‘101 mayonaises en varianten op deze klassieker’ Vandemoorteles mayoboek met consumentenrecepten

Klassieke mayonaise wordt hip met verrassende ingrediënten.

Vandemoortele lanceert een mayoboek met maar liefst 101 recepten. Stuk voor stuk gaat het hier over mayo’s met een twist ingezonden door consumenten.  Denk bijvoorbeeld aan de ‘Truffelige Eekhoorn’ met eekhoorntjesbrood. Bedenkt alvast met welke jij wil experimenteren. 

Zelf mayonaise maken? Verse mayo maken smaakt zoveel beter dan die uit potjes. Je hebt er zelfs niet zo veel ingrediënten voor nodig, olie, eieren, azijn of citroen, mosterd, peper en zout. Snel gefikst dus en toch grijpen we zo gemakkelijk naar de potjesmayonaise.

Daarom lanceerde Vandemoortele (specialist in oliën) een oproep om zelf mayonaise te maken en zo veel mogelijk recepten in te zenden. Er werd massaal gereageerd, uit de honderden inschrijvingen die binnenstroomden op www.101mayonaises.be werden de 101 beste geselecteerd door de Vandemoortele-chefs. Bij de selectie werd er gegaan voor zoveel mogelijk variatie. Wat van het mayoboek een heuse inspiratiebron maakt. De ingrediënten? Die zijn niet steeds zo alledaags. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mayonaise met pastis of gin? Ideaal voor bij de aperitief denken wij dan! Ook lavendel, munt en gember werden lustig aan de recepten toegevoegd.

Anderen zochten de originaliteit dan weer in de naam die ze aan hun creatie gaven. Denk bijvoorbeeld aan de ‘red dragon mayonaise’, de ‘red hot chili mayonaise’ of ‘radijsmayonijs’. Stak er met kop en schouders bovenuit qua naam én ingrediënt: de ‘mayo d’Elvis Presley’ met roquefort.

Dat mayonaise maken ook een precisiewerk kan zijn, bewezen sommigen dan weer door een regenboogmayonaise te maken. Met laagjes in verschillende kleuren. Indrukwekkend! Liever een crunchy toets aan je favoriete saus toevoegen? Het kan met chiazaad.

Conclusie: pimp je mayonaise met extra ingrediënten en geef je gerecht een extra twist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.