Barbecook: een oerritueel in eigen tuin

Barbecook_key visual_driepoot
Je culinaire skills bijschaven in eigen tuin? Het kan! Barbecook biedt je alle tools om heerlijke maaltijden te bereiden in je eigen achtertuin. Geef toe aan je oerinstinct en ga aan de slag met de stoere driepoot en smoker.  


De driepoot: koken met een oerinstinctBarbecook_all_seasons_tripod_barbecue_02

Koken boven een kampvuur doe je met de driepoot van Barbecook. De kettingen kunnen een braadrooster, barbecuepan, wok of sudderpot dragen – de ideale tools om met vuur en smaken te experimenteren. Dankzij de robuuste katrol zijn de kettingen verstelbaar, zodat je gerechten dichter of verder van het vuur hangen. Een handige bonus: de driepoot is compact op te bergen en vouwt samen als een tipi. Koken was nooit eerder zo avontuurlijk en grensverleggend.

Driepoot met katrol, haken en kettingen: € 102,45. Braadrooster: € 30,70. Barbecuepan: € 51,20.

Barbecook_all_seasons_tripod_barbecue_15Heksenpannetje op de driepoot met de barbecuepan

Een hartig eenpansgerecht boordevol groenten en energie.

Dit heb je nodig:

  • 600 g spek
  • 1,5 kg krielaardappelen
  • 500 g sugar snaps
  • 150 g mais uit blik
  • 500 g champignons
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 2 tl rozemarijn

Zo gemaakt

Was alle groenten grondig en snij de ui, paprika en champignons fijn. Laat wat boter smelten in de barbecuepan van de driepoot.

Stoof eerst de ui glazig. Voeg daarna de gekookte krielaardappelen, de sugar snaps en de rode paprika’s toe, en laat een kwartiertje sudderen. Leg dan ook de spekblokjes, champignons, mais en kerstomaatjes in de barbecuepan en laat meestoven.

Kruid naar eigen smaak af met rozemarijn, peper en zout, en serveer in een diep bord.

http://mijn.barbecook.com/barbecue-recepten/heksenpannetje-op-de-driepoot


Geen rook zonder vuur

Eten roken was vroeger dé manier om voedsel langer te bewaren. Vandaag doen we dat eerder vanwege de lekkere smaak die een rookoven aan de voedingswaren toevoegt. Vlees, vis, groenten en zelfs kazen bezorg je zo een heerlijke rooktoets. De smaak wordt in de eerste plaats bepaald door de houtsoort van de rookchips of houtsnippers die je in de oven gebruikt. Je verfijnt het aroma verder met kruiden en specerijen. Bekende gerookte ingrediënten zijn zalm, makreel, paling, rookworst, pastrami en ook kazen als scamorza. De rookoven is bovendien heel veelzijdig: het is een vuurschaal, barbecue en rookoven in één.

Barbecook Rookoven van gelakt plaatstaal. Diameter 43,7 cm, hBarbecook_smoker_inside_02oogte 82 cm, inhoud 115 liter. € 99,95.

 Barbecook Rookoven XL. Diameter 52 cm, hoogte 105 cm, inhoud 223 liter. € 199,95.

Gerookt varkensvlees

Dit heb je nodig:

  • 1 st varkenshaas
  • 1 st spek
  • 1 st hamgebraad

Voor de marinade:

  • 2 liter kokend water
  • 8 eetlepels grof zeezout
  • 1 eetlepel kruidnagels
  • 1 eetlepel peperbolletjes
  • 8 blaadjes verse of gedroogde laurier

Zo gemaakt

Doe de kruidnagels, de peperbollen, het grof zeezout en de laurierblaadjes in het kokende water. Laat de marinade afkoelen. Leg de stukken vlees in de koude marinade en laat 12 tot 24 uur trekken. Draai de stukken vlees regelmatig om.

Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en plaats het op de rooster van de Barbecook-rookoven. Reken op 3 à 4 uur roken op 80 à 100 C°. De rooktijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vlees. Vul regelmatig houtskool en rookmateriaal bij om de temperatuur constant te houden.


Customize your popcorn

Barbecook_popcorn_pan_01Popcorn is lekker om te delen met je medenachtbrakers. Je maakt de lekkernij nu ook zelf klaar dankzij de popcornpan van Barbecook. Giet wat olie in de pan en leg maiskorrels op de bodem. Hou boven het vuur zodat het poffen kan beginnen en schud geregeld op. Als het poffen stopt, is de popcorn klaar.

Ook hier kun je creatief uit de hoek komen: om af te kruiden combineer je suiker met bijvoorbeeld kaneel of kokosschilfers. Liever iets hartiger? Voeg zout en gerookte paprika toe en it’s ready to be served!
Popcornpan van Barbecook. € 16,90.


Geen barbecue zonder accessoiresBarbecook_blaasbalg

Om het vuur gaande te houden zijn handige tools noodzakelijk. Met de korte blaasbalg en de stevige pook, waarvan het handvat uiteraard niet opwarmt, wakker je het vuur aan. De handschoenen van kwalitatief nubuck beschermen je handen dan weer tegen de vlammen. Accessoires waarmee je zorgeloos geniet van een gezellige avond rond een  authentiekBarbecook_handschoenenNubuck kampvuur.

Accessoires van Barbecook. Zwarte pook. € 8,15. Korte blaasbalg. € 20,45. Handschoenen Nubuck. € 15,35.


 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.