Prachtig, een burger van ... Zeeuwse mosselen!Mosselen zijn superfood, ze bevatten weinig vet en zitten vol eiwitten, omega3-vetzuren, vitamines en mineralen. Ze zijn een uitstekend alternatief voor vlees en bovendien belasten ze het milieu 50 keer minder wat broeikasgassen betreft.De mosselburger is gemaakt van Zeeuwse mosselen (70%) en bevat 10% Noordzeevis voor de mooie structuur, mosselgroenten en specerijen. De smaak is heerlijk, verfijnd. Je kan er creatief mee omgaan want bereiden kan zowel in de pan, oven, airfryer en frituur, al is een grillpan, teppanyaki of plancha ook best mogelijk natuurlijk. De mosselburger werd bedacht door kunstenaar Rem van den Bosch en ontwikkeld door chef-kok Tim Sinke.Meer info over de mosselburger en de verkooppunten op www.mosselburger.nlWij gingen er mee aan de slag en maakten er volgend gerechtje van, smakelijk.💥Mosselburger💥 - speltbrood - guacomole - coeur de boeuf met tuinsalade 🌱 - Hendrick's Neptunia Gin 🍸😍.Wauw, een nieuwe culinaire burger gemaakt van Zeeuwse mosselen 🤩👌. Bedacht door kunstenaar Rem van den Bosch en ontwikkeld door chef-kok Tim Sinke. Heerlijk, gepaneerd en krokant gebakken in 3-algenboter van Beurre Plaquette.Het speltbroodje eveneens gebakken in wat 3-algenboter, belegd met Oost-Indische kersblad, guacomole van Joly Moly, zongedroogde tomaatjes van Bresculinair, de mosselburger, gebakken zeekraal en opnieuw een laagje guacomole.Hoedje met sesam en maanzaad.Bovenop toef guacomole, zongedroogde tomaat en dragon om af te werken.Toefjes appel en citroenvinaigrette, lekker fris van Jannine 😋, made in 🇧🇪 en exclusief verkrijgbaar bij Delhaize.Sneetje coeur de boeuf 🍅 afgebrand 🔥 en gezouten met grof zeezout van Evlier, smaakvol belegd met gezond lekkers uit onze tuin 👩🌾: basilicum, rucola, dille, zomerpostelein, rode bietsla, bloemkool, radijs, salie, dragon, korenbloem, dillebloem.Als 🍸 een cocktail gemaakt met Hendrick's Neptunia Gin 🧜♂️ gemixed met creative tonic water van Bliss Royal. Deze nieuwe gin is een limited release, heerlijk verfrissend als een koele zeebries bij warme zomerdagen 🏖.Mosselburger#mosselburger#zeeuwsemosselburger... See MoreSee Less
Welkom in Knokke-Heist COCO & SEBAS, alvast veel succes met jullie nieuwe locatie op de Lippenslaan.De allereerste vestiging van het Nederlandse chocolademerk COCO & SEBAS in België opende onlangs in Knokke, aan de Lippenslaan 340. De nieuwe brandstore biedt Belgische chocoladeliefhebbers keuze uit een gevarieerd assortiment, bestaande uit een classic collectie chocoladecreaties, versterkt door wisselende, seizoensgebonden chocoladecollecties, schepijs en koffies.Op mijn vraag of het aanbod werd aangepast aan de voorkeuren van de Belgen antwoordt Roger Scheeren (CEO): "Neen, het aanbod in België is net het zelfde als in Nederland. Toch gaan Belgen verrast worden aangezien COCO & SEBAS werkt met chocolade van een kleine, ambachtelijke Italiaanse chocoladefabrikant. Deze chocolade is minder zoet dan de in België gebruikelijke chocolade van Callebaut die de meeste Belgische chocolatiers verwerken en bevat een hoger cacaogehalte van minstens 72%."Stijlvolle en verrassende creaties:Chef-Patissier Remy Rombouts - het creatieve brein van het bedrijf - is de geestelijk vader van de gevarieerde en verrassende chocoladecreaties. "Coco & Sebas heeft naast klassiekers als bites, pindarotsjes en repen een uitgebreid assortiment cadeauchocolade, variërend van de bekende Coco & Sebas-harten tot smaakvolle giftboxen en de signatuurbonbons Coco's.Daarnaast wordt ook veel aandacht besteedt aan de verpakking. Ieder product dat je bij Coco & Sebas koopt, moet voelen als een cadeautje voor jezelf of een ander. Alle chocolade is dan ook verpakt in luxueuze verpakkingen en kan op verschillende manieren gepersonaliseerd worden."Naast het uitgebreide assortiment chocolade, is er tevens ook een ijs- en koffiebar ingericht voor een heerlijke take-away koffie en ambachtelijk