Pierre Marcolini, passie voor chocolade in paaspoppetjes.
Pasen, de lente, chocolade, ze stemmen iedereen goedgezind. Voeg hierbij een naam die klinkt als een paasklok, Pierre Marcolini, en onze dag kan niet meer stuk!
Pierre Marcolini opende zonet een nieuwe chocoladeboetiek in de Korte Gasthuisstraat te Antwerpen. De frisse en strakke inrichting geeft de winkel een luxueze uitstraling. Met oog voor detaïl werd alles op maat gemaakt zodat de overheerlijke creaties van Marcolini prachtig gepresenteerd worden. Eyecatchers zijn de nooit eerder geziene makaroncarrousel, een chocotheek, de pralinetoonbank en een degustatieruimte.
Deze nieuwe locatie, de nieuwe huisstijl betreffende inrichting, en het tijdstip, net voor Pasen, dit is het uitgelezen moment voor de presentatie van de paascolletie. Kippetjes en konijntjes vermommen zich als smakelijk uitziende Russische matroesjka-poppetjes versierd met kleurrijke chocoladepastilles en gevuld met verrassende eitjes.
Maar ook de klassieke choukes veranderen in verrukkelijke kunstwerkjes als deze afkomstig zijn uit de creatieve geest van Pierre Marcolini. Niet minder dan 8 hemelse smaken als fondantchocolade, melkchocolade, vanille, karamel, framboos, mango, kokos, ananas en koffie maken het onmogelijk deze eclairs de luxe te weerstaan.
Pierre Marcolini betekent passie, perfectie en productkennis. Hij is de enige Belgische chocolatier die zelf het volledige productieproces van boon tot praline beheerst. Hiervoor reist hij de hele wereld af op zoek naar de ideale cacaoboon die voldoet aan zijn hoge verwachtingen en de meest exotische ingrediënten als Marokkaanse rode bessen, Iraanse pistachenoten, Szechuanpeper, Tahitiaanse vanille, rozenblaadjes, Bergamot, Siciliaanse citroen, Ceylonkaneel, hazelnoten uit Piemonte en ga zo maar door.
Dit alles gecombineerd met zijn verbluffende vakkennis, met slechts één doel, nl. de beste pralines maken, de beste makarons, de beste gourmandises.
Pierre Marcolini – Korte Gasthuisstraat 11 – 2000 Antwerpen