La Nouvelle Table, unieke à-la-carte servieslijn van Merci en Serax nodigt uit tot hedendaags tafelen

Primeur!

Voor het eerst in zijn geschiedenis brengt Merci *, in samenwerking met Serax, een servieslijn uit. Het minste wat je van deze collectie kunt zeggen, is dat ze uniek is, volledig afgestemd op het leven dat we vandaag de dag leiden: functioneel en eenvoudig. Serax stelde de servieslijn voor tijdens de Maison & Objet-beurs in september 2017.

Hoe en wat eten we vandaag, en hoe koken we? Onze omgang met voeding is ontzettend geëvolueerd de laatste jaren. Dat blijkt wel uit het succes van de bio-industrie, de Lovacore-beweging en Slow Food. Aan tafel wordt alles gedeeld. We willen niets liever dan ons in het gezelschap van familie of vrienden tegoed doen aan een grote variëteit aan tapas en ‘small plates’ waar iedereen vrolijk van meepikt. Alleen of in gezelschap, ze worden overal in huis gegeten: op de bank, achter de computer, op een barstoel in de keuken … Met verse, diepgevroren of bij de traiteur gekochte producten maken we dagelijks snelle en gevarieerde gerechten klaar, die we dan het liefst willen opdienen in oogstrelende, nomadische accessoires die de eetlust opwekken. Om aan deze nieuwe levensstijl en nieuwe behoeften tegemoet te komen, heeft Merci een hele reeks schaaltjes en bordjes ontworpen, geïnspireerd op de beroemde ‘American Modern Dinnerware’ van de Amerikaanse designer Russel Wright uit de jaren 40 en op de traditionele ‘bento’ die door Japanners over de hele wereld wordt verspreid. Ze zijn vervaardigd uit zandsteen en esdoornhout, twee natuurlijke materialen, met een ambachtelijk aspect dat de diepere betekenis achter de zeer hedendaagse ziel van de collectie naar boven haalt.

La Nouvelle Table – gebruiksaanwijzing

De collectie is ontworpen als een puzzel: de twaalf stukken van deze à-la-carte-collectie kunnen op elkaar gestapeld of in elkaar gepast worden. Zodoende ben je, net als bij de samenstelling van het menu, volledig vrij om ook je eigen stempel op je tafel te drukken en de vormen af te stemmen op je culinaire bereidingen. Vier platte borden, vier diepe borden en een beker vormen een geheel met een schaal uit esdoornhout (in drie formaten) die ook nog dienst kan doen als deksel. Maar voor Merci zijn de vele mogelijke combinaties nog niet genoeg! Merci wil oneindig veel mogelijkheden scheppen door deze nieuwe generatie tafelaccessoires aan te bieden in vier verschillende kleuren: Mastiek, Storm, Oker en Inktzwart. Zo kun je voor monochroom kiezen, een combinatie van twee kleuren op tafel zetten, of een mix van alle kleuren gebruiken. Leef je maar uit: verras je gasten, bedenk receptjes op basis van dit scala aan kleine bordjes, accentueer de kwaliteit van het eten en stimuleer de smaakpapillen.

Niets mag ontbreken aan de Nouvelle Table-collectie, daarom heeft Merci ‘bestek’ bedacht dat veel kleiner is dan de traditionele modellen. Vier stuks uit esdoornhout en drie uit geslagen metaal – lepel, vork/lepel, mes, smeermes, keukenvork, drietand, tang -, waarmee je kunt prikken, smeren, snijden … om je op een speelse manier kennis te laten maken met onze nieuwe manier van eten. Ook het essentiële glaswerk is niet vergeten. Ze omvat drinkglazen in twee formaten, eenvoudig van vorm, gemaakt uit geblazen en gegoten textuurglas, die volledig harmonieus opgaan in het geheel.

La Nouvelle Table oogt niet alleen vriendelijk, vrolijk en creatief, maar is ook stevig en praktisch. Bovendien zijn alle borden ovenbestendig (tot 250° C). Bekijk alvast de collectie a.d.h.v. onderstaande foto’s en het genieten kan beginnen …

              

* Over Merci

Merci is een magische plek, gelegen in het hart van de historische Parijse wijk Haut-Marais en opgericht in 2009 door Bernard en Marie-France Cohen. Het is meer dan een modeboetiek, meer dan een conceptstore … Het is een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor een hapje en een drankje in een van de horecagelegenheden, terwijl ze speuren naar de laatste mode of de nieuwste designontwerpen voor hun huis.
Met Merci, het Franse woord voor ‘bedankt’, wilden Bernard en Marie-France Cohen hun dank betuigen aan het leven, dankjewel zeggen tegen alle creatieve talenten die hun succes mogelijk gemaakt hebben. Daarom biedt Merci al jarenlang een platform aan talloze jonge ontwerpers die op zoek zijn naar een manier om hun werk voor te stellen aan het publiek. Succes maakt immers vrijgevigheid mogelijk!
Het gulle karakter van Merci wordt wederom weerspiegeld door het feit dat de oprichters vanaf het prille begin besloten hebben om een deel van de winst te gebruiken voor de financiering van een fonds voor onderwijs en projectontwikkeling in zuidwest Madagaskar. En daarmee gaat hun laatste ‘merci’ naar al kun klanten die dit project mogelijk maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.