Savage is de allereerste lobster bar in België. Eerder deze week opende het kreeftenrestaurant de deuren in de Kaasstraat in Antwerpen.
Foodtrends ontstaan in grootsteden en waaien nadien over naar kleinere steden. Zo verging het ook met lobster bars in Londen en New York waarbij het idee om kreeft op een poepchique manier te eten werd ingeruild in een meer ‘Savage’ beleving.
Savage dining, de naam ‘Savage’ werd gekozen omwille van de ‘woeste’ manier van eten: kreeft eet je met je handen, en je breekt de scharen van de kreeft met een tang.
Savage is een totaalconcept. Voor het interieur en de huisstijl werd het Antwerpse Pinkeye designstudio ingeschakeld. Opdracht was een geschikte sfeer ontwerpen die samen gaat met een exclusief product als kreeft en waarbij elke klant zich bij het buitengaan voldaan en relaxed voelt.
Zo hangen er aan het plafond oude houten kreeftenbakken en heeft het interieur een onverwachte eyecatcher, een unieke op maat gemaakte gootsteen waar gasten na het ‘savage’ dineren hun handen kunnen wassen. Top idee ! Dit is eens wat anders dan de doorgaans wakke met citroen geparfumeerde vingerdoekjes in die onhandige zakjes.
Lobster kaart
Naast de kreeftengerechten (whole lobster, lobster rolls, lobster salad, lobster chowder) enkele premium burgers zoals er zijn de savage burger, kobe who? en een vegetarische variant en een tweetal hot dogs. Ik koos voor de lobster roll en was aangenaam verrast door de hoeveelheid kreeftenvlees die aanwezig was in het lauwwarme brioche broodje. Niet zomaar wat plukjes kreeft maar echte stukken die zorgden voor een heerlijke kreeftensmaak.Meer te vinden voor de klassiekers? Ook een volledig gestoomde kreeft met augurk en maïskolf en kreeftenchowder staan op het menu, naast gourmet burgers
Lobster brunch
Goed nieuws voor de brunchliefhebbers: op zondag is er een speciaal brunchmenu, compleet met lobster benedict (kreeft, een gepocheerd eitje, asperges, en hollandaisesaus op een zacht broodje). Bubbels erbij? Ongewoon maar origineel, bestel dan “prosecco by the hour”, waarbij de prijs verandert naargelang het uur: 10 € voor een fles om 10 uur, 11 € om 11 uur, enzovoort.
Liefhebbers van kreeftenbeesten kunnen voortaan dus ook in Antwerpen terecht. Savage, wild genieten.
Savage dining, first #lobster bar in #Antwerp #savagedining #LobsterRoll @Visit_ANTWERP https://t.co/BaKyIZYe9H pic.twitter.com/aBpVPeU0lR
— CuliPress (@CuliPress) June 25, 2016
SAVAGE
Kaasstraat 3-5
2000 Antwerpen
Openingsuren:
Woensdag en donderdag van 17 uur tot 22 uur.
Vrijdag en zaterdag van 12 uur tot 23 uur.
Zondag van 10 uur tot 16 uur.
Reservaties:
0496/93.36.44
info@savagedining.com
Binnenkort zijn ook reservaties via Resengo mogelijk.
www.facebook.com/savagedining
Instagram: @savagedining
#SAVAGEDINING