Land Rover en Jamie Oliver ontwerpen exclusieve mobiele keuken in … een Discovery.

WAT ETEN WE VANAVOND? DE DISCOVERY VAN LAND ROVER: HET PERFECTE RECEPT VOOR DE MOBIELE DROOMKEUKEN VAN JAMIE OLIVER

Chef-kok en televisiester Jamie Oliver en Jaguar Land Rover creëerden samen de ultieme keuken op vier wielen en zetten daarmee de veelzijdigheid van de Land Rover Discovery in de verf. De op maat gemaakte gezins-SUV van Jamie pakt uit met van tal van keukensnufjes, zoals een slowcooker, een barbecue, een roomijsmachine en een olijfoliedispenser. Bovendien karnt de Discovery zelfs boter terwijl hij rijdt.

De afdeling Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover ging aan tafel zitten met Jamie om zijn droom werkelijkheid te maken. Jamie is zelf klant en al heel zijn leven fan van Land Rover. Het resultaat is in alle opzichten uniek. De Discovery is de enige ter wereld met een toaster in de middenconsole en een braadspit die door de aftakas wordt aangedreven. Nog andere slimme vondsten zijn een slowcooker die ingebouwd is naast de motor, een pastamachine, een gasfornuis, en een uitklapbaar/uitschuifbaar keukenwerkblad annex eettafel. En in de ruiten achteraan is er zelfs een kruidentuin en kruidenrek aanwezig.

“Ik heb Land Rover een gigantische uitdaging gegeven om de ultieme keuken op wielen te maken. Ik heb me zeker niet ingehouden en heel veel gevraagd, maar wat ze gedaan hebben, is verbluffend. Ik had niet gedacht dat ze ook echt een slowcooker naast de motor of een olijfoliedispenser in de koffer zouden kunnen inbouwen, maar dat deden ze dus wel. Het resultaat is een schitterende Discovery, exact op maat van mezelf en het gezin. We vinden hem fantastisch. Met deze unieke creatie kunnen we onze culinaire avonturen naar het volgende niveau brengen,” aldus Jamie Oliver.

Het team van SVO gaat er prat op het onmogelijke mogelijk te maken en wilde dus maar wat graag de ideeën van Jamie helpen realiseren. David Fairbairn, Head of Bespoke bij SVO, verklaarde:

“Als team hadden we nooit gedacht dat iemand ons ooit zou vragen om wielen te maken die boter karnen. We hebben er dus veel plezier aan beleefd om samen met Jamie zijn droom werkelijkheid te maken. Hij wilde echt de grenzen verleggen van wat mogelijk is met deze veelzijdige auto, en het team is er voor de volle 100% voor gegaan.”

“De Discovery helpt onze klanten een avontuur te maken van elke dag, en deze bijzondere wagen zal Jamie en zijn gezin de kans geven om fantastische gerechten te koken waar ze dat ook maar willen. SVO creëerde het Bespoke-team om ons in staat te stellen exact te begrijpen wat onze meest kritische klanten willen, zodat we wagens kunnen maken die precies aansluiten bij hun levensstijl.”

Met tot 2.500 liter aan bagageruimte en slimme opbergmogelijkheden voor alles wat het gezin van de 21ste eeuw nodig heeft, was de veelzijdige Discovery met zeven zitplaatsen voor SVO de perfecte wagen voor dit personaliseringsproject. Met veel ruimte voor een op maat gemaakte aluminium spoelbak, een flatscreen en een uitklapbaar/uitschuifbaar keukenwerkblad dat ook gebruikt kan worden als eettafel. Nog andere bijzondere accenten zijn een kruidenla, een op maat gemaakte vijzel, en een Land Rover-barbecue.

Op zijn Food Tube-kanaal zal Jamie in een driedelige reeks uitgebreid ingaan op het constructieproces. U kunt hem daarin ook aan het werk zien terwijl hij in de op maat gemaakte Discovery kookt voor zijn gezin. Klik hier om ze te bekijken.

         

                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.