De Nocturnes van de Zavel, een afspraak om niet te missen.

4 DAGEN / 15 CHEFS / 3 BARS

4 dagen om te ontdekken, kijken en proeven! De Nocturnes van de Zavel is het culinair event dat elk jaar de grootste talenten van de Belgische Gastronomie ontvangt.

Culinaria Agency, sinds 4 jaar partner en co-producer van het evenement, haalt alweer alles uit de kast en nodigt elke avond jonge creatieve chefs en de grote namen uit de gastronomische wereld uit op de Grote Zavel om u te laten proeven van het beste wat België te bieden heeft. Dit jaar worden onder anderen Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt**), Bart de Pooter (Pastorale**), Yves Mattagne (Sea Grill**), Thomas Troupin (La Menuiserie*) en Alex Joseph (Rouge Tomate) op de Zavel verwacht om uw smaakpapillen te verwennen.

Elke avond komen 4 chefs samen in de tent op de Grote Zavel om u 4 verschillende bordjes te laten degusteren in de vorm van een Walking Restaurant. Begeleid door een glas champagne aan de bar van Champagne Pommery of aan de Leffe bar van een glas S.Pellegrino water of een koffie van Jacqmotte om terug op te warmen.

Praktische informatie

CulinariaNocturnes

Hieronder, ontdek het menu van donderdag 26 november
Axel Colonna-Cesari (Centpourcent*)
Rund Rossini, ganzenlever en truffels
Thomas Troupin & Marie-Charlotte Portois (La Menuiserie*)
Paling van Ondenval in het groen
Jean-Philippe Watteyne (iCook!)
Gekonfijt columbus varken met icook specerijen, prei van « m’biau potager», hollandse saus met den, tuile van gestoofde aardappel
Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt**)
Risotto van Griekse pasta alle vongole
Hieronder, ontdek het menu van vrijdag 27 november
Bart De Pooter (Pastorale**)
Hazebout met knolselder en veenbes
Yves Mattagne (Sea Grill**) In hun schelp en met stoom van algen gekookte Sint Jakobsvruchten emulsie van oesters, yoghurt, kervel, sla, kokkels, kafferlimoen
Olivier Massart (Ô de Vie)
Rode Patrijs, gekonfijte druiven, bouillon met sauvignon azijn, sesam en groene Shiso
Eric Martin (Lemonnier)
Gekonfijte reeschouder, bospaddestoelen, borsch saus
Hieronder, ontdek de menu van zaterdag 28 november
Bart de Pooter (Pastorale**) Hazebout met knolselder en veenbes
Pierre Balthazar (The Restaurant) Aardappelwafel met truffelsmaak, « petits gris de Warnant » slakken, coulis van bladpeterselie en espuma met look
Gilles Joye (Marcus) West vlaams lam, smoutzacht en gelakt, spitskool, gegrilde ui, luchtige aardappel
Alex Joseph (Rouge Tomate)
Ravioli met ‘Galeuse d’Eysines’ pompoen, parmezaan, kastanjes, pancetta, salie
Hieronder, ontdek het menu van zondag 29 november
Giovanni Bruno (Senzanome*)
Polenta hamburger met pompoen en spinaziescheuten
Broes Tavernier (‘t Vijfde Seizoen) Hert, boschampignons, kweepeer
Carl Gillain (L’Agapothède) Kastanjeroom, foie gras, hazelnoten en spek
Clément Petitjean & Monia Aouini (La Grappe d’Or*)
« Touffaye 2015 », gestoofde everzwijnenborst, schuim van aardappel, gebraden ajuin met cichorei

 

Plaats:
Wijk van de Grote Zavel: het plein en aanpalende straten

Data:
Van donderdag 26 tot zondag 29 november 2015

Horaires:
Donderdag 26 november: 19u00-23u00
Vrijdag 27 november : 19u00-23u00
Zaterdag 28 november : 12u00-23u00
Zondag 29 november: 12u00-17u00

Prijs:

Ter plaatse zijn de degustaties verkrijgbaar tegen 9 euro/schotel.

De roadbooks (verkrijgbaar in de Nocturneswinkel op de Grote Zavel), de toegang tot de galerijen en boetieks op de Zavel is gratis.

Het paspoort van 35€ (+ 1€ reservatiekosten) waarmee de echte lekkerbekken het gastronomisch avontuur volop kunnen beleven, is verkrijgbaar in voorverkoop via www.nocturnesvandezavel.be.

Dit paspoort geeft recht op :

  • Een Leffe aperitief en een degustatiebordje met Zwitserse kaas
  • Vier gerechten klaargemaakt door onze chefs
  • Een digestief Licor 43
  • Een koffie Jacqmotte
  • Een glas water S. Pellegrino

Wedstrijden

Online – Jacqmotte

Ontdek de wereld van Jacqmotte en zijn 100% belgisch concept van de ‘Slow Drip Coffee Maker” en maak kans op één van de 25 ‘Slow Drip Coffee Maker’ Machines die deze week te winnen zijn.

Om te winnen : Like onze Facebook pagina en antwoord elke dag vòòr middernacht op de vraag die gesteld zal worden.

Misschien wint u één van de 5 ‘Slow drip coffee maker’ machines die elke dag deze week te winnen is. (van 24 tot 28 november 2014 tijdens de openingsuren)

De winnaars worden elke ochtend bekend gemaakt op onze Facebook pagina en zullen uitgenodigd worden op onze evenement ‘Les Nocturnes du Sablon’ tussen donderdag 27 en zondag 30 november om hun prijzen te komen afhalen.

Ter plaatse

Wij worden verwend door onze partners ! Kom naar de Nocturnes van de Zavel en misschien wint u wel een Samsung koelkast, geschenken van Jacqmotte en tickets voor het volgende Culinaria-evenement in mei 2015. We krijgen het water al in de mond !

Veel succes !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.