Opening soon: Richard’s brengt de New York Deli beleving naar Antwerpen.

New York Deli verovert Antwerpen

Wie al in New York is geweest kan het beamen, de Deli’s zijn er net zo vertrouwd als de iconische gele taxi’s. Binnenkort hoef je niet langer de Atlantische oceaan over te steken om te genieten van de geweldige food culture van The Big Apple. Antwerpen krijgt met “Richard’s by Hellmann’s” zijn eigen, unieke deli, die op 20 april de deuren opent op de Grote Markt.  Zes weken lang kunnen liefhebbers van real food smullen van typische New Yorkse gerechten, met een Antwerpse knipoog, in een prachtig open interieur geïnspireerd op de originele Amerikaanse deli’s. Een unicum in het uitgebreide eet-aanbod van ’t Stad.

Ontstaan van de New York Deli…

‘Delicious’ staat voor ‘leuke dingen om te eten’. De allereerste Deli in New York was Katz’s Deli die sinds de opening in 1888 nog steeds een populaire plaats is voor locals en een must-visit voor toeristen. Katz’s Deli is wereldberoemd omwille van zijn pastrami sandwich. Een andere zekerheid op de menukaart in de Deli is de Reuben Sandwich, een broodje met corned beef, Zwitserse kaas, zuurkool en Russische dressing, gegrild tussen sneetjes roggebrood. Later werd het corned beef vervangen door pastrami. Het gerecht zou rond 1914 uitgevonden zijn door Arnold Reuben die de eigenaar was van Reuben’s Delicatessen in New York City. Maar er bestaan nog vele andere verhalen over de herkomst van deze typische deli special waardoor zijn mythische status enkel wordt versterkt. De New York deli kent een rijke geschiedenis van lekker eten en gezellig samenkomen.

Richard’s By Hellmann’s: Reuben versus Rubens’!

Richard’s by Hellmann’s opent op 20 april de deuren en zal maar liefst zes weken lang gerechten serveren in echte New York deli stijl. Richard’s serveert deli klassiekers zoals de Reuben Sandwich (de moderne versie met pastrami en thousand island dressing), de Waldorf salad en de Salmon cream cheese bagel. Uiteraard wordt ook de gaststad niet vergeten en krijgen enkele gerechten een Antwerps sausje over zich heen. Zo zal je kunnen genieten van een Rubens’ Sandwich, een ode aan Pieter Paul Rubens op een steenworp van het standbeeld van de meesterschilder. Deze sandwich is uiteraard gebaseerd op de iconische Reuben Sandwich die een iconische status veroverde in de deli-wereld. De Antwerpse variant bestaat uit bruin boerenbrood met filet d’Anvers, knolseldersla, appel, waterkers en een smeuïg sausje op basis van Hellmann’s Real met curry en citroen. Meer zin in vis? Wat dacht je van de Meir Du Nord visburger (bun met kibbeling en kropsla), een leuke knipoog naar de bekendste winkelstraat van ’t Stad? Al de gerechten worden in echte deli stijl klaargemaakt met extra aandacht voor de Hellmann’s Real, het iconische product dat Richard jaren geleden ontwikkelde. De bezoekers kunnen zowel ter plekke als thuis (via take-away) genieten van de lekkernijen die deel uitmaken van het Richard’s aanbod. En als het weer wat meezit, neem je plaats op het terras om van die lekkere burger te genieten. Zo waan je je onmiddellijk in New York City!

Meer info volgt na de foto’s …

Rubens Sandwich

Coney Island Dog

Meir du Nord Fishburger

Metropolitan Salad

NY Style Cheeseburger

Reuben Sandwich

Salmon Cream Cheese Bagel

Waldorf Salad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie of wat is Hellmann?
In het begin van de twintigste eeuw kreeg Richard Hellmann als jonge Duitser met een passie voor eten, de kans om in New York aan de slag te gaan bij een groot voedingsbedrijf. Enkele jaren later opent Richard een eigen deli in het hartje van New York waar hij sandwiches met zelfgemaakte mayonaise serveert. Jarenlang wordt het recept bijgeschaafd, tot Richard ervan overtuigd is dat zijn mayonaise de beste is. Rond al zijn potten bindt hij een herkenbare blauwe strik als teken voor de beste kwaliteit. Die strik staat vandaag nog steeds symbool voor de kwaliteit van de Hellmann’s producten. Dankzij de onmiskenbare smaak en het plezier dat de mayonaise toevoegt aan de maaltijd wordt Hellmann’s in een recordtempo populair over de hele wereld. Richard geloofde sterk in plezier en positiviteit, in goed eten, kwaliteit en simpele recepten. Deze visie vormt vandaag nog steeds de basis van Hellmann’s.

Hellmann’s staat voor lekker eten, plezier en positiviteit, kwaliteit en simpele recepten. Opgericht door Richard Hellmann in 1913, werd Hellmann’s een echt begrip over de hele wereld met Hellmann’s Real mayonaise als gekendste product. Wereldwijd worden elk uur 20.000 verpakkingen verkocht. In 2017 werd Hellmann’s Real uitgeroepen tot ’s werelds nummer 1 mayonaisemerk dankzij haar onmiskenbare smaak.

Praktisch:

Richard’s
Grote Markt 6
2000 Antwerpen

Open vanaf 20 april tot en met 3 juni 2018
Open van dinsdag tot en met zondag, gesloten op maandag.
Volg de Facebook– en Instagrampagina voor meer updates.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.