt er dan ook een nieuw BBQ-seizoen aan. Niets leuker dan samen buiten eten en genieten van een heerlijke maaltijd, maar … ben je die klassieke ouderwetse BBQ wel wat beu? Stroomop, Belgisch toonaangevend bedrijf in ecologisch verwarmen met houtpellets,  stelt een nieuwe manier van open air grillen voor. Maak kennis met hun ecologische Häussler pelletgrill.

Een grill die de aroma’s van een open vuur verspreidt. Die in 10 minuten klaar is voor gebruik, die niet ruikt of rookt, waar je niet vuil van wordt. Een grill die vet in het vuur vermijdt, verschillende temperatuurzones biedt en makkelijk te reinigen is. Een BBQ die een oplossing biedt voor de verzuchtingen van echte grillmasters en CO₂-neutraal is? Eindelijk!

De Häussler pelletgrill maakt komaf met de gebreken van de ouderwetse BBQ en introduceert de nieuwe manier van koken in open lucht. Deze meesterlijke grill is het toppunt van Duitse engineering én mag door zijn knap design best gezien worden. Hij verenigt verschillende functies in 1 toestel. Het standaard grill-opzetstuk verander je makkelijk door de plancha waar je met z’n allen rond kan staan. Zelfs wokken en pizza’s bakken behoren tot de mogelijkheden alsook het bereiden van vlees aan het spit. Gezelligheid troef want tijdens het grillen is de vlam doorheen de glazen wand goed zichtbaar waardoor je de pelletgrill zelfs gewoon als sfeerlicht kan gebruiken.

Grillen met pellets heeft heel veel voordelen. Het is niet alleen gezonder en veel beter voor het milieu dan vervuilende houtskool, het is ook gewoon lekker. Door het gebruik van pellets krijgen BBQ-gerechten een verfijnde smaak. De kers op de taart: pellets zijn een stuk goedkoper dan kolen dus er is eigenlijk geen reden om niet met pellets aan de slag te gaan.“, vertelt Ludwig Van Wonterghem van Stroomop, verdeler van de pelletgrill.

Waar bij een gewone BBQ het aansteken al eens durft ‘mislukken’, of het vlees zwartgeblakerd aan de kant wordt geschoven, niets van dit alles bij deze pelletgrill. Handige, en minder handige, harries kunnen gerust zijn, het aansteken en bakken is kinderspel.

Hoe werkt het?
* Vul de koker met pellets (3 kilo per uur grillen)
* Maak het vuur aan met 1 aanmaakblokje
* Glas en grillpartij opzetten
* Grillen en genieten!

Vanaf 1.685 euro (incl. BTW) haalt elke BBQ-liefhebber een ecologische grill in huis. Glas en grillplaat standaard inbegrepen. Mogelijkheid tot uitbreiden naar plancha, wok en pizza-oven. Meer info op stroomop.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.