Le Creuset® viert 90ste verjaardag

rs4Dit jaar is het 90 jaar geleden dat de allereerste gietijzeren pan werd geproduceerd door Le Creuset® in Fresnoy-le-Grand. Om dit jubileum te vieren komt het merk met een ‘limited edition’ versie van de cocotte. Deze replica van de allereerste braadpan zal in een oplage van 90 stuks voor de Belgische markt beschikbaar worden vanaf november 2015.
Alle exemplaren worden genummerd en gehuld in een fraaie verpakking met certificaat en een buisje met zand van de unieke mal. Daarnaast wordt een interactieve ‘verjaardagswebsite’ gelanceerd waarop fans uit de hele wereld foto’s, video’s en berichten van hun mooiste momenten met Le Creuset® kunnen delen: www.leCreuset90.com en https://www.lecreuset.be/?___store=be_nl voor de online Le Creuset® store België, met het volledige assortiment én ook receptjes!

rs5Ambachtelijk
Nog steeds vervaardigt de fabrikant volgens dezelfde ambachtelijke grondslagen hoogkwalitatief geëmailleerd gietijzer. Vanuit de vernieuwde fabriek in Picardië worden dagelijks meer 10.000 pannen verspreid over de gehele wereld. Voor elke pan wordt een aparte mal van zand gemaakt, die handmatig wordt verwijderd, afgebraamd en geslepen. Intussen heeft het merk in totaal meer dan 300 miljoen producten op de markt gebracht in meer dan 70 landen. Dit jaar viert de fabrikant 90 jaar kookplezier en –gemak als pionier van het geëmailleerde gietijzeren kookgerei.

Geschiedenis
Het waren twee Belgische partners die negentig jaar geleden een gieterij in Fresnoy-le-Grand openden. De één gespecialiseerd in het emailleren, de ander deskundig in proces van ijzer smelten, beiden met de ambitie om hoogwaardig geëmailleerde ijzer in kleur te produceren. De eerste kleur van email had de oranje kleur van een vlam, geïnspireerd door de tinten van het gesmolten gietijzer, een revolutie in een periode waarin keukengerei somber en grijs was. In die 90 jaar is Le Creuset® uitgegroeid tot een mondiaal bedrijf dat een uitgebreide collectie keukengerei produceert van onberispelijke kwaliteit met behoud van de ambachtelijke waarden.

90 jaar toonaangevend In de afgelopen negentig jaar hebben talloze culinaire trends de revue gepasseerd, maar Le Creuset® heeft altijd haar plek behouden als het meest populaire kookgerei voor de keuken en op tafel. “Het is niet verwonderlijk dat de eerste pan met de kleur van een vlam ontstond in 1925, net op het moment dat Frankrijk de moderne keuken wereldwijd
herontdekte. Le Creuset® is altijd toonaangevend als het gaat om ontwerp en kleur” aldus Paul Van Zuydam, President van het bedrijf. “Dat is waarom dat de chefs in de wereld onze producten zo waarderen. Wij bieden naast kwaliteit ook kleur en vreugde in de keuken”

Assortiment
Le Creuset® heeft veel te bieden op kwalitatief en esthetisch gebied voor meer dan gietijzer alleen. Het drielaags RVS bijvoorbeeld is onmisbaar voor de echte kookliefhebber. Daarnaast is er het gegoten aluminium (Forgées) met lichtgewicht pannen voorzien van antiaanbaklaag met de ongekende duurzaamheid. Nieuw is de combinatie van gegoten aluminium met RVS. Het dubbel geëmailleerde aardewerk is er in alle denkbare vormen, maten en kleuren.
Het textiel en silicone vormen een waardige aanvulling met fraaie accessoires. De ketels van geëmailleerd roestvrij staal zijn een lust voor het oog met de authentieke en moderne vormgeving.

Le Creuset® geeft levenslange garantie op alle producten van geëmailleerd gietijzer.

Info
De Limited Edition is beschikbaar vanaf november 2015
Prijs: braadpan gietijzer 3.3 l/22 cm: 500,00 €
Prijs: braadpan aardewerk 0.6 l / 14 cm: 34,90 €

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.