Nieuwe culinaire site en webshop 15gram.be

 

Purple Pumpkin werpt culinair
gewicht in de schaal met 15gram.be

 

Een eetlepel van een bepaald ingrediënt – wat meestal overeenkomt met een hoeveelheid van 15 gram – vormt een alom bekende eenheidsmaat in heel wat recepten. Met de community website 15gram.be creëert culinaire communicatiespecialist Purple Pumkin een haast onuitputtelijke bron van hedendaagse keukenrecepten. Een mix van ervaren foodbloggers zorgt voor duiding en context.

België kent weinig of geen onafhankelijke receptenwebsites. De meeste online collecties zijn gelinkt aan tijdschriften, tv-programma’s, voedingsmerken of winkelketens. Met 15gram.be lanceert Purple Pumpkin voor het eerst een neutraal recepten15gram_logo platform dat exclusief online bestaat.

De website is samengesteld uit drie hoofdingrediënten: een handig doorzoekbare receptendatabase, keukenverhalen aangeleverd door ervaren foodbloggers en een webshop met kookartikelen. Hiermee werpt initiatiefnemer Willy Faes het volle gewicht van zijn jarenlange ervaring in de schaal. “Bij Purple Pumpkin hebben we een database van duizenden recepten opgebouwd. Hoewel die initieel voor intern gebruik bestemd was, willen we er een bredere toepassing aan geven. Het resultaat is een dynamisch open access concept”, verklaart hij.

De community georiënteerde website heeft een sterke link met social media en ging live op 26 november. “De huidige selectie van duizend recepten zal dagelijks aangevuld worden met twee nieuwe gerechten. Onze voorraad is groot genoeg om dat tempo aan te kunnen houden” verzekert Willy. Naast het publiceren van recepten gaat 15gram.be een structureel samenwerkingsverband aan met ervaren foodbloggers zoals Manon Van Aerschot (macaronmanon.be), Myriam Minne (hap-en-tap.be) en Caroline Dhont (avocadovandeduivel.be). Zij zorgen op regelmatige basis voor relevante keukenverhalen. “Hierdoor ontstaat een unieke vorm van synergie. Wij vullen de berichtgeving van deze enthousiaste bloggers aan met kwalitatief beeldmateriaal uit onze fotostudio en koppelen het geheel aan relevante recepten. Het gaat overigens om exclusieve bijdragen, die niet op de individuele blogs van de auteurs zullen verschijnen”, verduidelijkt Willy.

veloute van parijse champignons met sint jakobsvruchten

veloute van parijse champignons met sint jakobsvruchten

Het aanmaken van een 15gram-profiel stelt je als gebruiker in staat om een portfolio met favoriete recepten samen te stellen en online te bewaren. Op basis daarvan ontvang je nieuwe berichten die aansluiten bij je interessesfeer. Er wordt een seizoensgebonden thematiek gehanteerd. Met eerstkomend aandacht voor de eindejaarsfeesten. Een webshop met kookartikelen vormt de derde pijler van 15gram en maakt op termijn het verdienmodel van de website uit.

Het gebruiksvriendelijk ontwerp van 15gram.be is gericht op moderne keukenpieten, die gezond en lekker willen koken. 15gram wil houvast bieden in hun dagelijkse zoektocht naar haalbare en kwalitatieve gerechten, zonder nood aan uitgebreide voorkennis of dure keukenapparatuur. Speciale aandacht gaat naar het vermelden van de gedetailleerde voedingswaarde bij elke bereiding. Maar de mogelijkheden van de toepassing gaan verder. Je kan gerechten filteren afhankelijk van je voedingspatroon. Zo is 15gram automatisch afgestemd op mensen met voedselallergieën, -intoleranties of andere specifieke dieetvoorkeuren. “We zijn geen gezondheidspuristen maar we stellen ons realistisch op en houden rekening met het toenemende belang dat mensen hechten aan individuele eetgewoonten. Het vinden van glutenvrije of caloriearme gerechten is een koud kunstje op 15gram.be”, aldus Willy Faes. De recepten zijn doorzoekbaar op basis van volgende categorieën: het soort gerecht (ovenschotel, stoofpot, …), de menugang (voorgerecht, hoofdgerecht, …), het keukentype (mediterraans, Aziatisch, …) en gezondheidsaspecten (zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, …). De blogbijdragen zijn ingedeeld volgens zes thema’s: feestelijk, gezond, voor elke dag, zoet, wereld en keukenwijsheden. De site heeft bovendien een responsive design dat optimaal gebruik via mobile devices garandeert.

speculaas

koolsoepje met scampi’s

witte chocolademoussetaart

www.15gram.be

http://facebook.com/15gramBE

http://instagram.com/15gram

http://pinterest.com/15gramBE

Eén reactie

  1. Mirelda Sterlin

    Een heel toffe bedoening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.