St-Germain – Artisanale vlierbloesemlikeur

 

fles

St-Germain is een artisanale likeur gemaakt van verse vlierbloesems. De bloesems worden aan het eind van de lente geoogst in de Savoie om vervolgens te worden verwerkt tot een unieke, moderne likeur die inmiddels in de bekendste bars ter wereld wordt gebruikt. St-Germain wordt immers door de beste bartenders gezien als het perfecte ingrediënt voor het bereiden van de meest uiteenlopende cocktails met een subtiele fruitig-florale toets.

Oogst
Tegen het einde van de lente worden in de Savoie op enkele weken tijd de delicate vlierbloesems geoogst. Zo’n 100 boeren haasten zich in die periode om zoveel mogelijk bloesems met de hand te plukken en ze – vaak nog per fiets – naar de inzamelpunten te brengen. Het komt erop aan snel te zijn, want de delicate bloemen verliezen vlug aan kwaliteit.

Productie
Van de diverse dorpen in de Savoie, worden de vlierbloesems met spoed noordwaarts naar de Bourgogne gebracht, waar de distilleerderij van St-Germain zich bevindt. Daar aangekomen worden de bloesems meteen te week gelegd. Elke dag van de oogstperiode wordt deze moes aangevuld met nieuwe bloesems om vervolgens te worden vermengd met eau de vie, zoals ambachtelijke distilleerders dit al eeuwen doen. Tenslotte wordt aan de drank natuurlijk rietsuiker toegevoegd en is het eindproduct een gebalanceerde likeur met een heerlijk frisse vlierbloesemsmaak met toetsen van peer, perzik en pompelmoes.

Consumptie
Inmiddels mocht St-Germain reeds tal van onderscheidingen ontvangen, maar nog belangrijker is de waardering door cocktailbars wereldwijd die St-Germain promiment in hun bar hebben staan om er de heerlijkste cocktails mee te maken.

Voor de consument die zin heeft in een frisse, verrassende cocktail, maar niet over de tijd of de middelen beschikt bedacht St-Germain een handige en erg esthetische oplossing: La Carafe St-Germain. Deze geslepen, vaasvormige karaf is voorzien van maatstrepen en dient u gewoon te vullen met ijsblokjes, de correcte (op de karaf aangeduide) hoeveelheid St-Germain (20 cl), champagne (30 cl) en spuitwater (30 cl). Et voilà, u serveert uzelf en uw gasten een perfecte signatuur St-Germain cocktail die u eventueel afwerkt met een citroenzeste. Echte uitslovers voegen ook frambozen en/of braambessen toe.

Prijs en beschikbaarheid
St-Germain is beschikbaar in flessen van 70 cl (aanbevolen verkoopprijs: 34,99 euro) en tijdelijk ook in een cadeauverpakking die bestaat uit een fles van 50 cl St-Germain een Carafe (aanbevolen verkoopprijs: 24,99 euro).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.