Van een klassieke kom tomatensoep tot soep met witte chocolade
Vroeger was het traditie om elke dag een soepje op tafel te toveren: klassiekers zoals tomatensoep met balletjes en juliennesoep werden gretig weggelepeld. Tegenwoordig zijn er niet veel huishoudens meer die elke dag een kom soep serveren en dat terwijl de winkelrekken uitpuilen met allemaal lekkers van over de hele wereld. Zoveel smaken en combinaties zijn er mogelijk!
De toverwoorden: experimenteren, combineren en inspiratie halen uit andere culturen.
Gewoon de keuken in. Want soep maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn of lang te duren. Daarnaast heeft soep vele voordelen. Niet alleen is soep erg gezond (weinig vet, weinig suikers, veel vezels en het verteert gemakkelijk) en kan het kommetje groenten de kans op overgewicht of een te hoge cholesterol verminderen. Ook als je kinderen niet graag groenten eten is soep vaak de oplossing. Makkelijk op voorhand klaar te maken en ze kan zo de vriezer in.
Alle dagen soep – 100 soeprecepten voor elk seizoen biedt eindeloze variaties ter inspiratie: klassiek of avontuurlijk, gemixt of met stukjes groenten en deegwaren, romig en fijn of een echte maaltijdsoep. Voor elk seizoen: een verwarmende soep in de winter, een verfrissende gazpacho in de zomer, een frisse aspergesoep in de lente, een romige champignonsoep in de herfst. Een veelheid aan ideeën om aan de slag te gaan.
___________________________________________________
Anna Decock, Alle dagen soep
ISBN 9789022333709 | 160 blz. | € 19,99 | Paperback
Uitgegeven bij M-Books
Verschijnt op 22 maart 2017
___________________________________________________