Jeroen Meus op 28/08 in de boekhandel met ‘Dagelijkse kost 2’; Koken met gezond verstand.

‘Koken is liefde tonen’: Jeroen Meus inspireert de lezer met 101 nooit eerder gepubliceerde recepten in ‘Dagelijkse kost 2’

Dagelijkse Kost: op maandag 28 augustus opnieuw op televisie én in de boekhandel!

Maandag 21 augustus 2017

Eten kan voor mij nooit een hype zijn. Daar voel ik me te nederig voor. Hoe is het mogelijk dat we van de essentie van ons bestaan een trend durven maken? Of claimen het allemaal te weten? Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet dat ik nog veel moet leren. Eten moet vooral gekoesterd worden en niet geclaimd.
Gerechten zeggen veel over wie we zijn. Worst met rodekool of een lekkere stoverij, dat zijn wíj toch gewoon?

Uit: Voorwoord Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Elke dag weer inspireert Jeroen Meus honderdduizenden mensen met zijn Dagelijkse kost– gerechten. Gerechten zonder franjes, voorbij elke trend of hype. Simpelweg lekker. Bereid met gezond verstand. Deze rode draad loopt ook doorheen zijn nieuwe boek Dagelijkse kost 2, dat verschijnt op 28 augustus.

Vanavond had mijn vrouw een heerlijke zomerse stoemp gemaakt. Met alleen groenten. De pot was leeg. Morgen gaat de andijvie eraan. In witte saus, met een kotelet en puree. Ik maak een vulkaan en giet de braadjus in de krater. Een feestmaaltijd die tegelijkertijd een nieuwe herinnering plant in dat kleine hoofdje van mijn zoon. Dat is eten voor mij, echt eten. Zonder franjes maar met mijn gezond verstand.

Voor Dagelijkse kost 2 brengt Jeroen Meus 101 nooit eerder gepubliceerde recepten samen in een prachtig vormgegeven boek, afgewisseld met karakteristieke foto’s van Thomas Sweertvaegher en zijn eigen filosofie over voeding, koken en bij uitbreiding het leven. Echte klassiekers, verrassende veggie stoofpotjes, frisse salades en snelle pasta’s: stuk voor stuk klaargemaakt met liefde en passie.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

Dagelijkse kost 2
Jeroen Meus
Verschijnt op 28 augustus 2017
ISBN 978 90 223 3423 2
€ 24.99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.