Bulldog Gin palmt na New York en Londen nu ook Antwerpen in.

Bulldog Gin palmt na New York en Londen nu ook Antwerpen in.

Bulldog Gin,de Gin beleeft absolute hoogdagen en dat heeft alles te maken met de populariteit van de beroemde gin & tonic. Deze verfrissende longdrink kent zijn oorsprong aan het einde van de 18e eeuw en is uitgegroeid tot een absolute klassieker. Heel wat toprestaurants en bars zetten deze cocktail opnieuw op de kaart en bieden een heel arsenaal gins aan. Hoog tijd om kennis te maken met gin, anno 2014. Bulldog Gin is een gin van een ander kaliber. Het is geen conservatieve of traditionele gin, maar wel een eigentijdse, hoogstaande gin. Bulldog gin is geïnspireerd op de ontembare en onconventionele Britse bulldog. Deze gin werd vier keer gedistilleerd in koperen ketels en zit in een stoere fles met een hondenhalsband. We tellen twaalf opmerkelijke botanicals waaronder exotische, met de hand geplukte kruiden als drakenoog, witte papaver, klaproos, lavendel en lotusbladeren. Deze kruiden zorgen voor een zachte gin met een florale, frisse afdronk.

Bulldog Gin,de eigenzinnige gin met roots in de wereldsteden Londen en New York en met een al even eigenzinnig karakter, heeft namelijk zijn zinnen gezet op Antwerpen. En dat zullen we geweten hebben…

Bulldog Gin wants to stir things up! Even zelfverzekerd als ‘t Stad en zijn inwoners zelf en met een zelfde attitude en koppigheid, verandert de Londense Dry Gin Antwerpen in een universum van straffe statements. “Be Anything” – “Explicit Liquid” – “Unleash” – “Independent Spirit” – “Unlabel” en “Bold, never regular” … Bulldog Gin laat zijn tanden zien in een eigenwijze en onbescheiden campagne die over heel Antwerpen verspreid zal worden. De statements zullen terugkomen op gigantische geveldoeken in de hipste winkelbuurten, op trams, in streettags & posters en stickers in talrijke bars. Ze roepen de Antwerpenaren op om vooral zichzelf te blijven.

Stoer van buiten, maar zacht van binnen, ook hier hebben Bulldog Gin en Antwerpen elkaar gevonden. Het bijzonder stoere uiterlijk met de zwarte fles en spiked hondenhalsband verbergt namelijk een zijdezachte London Dry Gin. De unieke blend van 12 exotische botanicals wordt viervoudig gedistilleerd in een Engelse stokerij. Bulldog Gin is dan ook niet voor niets sinds zijn lancering in België, twee jaar geleden, doorgestoten tot de 3e meest verkochte gin in België.

Een gin & tonic, een authentieke Bulldog Collins of zelfs een Negroni, … Bulldog Gin drink je zoals jij er zin in hebt. Laat de innerlijke bulldog in je los op wearebulldog.be.

Bulldog Gin werd in 2007 ontwikkeld en op de markt gebracht door de Indiër Anshuman Vohra. Deze 36-jarige ex-bankier gaf enkele jaren geleden zijn goed betaalde job op om zijn droom waar te maken: een eigen gin ontwikkelen. En met succes! Bulldog positioneert zich als een moderne ‘urban’ gin met focus op cocktailbars en clubs in wereldsteden als NYC & Londen. Minder ‘alternatief’, maar jong, trendy en hip met een duidelijke verwijzing naar zijn natuurlijke ‘habitat’, het bruisende Londen. Ook de gin zelf wordt geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, in een distilleerderij met meer dan 250 jaar ervaring in het maken van premium gin. Bulldog won trouwens al tal van internationale prijzen en kreeg in 2008 een onderscheiding door het prestigieuze ‘Wine enthusiast Magazine’ als ‘Spirit of the year’. Bulldog Gin werd bekroond met een mooie 95 op 100, de hoogste score die ooit is toegekend aan een gin!

