Appleton Estate 21 Year Old Jamaica Rum, een unieke rum.

Appleton Estate 21 Year Old Jamaica Rum

Naast parelwitte stranden bewaart Jamaica een nog veel “donkerder” geheim. In het hartje van het exotische eiland wordt één van de meest bijzondere bruine rums ter wereld gemaakt: de Appleton Estate 21yo Jamaica Rum. Een uitzonderlijke rum door zijn hoge leeftijd, maar vooral door zijn mysterieuze karakter en pit. Ben je op zoek naar een stijlvol én smaakvol eindejaarscadeau? Geef dan het beste wat de Caraïben te bieden hebben cadeau. Een must voor de liefhebber!

De Appleton Estate 21 Year Old Jamaica Rum zit in een prachtige fles en bijhorende giftpack. Maar het is vooral zijn fantastische smaak die opvalt. Zorgvuldig geselecteerde premium Appleton Estate Rums rijpten elk minstens 21 jaar lang in vaten van Amerikaanse eik. Zo verkreeg de rum zijn diepe koper- en mahoniekleur. In de aroma’s nemen vanille, sinaasappelzeste, cacao en een eikenhouten toets de bovenhand.

De delicate melange is een zeldzame luxe rum, want hij wordt elk jaar slechts in beperkte hoeveelheid gebotteld en op de markt gebracht. Alleen zo kan Appleton Estate Rum garanderen dat ze elk jaar opnieuw deze rum op de markt kunnen brengen. Mixen met iets anders zou doodzonde zijn. Schenk hem daarom puur.

Een unieke rum uit een bijzondere plaats

Verscholen in Nassau Valley, op 2 uur rijden van de hoofdstad Kingston, ligt het landgoed van Appleton Estate Rum. In het hart van Jamaica strekt het domein van één van de oudste ondernemingen op het eiland zich uit over 4.500 hectare. Het volledige productieproces – inclusief het telen van de suikerriet en het winnen van het bronwater – gebeurt sinds 1749 ter plaatse. Dit zorgt voor de unieke Appleton Estate ’terroir’, hét bewijs dat oorsprong zeker en vast het verschil maakt en zich laat proeven in het glas.

Distilleren, rijpen en blenden volgens traditie

Joy Spence, de master distiller van Appleton en tevens de eerste vrouwelijke Master Blender ter wereld, volgt het rijpingsproces op de voet en stelt de Appleton Estate Rums met veel liefde samen. De rums worden in het landgoed gedistilleerd, gerijpt en geblend. Eerst wordt het suikerriet aangevuld met bronwater en gist die de suikers laten fermenteren en omzetten in alcohol. Daarna wordt de rum gedistilleerd in traditionele ‘pot stills’ (koperen stookketels met een lange, smalle zwanenhals) en ‘column stills’ (moderne cilindervormige ketels voor een continue distillatie). Elk type rum wordt zorgvuldig apart gehouden en per batch in de juiste verhouding gerijpt op vaten van Amerikaanse eik. Het label op de fles duidt de leeftijd van de jongste blend in de rum aan.

Dankzij het meesterschap van Joy, het gebruik van alleen de allerbeste en lokale ingrediënten en het haast unieke rijpingsproces, krijgen de Appleton Estate Signature Blend, de Reserve Blend, de Rare Blend 12 YO en dus ook de 21 YO Blend elk hun buitengewone karakter.


 

Appleton Estate 21 Year Old Jamaica Rum Verkrijgbaar in de betere drankenhandel

Adviesprijs: € 135


Over het Appleton Estate

Het Appleton landgoed beslaat een domein van bijna 4500 hectare, te midden van het tropische landschap van de Nassau Valley. Een gedroomde locatie voor één van de oudste distilleerderijen. Het bijzondere aan het verhaal? Het Appleton Estate is de enige plantage in de vallei die pal op Jamaica’s wereldberoemde ‘Cockpit Country’ ligt, een buitengewoon kalksteenplateau met een unieke ’terroir’. Talrijke generaties rum experts maken er al sinds 1749 rum van uitzonderlijke kwaliteit. In 1916 komt de ontwikkeling van Appleton Estate Rum in een stroomversnelling. In dat jaar neemt John Wray, die ook wel wordt gezien als de allereerste succesvolle rum blender en handelaar op Jamaica, de Estate volledig over. Onder de expertise van zijn bedrijf J. Wray & Nephew Ltd. groeit Appleton Estate Rum uit tot een van de belangrijkste rum merken ter wereld. Sinds 2012 maakt het merk deel uit van de prestigieuze Gruppo Campari portefeuille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.