Hubert gastrobar: hippe eetbar voor fijnproevers!

Gastrobar2-2Met de opening van Hubert gastrobar krijgt Brugge er een nieuw culinair verwenadresje bij.

Chef Henk Van Oudenhove en echtgenote-gastvrouw Veronique Bogaert installeerden naast hun sterrenrestaurant Sans Cravate, dat zelf een volledige make-over onderging met als thema ‘natuur’, een gloednieuwe gastrobar. Met zijn goed gevulde eet-toog, open keuken én immens spit heeft de fijnproever ook goed zicht op wat Hubert gastrobar aan lekkers te bieden heeft.

Henk Van Oudenhove geldt als een van de meest onderlegde meester-rotisseurs van het land. Op het imposante spit draaien gedurende zeven uur hele lamskarkassen traag rondjes met als resultaat heerlijk krokante schouders en bouten waarvan het vlees smeuïg van het been valt. Ook piepkuikens krijgen een perfecte behandeling aan het spit. Geserveerd met gekonfijte look, verfrissende citroen en vers gesauteerde groentjes prikkelen ze door hun sappig vlees.

Gastrobar4

Zelfs enkele voorgerechten worden aan het spit bereid. Bijvoorbeeld aubergines die met feta en een aromatische kruidenvinaigrette een sterke starter vormen. Zoals het een eigentijdse gastrobar past, heb je hier ook een ruime keuze aan charcuterie met exquise patés en terrines uit eigen atelier. Daarnaast hangen hier ook diverse Franse (Noir de Bigorre,…), Spaanse (Ibérico Bellota, Cecina de Buey,..) en Italiaanse hammen (Culatello di Zibello, prosciutto San Daniele,..) afkomstig van uitgelezen producenten. Voortreffelijke zwarte en witte pensen worden koud of met hete bliksem geserveerd. Ronduit exquis is een terrine van konijn en foie gras gemaakt volgens het recept van Veronique’s vader.

 

Gastrobar1-2

Wie graag een beetje van alles proeft, bestelt een selectie die zoals meerdere voorgerechten hier ook kan gedeeld worden. Hubert gastrobar is eveneens een bijzondere plek voor kaasliefhebbers. Ze kunnen uit maar liefst 25 diverse variëteiten kiezen die oordeelkundig door kaasmeester Luc Callebaut geaffineerd zijn. Naast wijnen per glas, serveert Hubert gastrobar ook het eigen Hubert-bier en een sterke selectie aan geuze en topbieren. 

Zoals het een echte gastrobar past, is er door de open keuken en ruime toog voortdurend interactie met het keukenteam mogelijk. “Een gastrobar is meer dan een eetgelegenheid met lekkere gerechten. We willen graag onze gasten extra verwennen en luisteren graag naar hun wensen,” aldus chef Van Oudenhove.

Waar in een Engelse gastropub in een kroegsfeer verfijnde gerechten geserveerd worden, zal men in België nog een stap verder gaan. De bereidingen zijn rechttoe rechtaan maar wel van een nog hogere kwaliteit. Je kan er bijvoorbeeld ook terecht voor een uitgebreid bord met uitgelezen kazen of diverse charcuteriesoorten en dat alles overgoten met een prima glas wijn of bier.

Eenvoudig, laagdrempelig in een omgeving met onder meer een toog (vandaar ‘bar’) en met een open keuken waar met kennis van zaken aantrekkelijk en verfijnd gekookt wordt (vandaar ‘gastro’).

Gastrobar3-2

Wie is of was Hubert?

“Op de plaats waar we de gastrobar hebben kunnen inrichten, stond vroeger een huisje waar tot een paar jaar geleden onze buurman Hubert woonde,” aldus Veronique Bogaert. “Hubert was naast een schat van een man ook iemand die altijd paraat stond om ons te helpen. Hij overleed twee jaar geleden. Toen we op zoek gingen naar een passende naam voor onze nieuwe gastrobar moesten we niet lang nadenken. Met die naam blijven we de mooie herinnering aan die gewone en toch bijzondere man levendig houden.”

Hubert gastrobar en Sans Cravate, Langstraat 155 – 159, 8000 Brugge, tel.: 050 – 64 10 09, open van dinsdag tot en met vrijdag

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.