Mixes with everything
Drakenoog (het kleine broertje van de lychee), zoethout en kaneel uit China, Turkse witte maanzaadjes, Aziatische lotusbloembladeren, Italiaanse jeneverbes, Marokkaanse koriander, engelwortel uit Duitsland, Spaanse citrusvruchten en amandelen, Italiaanse iris en lavendel uit Frankrijk. Deze twaalf botanicals uit acht verschillende landen maken Bulldog Gin uniek. De exotische kruiden en ingrediënten van hoge kwaliteit in combinatie met het viervoudige distillatieproces zorgen voor een evenwichtige, florale smaak en een zachte, verfrissende afdronk. In eerste instantie proef je de subtiele tonen van jeneverbes. Nadien smaak je vooral dragon en papaver, om tot slot te eindigen bij krachtige bloemachtige tonen, zoals lavendel en citrusvruchten. Deze botanicals maken de gin zacht met een florale en frisse afdronk. Kortom, ideaal voor zoveel meer dan enkel Gin & Tonic.

Een ‘American Dream come true’ met een Brits accent
Bulldog Gin is het geesteskindje van de in New York wonende, maar in Indië geboren Anshuman Vohra (36). Als zoon van een Indische diplomaat reisde Anshuman de hele wereld rond. Studeren deed hij aan de College of William & Mary in Williamsburg, Virginia (US). Na zijn studies kon hij meteen aan de slag als investeringsbankier bij JP Morgan in hartje New York. Tot zover leek het carrière pad van Anshuman niet af te wijken van dat van veel van zijn studie- en leeftijdsgenoten. In 2003 echter besloot Anshuman het over een heel andere boeg te gooien en besteedde hij al zijn vrije tijd aan het ontwikkelen en in de markt zetten van zijn eigen gin, Bulldog Gin. Bij het uitgaan in NYC met collega’s en vrienden zag hij hoe de markt van premium-wodka al snel verzadigd geraakte. Hij gokte erop dat, de wat vergeten gin, weleens de fakkel van wodka kon overnemen als favoriete spirit. De eerste jaren combineerde hij de ontwikkeling en verkoop van Bulldog met zijn job bij de bank. Na enkele jaren bleek gin, zoals hij voorspeld had, opnieuw populair te worden. Hij gaf zijn baan als bankier op en besloot zich volledig te concentreren op zijn liefdesbaby Bulldog Gin. Hij focuste zich op de grote steden aan de Oost- en Westkust van Amerika en op London, wereldsteden waar trends ontstaan. Op 1 januari 2014 ging Anshuman een samenwerking aan met Gruppo Campari voor de wereldwijde distributie. Sindsdien is Bulldog Gin aan zijn veroveringstocht begonnen. Anshuman waakt als een bulldog over de kwaliteit van zijn gin en trekt als een geboren ambassadeur de wereld rond om zijn verhaal te vertellen.

Winston Churchill
Bulldog Gin mag dan een nieuwe speler zijn op de ginmarkt, het merk heeft zich meteen weten te onderscheiden door zijn bijzondere smaak en imago. Maar ook de speciale verpakking springt meteen in het oog. De gitzwarte fles is geïnspireerd op Winston Churchill, symbool voor het Engelse onafhankelijkheidsdenken. In tegenstelling tot de traditionele ginfles, is Bulldog er eentje die meteen opvalt in het winkelrek. En je zou het niet meteen verwachten, maar ondanks zijn stoere uiterlijk is Bulldog eigenlijk een heel zachte gin.
Bulldog Gin is verkrijgbaar in je supermarkt en de betere drankenhandel. Prijs: € 29,95 voor 0.70 cl.

Multi-award winning BULLDOG is quadruple distilled in traditional copper pot stills, infused with a melange of 12 botanicals from eight countries, and is handcrafted in England. BULLDOG is 40% abv and comes in an iconic deep charcoal grey coloured bottle with broad shoulders and an iconic studded collar. This 'Defiantly Delicious' gin is considered to be one of the fastest growing super-premium gins in the world. (PRNewsFoto/BULLDOG London Dry Gin)

Multi-award winning BULLDOG is quadruple distilled in traditional copper pot stills, infused with a melange of 12 botanicals from eight countries, and is handcrafted in England. BULLDOG is 40% abv and comes in an iconic deep charcoal grey coloured bottle with broad shoulders and an iconic studded collar. This ‘Defiantly Delicious’ gin is considered to be one of the fastest growing super-premium gins in the world. (PRNewsFoto/BULLDOG London Dry Gin)


Enkele Bulldog cocktails

Bulldog ‘The Henry’
2598717De ideale cocktail voor wie nu al snakt naar de terugkomst van de lente.
Vul een groot wijnglas (copa glas met inhoud 70 cl) met crushed ijs.
Schenk 5cl Bulldog Gin uit in het glas.
Voeg 3 cl Cinzano Bianco toe (witte vermout).
Giet 3/4 Thomas Henry Elderflower Premium Tonic heel rustig in het glas (zo behoud je het bruisende effect).
Garneer met een takje verse munt dat je even ‘smashed’ om al de aroma’s in de bladeren los te maken (leg het op je ene hand & sla erop met je andere hand).

