Made in Antwerp: De gloednieuwe HenTho Pink Edition! Een beauty.

Woensdag 23 augustus 2017 —  vader HENdrik en zoon THOmas Coenen van Antwerp Gin Company stellen met veel trots het nieuwste lid van de HenTho gin familie voor. Na de HenTho Classic en de Noah is er nu ook de The Pink Edition. De opvallende “verpakking” van deze florale gin, met toetsen van vanille en amandelen, kwam er op aanvraag van de zus én de respectievelijke echtgenotes van de heren, vandaar ook die heerlijke roze kleur! Deze leuke fles heeft alles om een nieuw collectors item te worden en kan je gerust een zichtbaar plekje geven in de woonkamer als kleurrijk interieur extraatje!

Het harde werk van vader en zoon werpt klaarblijkelijk zijn vruchten af! Wat hieraan vooraf ging was een lange periode van trial and error in hun eigen micro distilleerderij op ’t Kiel in Antwerpen. In 2015 stelden ze uiteindelijk met heel veel trots hun eerste gin: de HenTho 12 voor. Een robuuste, amberkleurige gin van 44%. Vorig jaar werd het aanbod verder uitgebreid met de Noah gin, vernoemd naar de pasgeboren zoon van Thomas. Het werd een speelse London Dry Gin met citrustoetsen en strak vormgegeven in een zwarte fles met gouden belettering.

De zus van Thomas (en dochter van Hendrik) is inmiddels- hoe kan het ook anders- een echte ginliefhebster geworden. Op vraag van haar, en ook een beetje op dat van haar mama en schoonzus, ontwikkelde de heren afgelopen jaar een gin met meer florale toetsen van onder andere jeneverbes, vanille, iriswortel en amandelen. Net als bij de vorige gins kreeg Charlotte volledig vrij spel voor het ontwerp van de fles, die voor de gelegenheid haar lievelingskleur draagt. Een naam als The Pink Edition kon niet uitblijven. Maar vergis jullie niet: de gin zelf is niet roze, zelfs niet zoet en qua smaak is ze zelfs heel toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Het perfecte accessoire voor deze laatste zomerdagen en best served met een neutrale tonic, een stukje roze pompelmoes en een muntblaadje.

HenTho Gin –  Antwerp Gin Company –  Nieuwstad 12 –  2000 Antwerpen www.hentho.be

Verkrijgbaar in de betere lokale drankhandel. Richtprijs: €40

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.