Les Tartes de Françoise stelt voor … hun nieuwste hartige fijne tomatentaart.

Een dun bladerdeeg, goudbruin gebakken in de oven en nog licht krokant. De subtiel zurige smaak door een vleugje mosterd, die de overheerlijke smaak van Parmezaanse kaas volledig tot zijn recht laat komen. En vooral: de sappige smaak van tomaten, echte smaakbommen die geteeld werden op rijke Belgische grond. Een nieuwe hartige taart, gemaakt in eigen ateliers, is weer een echte streling voor de smaakzin.

 

Met deze luchtige tomatentaart wil Les Tartes iedereen de authentieke smaak van de ‘eigen kweek’ tomaat laten proeven. Een eenvoudige, maar rijkelijke keuken staat daarbij centraal, een terugkeer naar de simpele dagelijkse kost. Daarom werd dit recept gebaseerd op een seizoensgroente, in België geteeld, met respect voor de bodem en alles dat leeft. Een samenwerking met de coöperatie GROW uit Sart-Bernard lag dan ook voor de hand. GROW is opgericht door een handvol jonge enthousiastelingen die ecologisch verantwoord tuinieren op een gezonde bodem vol leven. Dat doen ze met respect voor het milieu, de seizoenen en de aarde.

Samen werden er 5 tomatensoorten geselecteerd: op basis van hun smaak, sappigheid, kleur en/of textuur. De “paarse kalebas” is bijvoorbeeld een vlezige joekel van een tomaat, terwijl de kleine “raisin vert” opvalt door zijn felle kleur. De “téton de vénus” heeft een uitgesproken smaak, de “orange banana” smaakt dan weer lekker zoet. Tot slot ook een klassieke tomaat uit die voor een stevig geheel zorgt. Allemaal samen, op een dun en knapperig deeg, vormen ze een harmonie van smaken en kleuren.

Vanaf 24 juli verkrijgbaar in één van onderstaande ateliers.

ATELIERS Les Tartes de Françoise:
Aalst, Antwerpen, Brasschaat, Brussel Zavel, Elsene, Gent, Gerpinnes, Jette, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Oudergem, Overijse, Terhulpen, Ukkel Diesdelle, Ukkel Vanderkindere, Woluwe Georges Henri, Woluwe Stokkel, Waterloo en Waver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.