London Mule
Ruw, prikkelend & perfect met Bulldog Gin. Herontdek de vergeten smaak van gember 2598695bier in deze pittige cocktail.
Gebruik een tumbler glas (= laag whisky glas met een inhoud 40 cl) en vul dit met crushed ijs.
Schenk 3cl Bulldog Gin uit in het glas.
Voeg 2 cl vers limoensap, 2 cl gember likeur, 2 cl Frangelico (Italiaanse likeur op basis van hazelnoten) en 1 cl suikersiroop toe.
Vul het glas verder op met Thomas Henry Ginger Beer en roer rustig door de cocktail.
Garneer met witte chocolade schilfers, een kaneelstokje & een takje verse munt.

 

Fizzy Bulldog
2601939Een frisse cocktail met een schuimige structuur, recht uit de shaker.
Doe 2 cl vers limoensap, 6 cl Bulldog Gin, 2 cl suiker siroop, 2 druppels angostura bitters en 3 cl eiwit in een shaker. Vul de shaker verder op met ijs.
Vul een tumbler glas met ijsblokjes.
Shake de ingrediënten 12 seconden en zeef ze uit in het glas.
Vul verder op met een scheutje Thomas Henry Soda Water.
Garneer met een citroen zeste en een schijfje drakenvrucht.

Bitter Beast cocktail
2598727Een verrassende combinatie Bulldog Gin, pompelmoes en rode peper siroop.
Vul een tumbler glas met crushed ijs.
Schenk 5cl Bulldog Gin uit in het glas.
Voeg 4 cl vers pompelmoes sap, 1 cl rode peper siroop en 1 cl suiker siroop toe.
Voeg voorzichtig 2 druppels pompelmoes bitters toe en roer de ingrediënten door elkaar.
Vul het glas verder op met Thomas Henry Bitter Lemon. Schil een zeste van een pompelmoes en knijp deze zeste uit boven het glas, zodat alle aroma’s vrijkomen. Laat de zeste in het glas vallen. Garneer met een grote rode peper.

The London Dry Dog
Een luxe versie van een klassieke Bulldog Gin en Tonic waarbij een aantal smaken van de Bulldog Gin verrassend terug komen in de garnituur.

Vul een groot wijnglas (copa glas met inhoud 70 cl) volledig op met grote kwalitatieve ijsblokjes.
Schenk 5cl Bulldog Gin uit in het glas.
Giet 3/4 Thomas Henry Premium Tonic heel rustig in het glas, om het bruis effect te behouden.
Schil een zeste van een pompelmoes en knijp deze zeste uit boven het glas, zodat alle aroma’s vrijkomen. Laat de zeste in het glas vallen.
Voeg als extra garnituur nog een schijfje gedroogde pompelmoes en een gekonfijte lychee toe.

Bulldog Gin & Tonics
The classic Bulldog Gin & Tonic
– 5cl Bulldog Gin
– 15cl Premium Tonic (vb. Thomas Henry)
Vul het glas met ijsblokjes en voeg de Bulldog Gin en de Thomas Henry Premium Tonic toe. Pers de zeste van pompelmoes boven het glas uit alvorens deze eraan toe te voegen.

Berries and Spice Gin & Tonic
– 5cl Bulldog Gin
– 15cl Premium Tonic (vb. Thomas Henry)
Vul het glas met ijsblokjes en voeg de Bulldog Gin en de Thomas Henry Premium Tonic toe. Garneer met enkele frambozen (3 à 4) en wat steranijs.

Belle Rose Gin & Tonic
– 5cl Bulldog Gin
– 15cl Premium Tonic (vb. Thomas Henry)
– 1,5cl Lychee sap
Vul het glas met ijsblokjes en voeg de Bulldog Gin, de Thomas Henry Premium Tonic en het Lychee sap toe. Garneer met enkele lychees (3 à 4) en enkele rozenblaadjes.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.