Innovatie! La Baleine Essentiel, 100% smaak met … 50 % minder zout.

Met La Baleine Essentiel heeft de Franse zoutspecialist een culinaire innovatie geïntroduceerd: natuurlijk zeezout dat 50% minder natriumchloride bevat maar niets aan smaak moet inboeten. Achter La Baleine Essentiel gaat dan ook een ingenieus zoutproces schuil, waarbij mineralen uit het zeewater natuurlijk verdampen. La Baleine Essentiel, al enkele jaren een ongeëvenaard succes in Frankrijk, achtte de tijd rijp om hun topproduct ook in België te lanceren.

Voor wie op zijn zoutinname moet letten, heeft het ‘merk met de walvis’ La Baleine Essentiel ontwikkeld. Dit natuurlijke zeezout met mineralen is een ware bron van calcium, magnesium en kalium maar de helft minder natriumchloride (keukenzout), zonder dat je het verschil proeft. La Baleine heeft daarbij een methode gevonden om ook andere zoutmineralen uit zeewater te verdampen en geschikt te maken voor consumptie.

Zout is onmisbaar in een evenwichtig voedingspatroon – zo helpt zout je lichaam om zenuwprikkels door te geven aan je spieren en je vochtbalans op peil te houden. Maar te veel zout is niet goed voor je bloeddruk en nieren. Daarom adviseren voedingsdeskundigen gemiddeld 4 gram zout per dag. Welzijn en gezondheid hebben altijd centraal gestaan in de productontwikkeling van La Baleine: het merk engageert zich actief en biedt onder meer gejodeerd en gefluorideerd zout aan.

La Baleine, al 80 jaar marktleider in Frankrijk, oogst zout op een natuurlijke manier. Geen fossiele brandstoffen dus, maar natuurlijke processen voor verdamping van zeewater. La Baleine is een merk van Groupe Salins, een van de voornaamste zoutproducenten en -verdelers in Europa. In de natuurgebieden Aigues Mortues, in het zuiden van Frankrijk, investeert de groep in het welzijn van de natuur en de biodiversiteit. Groupe Salins telt vandaag 1.500 werknemers en doet niets anders dan zout winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.