Koffiebeleving centraal bij innovatieve Nespresso Boutiques Leuven en Antwerpen

LEUVEN krijgt primeur: allereerste NESPRESSO BOUTIQUE in België opent in juni de deuren. Antwerpen volgt in het najaar.

NIEUWE WINKELERVARING DRAAIT ROND BELEVING, TASTINGS EN WORKSHOPS.

Nespresso landt in Leuven. En wel met een dubbele primeur: de nieuwe winkel, die midden juni opent in de Diestsestraat, is immers niet alleen de eerste Nespresso Boutique voor de stad, het is in ons land ook meteen de allereerste locatie waar koffieliefhebbers kunnen kennismaken met het vernieuwde Nespresso Boutique concept: een koffiewereld die honderd procent draait rond beleving, tastings en workshops.

Vergeet winkelen zoals je het kent. In de nieuwe Nespresso Boutique ben je geen klant. Je bent er een gast. In een gezellige, luxueuze setting die helemaal in het teken staat van koffie(kennis) ontdek je Nespresso-koffie op een heel andere manier. Ruiken, proeven, voelen, bijleren én zelf uitproberen: in dit koffie-universum word je door ervaren koffiespecialisten ingewijd in de lekkerste geheimen van het zwarte goud. Je circuleert vrij doorheen de winkel en maakt kennis met vier nieuwe, inspirerende koffie-ervaringen. Hoe verder je in de Boutique doordringt, hoe dieper je jezelf onderdompelt in de wereld van het perfecte kopje koffie:

    • Een zintuiglijke verwelkoming. Een bezoek aan de Nespresso Boutique start meteen heel zintuiglijk: koffiespecialisten laten je écht kennismaken met het ruime Nespresso-assortiment. Op een hands-on manier: je laat de koffie door je vingers glijden, neemt de aroma’s in je op en zet vervolgens je smaakpapillen aan het werk tijdens een proefmoment
    • Ontdekken en proeven bij de Bar. Op je reis doorheen de Boutique duik je nog dieper in de smakenwereld van Nespresso. Bij de Bar ontdek je niet alleen het aanbod slimme Nespresso-machines en accessoires, je kunt er ook koffie proeven én vergelijken. Een koffiespecialist helpt je bij het achterhalen van je koffievoorkeuren en maakt je wegwijs in het ruime Nespresso-smakenpalet, dat maar liefst 24 verschillende koffies telt.
    • Barista basics in de Lab Kitchen. Een latte met perfect melkschuim, een cappuccino of flat white? Hier experimenteer je met heerlijke koffierecepten en leer je hoe je al die verschillende Nespresso-toestellen nu eigenlijk gebruikt.
    • Masterclasses. Van de boon tot het kopje. Wil je écht alles te weten komen over koffie(bereidingen), dan boek je een masterclass. Een koffie-expert leidt je tijdens een 45 minuten durende interactieve workshop op tot een échte connoisseur. Op voorhand inschrijven kan telefonisch of in de Boutique.

Niet meer aanschuiven Omdat je in de nieuwe Boutique de wereld van Nespresso op je eigen tempo verkent, is er in dit winkelconcept geen plaats meer voor traditionele kassa’s. En dat betekent dat je er dus ook niet hoeft aan te schuiven. In plaats van te wachten in de rij, word je verwelkomd door een koffiespecialist. Hij of zij informeert naar de reden van je bezoek en achterhaalt je wensen. Daarna kun je op ontdekking in de winkel: je proeft, vergelijkt en kiest de koffie uit die perfect bij je past.

Duurzaamheid in de kijker Naast smaak, productkennis en techniek, is er in het vernieuwde Boutique concept ook een belangrijke hoofdrol weggelegd voor duurzaamheid. Dat merk je niet enkel in het design van de winkel (alle tafelbladen werden bijvoorbeeld vervaardigd uit gebruikt koffiegruis), ook tijdens de ontdekkingen wordt er gefocust op Nespresso’s voortdurende inspanningen op het vlak van duurzaamheid, recyclage en het beperken van afval door slim design. Je komt er alles over te weten tijdens je ontdekkingsparcours.

“Net zoals we twee decennia geleden, bij de opening van onze eerste Boutique, het verschil probeerden te maken op het vlak van klantenbeleving, doen we dat nu opnieuw. Met het nieuwe Boutique concept tillen we de koffiebeleving in de winkel naar een ongezien niveau. Het typische routineaspect dat normaal gesproken bij winkelen hoort, zoals het klaarmaken van de bestelling, krijgt een plaats achter de schermen. Op die manier wordt de Boutique meer dan een winkel een echte koffiebelevingswereld waar onze experten voor honderd procent kunnen focussen op de klant. Die vindt er nog meer ruimte en mogelijkheden om te beleven, te genieten, te proeven en bij te leren. Over koffie, maar ook over Nespresso’s voortdurende inspanningen op vlak van ecologie, duurzaamheid en onze duurzame samenwerking met de koffieboeren.” Jan Van Damme, Nespresso Boutique director.

Ook Antwerpen verwelkomt nieuwe Nespresso Boutique

Na Leuven maakt ook Antwerpen kennis met het vernieuwde Nespresso Boutique concept. En bij een nieuw concept hoort… een nieuwe locatie. Vanaf het najaar kunnen koffieliefhebbers dan ook terecht in een nagelnieuwe Boutique op een vooralsnog geheime plek in het hart van de stad. Tot dan verhuist het universum van Nespresso naar een pop-up. Die opent op 22 maart in de Kelderstraat 4, recht tegenover de Bourla-schouwburg.

Praktisch:

Nespresso Boutique Leuven – Diestsestraat 74 – 3000 Leuven (Opening: half juni),

Nespresso Pop-up Antwerpen – Kelderstraat 4 – 2000 Antwerpen (Opening: 22 maart).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.