La Confiance: Belgische speculoos met smaak en ingrediënten die u vertrouwen.

La Confiance maakt geen speculoos zoals in industriële bakkerijen en klopt niet aan bij industriële leveranciers.

La Confiance is een unieke Belgische speculoos met een uitzonderlijke smaak. Het authentieke familierecept uit 1924 wordt terug tot leven gewekt met enkel de beste, biologische ingrediënten, die we rechtstreeks bij onze boeren aankopen: Belgische biotarwe van boer Thibaut, echte roomboter en zorgvuldig geselecteerde kruiden. De speculoos werd officieel erkend als streekproduct door VLAM en door een internationale jury van 135 chefs bekroond met een 3-sterren Superior TasteAward.

Vertrouwen

Bakker Jozef Borms, de overgrootvader van oprichter Leo Borms, richtte in de jaren 1920 La Confiance op. Hij koos niet toevallig voor deze naam: Confiance betekent immers vertrouwen. Vier jaar geleden werden zijn recepten en aantekeningen terug gevonden en vandaag wordt dit authentieke familierecept uit 1924 opnieuw tot leven gebracht met de beste ingrediënten van nu.

“Less is more: we gebruiken voornamelijk pure ingrediënten die rechtstreeks van de boerderij, ver verwijderd van alle industriële processen, afkomstig zijn. En we kopen in bij lokale Belgische boeren en telers: zorgvuldig gemalen meel, echte boerenboter, onbewerkte rietsuiker, …”

Smaak

La Confiance speculoos doorstond met glans de gerenommeerde smaaktest van het iTQi: een toonaangevende jury van 135 chefs en sommeliers kende de koekjes meer dan 90% van de punten én aldus een 3 sterren Superior Taste Award toe. Een label dat La Confiance de komende jaren met trots zal dragen! In oktober 2017 kreeg de speculoos van La Confiance een nieuwe belangrijke erkenning, nl. als streekproduct. Dit voor een product dat nog maar sinds april 2017 op de markt werd gebracht!

Ingrediënten van boeren die we vertrouwen

Voor onze speculoos selecteerde La Confiance enkel de beste en bovendien biologische ingrediënten van gekende boeren en bij wie er rechtstreeks kan aangekocht worden. Wat hen bindt is eerlijke landbouw en respect voor de natuur. La Confiance is trots op hun boeren en telers en maakt er geen geheim van wie zij zijn en waar ze hun producten verbouwen. Daarom worden hun verhalen gedeeld op de verpakkingen.

Thibaut teelt de beste tarwe van België. Belgische biotarwe van topkwaliteit vinden, was geen eenvoudige opdracht: 80% van de tarwe die in België gebruikt wordt, wordt namelijk geïmporteerd. Zijn biologische, zongerijpte tarwe wordt daarna zorgvuldig gemalen door een lokale molenaarsfamilie in Oudenaarde die al 4 generaties lang met de grootste zorg tarwe maalt tot voedzaam meel boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen.

En dat proef je in de speculoos.

 

Niemand teelt zo’n heerlijke hazelnoten als Federico in Piemonte – biologisch, zongerijpt en vol smaak. Met slechts 1400 hazelaars op een kleine, weggestopte bomenheuvel zorgt hij dag en nacht voor zijn boomgaard. En het verschil dat proef je: sappige, grote hazelnoten, puur natuur en lekker zoet. Ze geven de Belgische speculoos net dat heerlijke stukje extra crisp.

 

 

Op zijn fair trade cacaoplantage zorgt José met de grootste toewijding voor zijn delicate Criollo cacaobonen. Geoogst en gedroogd in de Peruviaanse zon, ontwikkelen de bonen hun intens aroma. Deze pure cacaostukjes geven extra pit aan de Belgische speculoos.

 

 

 

Authentieke kruiden …

La Confiance heeft er voor gekozen de hoeveelheid suiker in hun recepten te verminderen en de authentieke kruiden die door de overgrootvader werden gebruikt toe te voegen, zodat u een speculoos met een echte, (h)eerlijke smaak eet.

… bakwijze …

La Confiance gebruikt koperen speculoosvormen om het perfecte, goudgebakken speculooskoekje te bakken en wacht net zo lang tot het deeg heeft gerust en zijn volle smaak heeft gekregen. Dit deeg wordt trouwens in kleine hoeveelheden bereid. Zo zijn er minder bewerkingen, is er meer tijd om het te laten rusten en te bakken, dit geeft meer smaak. Het resultaat is een heerlijk knapperig koekje.

… en verpakking…

Verpakking is heel belangrijk, ook voor La Confiance. Niet alleen zorgt een aantrekkelijke verpakking voor een extra koopstimulans, La Confiance maakt dankbaar gebruik van de verpakking om hun samenwerking met hun leveranciers in de verf te zetten.

Primeur, om nog meer de kaart te trekken van traditie en de oorsprong te benadrukken overweegt La Confiance om ook de oorspronkelijke verpakkingen, de koekendozen, opnieuw te introduceren. Stel je voor dat je dergelijke authentieke en nostalgische dozen op je tafel kan zetten … alweer een overtuigend argument van La Confiance. Doen dus!

Waar kan u La Confiance vinden?

In elke Bio-Planet store en in het Groot Vleeshuis (ook webshop) te Gent.
Daarnaast waarschijnlijk ook in elke bio- of delicatessenshop om de hoek.

Schaapveld 7, 9200 Dendermonde, België,  +32 52 22 58 22 – info@laconfiance.be – www.laconfiance.be – Facebook & Instagram @LaConfianceBiscuits

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.