ijs. De Coco & Sebas brandstore in Knokke heeft zo de hele zomer voor elk wat wils en serveert naast vanille en vruchtenijs twee zelfgemaakte chocolade ijs smaken: witte chocolade met framboos en chocolade brownie. Uiteraard bestaande uit de signature Coco & Sebas chocolade. De koffie is afkomstig van de Rotterdamse specialty koffiebranderij Giraffe Coffee. De winkel werd feestelijk geopend door Remy Rombouts (founding father) en Roger Scheeren (CEO). Over Coco & Sebas:Coco & Sebas, dat vijf jaar bestaat, is één van de snelst groeiende premium chocoladebedrijven van Nederland. Hun pay-off 'Sparkle up your day' vat het concept goed samen. Coco & Sebas staat voor liefde voor het vakmanschap en voor het pure product. De werknemers van Coco & Sebas maken van elke chocoladecreatie een stijlvol en verrassend cadeau. Vanuit het atelier in Oirschot (Nederland) worden klanten uit binnen- en buitenland voorzien van stijlvol verpakte chocoladecadeautjes en lekkere luxe chocolade in de kenmerkende Coco & Sebas-stijl.#cocoensebas#chocolatier#chocolate#mykh#myknokkeheist#koffie#koffiebar #ijs... See MoreSee Less
Gerookte paling 🤩 - Noordzeegarnalen 🦐 - spinaziepaté - primeurpuree - Hollandaise saus - zalmkaviaar - Tripel Lefort🍺.Smeuïge puree van primeurs gekruid met Evlier specerijzout, Debic culinaire room en OCAL olijfolie van Valderrama Olijfolie, ideaal voor gladde purees, hmmm.Laagje paté met spinazie, erwt en munt, TOP. Een nieuwe vegetarische lijn, Atelier du Jardin, van De Beauvoorder 👌, lekkerrr 😜.Zeeuwse kroepoek gemaakt met Noordzeegarnalen🦐, lekker crispy. Royaal belegd met handgepelde grijze Noordzeegarnalen en dat proef je 😉😘.Korianderbloesems, dille en zalmkaviaar of zalmeitjes.Bolletjes gedraaid van de spinaziepaté, belegd met de ambachtelijk gerookte paling, heerlijk product. Een variant van paling in het groen.Muntblaadjes, Oost-Indische kers, muskuskaasjeskruid.Hollandaise saus van Delisauce uit Zeebrugge met echte boter, sauzen gemaakt door chefs en super van kwaliteit👍. We voegden enkel nog wat witte wijnreductie van CHEF toe. Heerlijk 😋.Afgewerkt met garnalen, zalmeitjes en verse dille.Als 🍺 een Tripel Lefort, een krachtig blond en complex degustatiebier gebrouwen door Brouwerij Omer Vander Ghinste in Bellegem👍. 🌱🌼 uit onze tuin 👩🌾.Porselein van Anita Le Grelle voor Serax ❗Geniet ervan en smakelijk want het was zeer lekker.Foodstory - Delisauce... See MoreSee Less
CuliPress voelt zich hemels bij neo_kvl_hotel_by_tasigo.
1 month ago
Ontdekking van het gloednieuwe 4* design hotel neo_kvl_hotel_by_tasigo in Gemeente Oisterwijk (Noord-Brabant NL). Het recent geopende hotel heeft 68 stijlvolle, modern ingerichte kamers, restaurant, spa, vergaderruimten, 2 hotel bars waaronder de Sky rooftopbar en een indrukwekkend atrium van zomaar eventjes 600 m². Het hotel bevindt zich op de terreinen van de voormalige Leerfabriek KVL (Koninklijke Verenigde Leder) en het leuke is dat heel wat accenten in het hotel verwijzen naar deze voormalige leerfabriek.Bovendien ligt Neo KVL by Tasigo op loopafstand van het centrum van het pittoreske Oisterwijk. Dit sfeervolle stadje is meer dan de moeite waard voor een bezoekje. Het aanbod is zeer divers en voor ieder wat wils.Zo kunnen kunstliefhebbers hun hartje ophalen bij Gallery van Dun met een mooi aanbod nationale en internationale kunstenaars, zoetebekken kunnen niet weerstaan aan het kleurrijke aanbod gebak met thee of koffie bij saranne en voor wie graag de beentjes onder tafel schuift bij een sterrenzaak kan genieten bij fine dining restaurant Alma dat onlangs bekroond werd met 1 Michelin ster.Bezoek Oisterwijk#bezoekoisterwijk... See MoreSee Less
Antwerpen Proeft is begonnen, nog tot zondag kan je culinair genieten van Antwerpen Proeft 26—29 MEI. Wij gingen donderdag langs en zagen dat iedereen weer goesting heeft 😉😋.Ook heel wat (sterren)chefs zijn van de partij. Ook zij genieten weer van het contact met hun publiek. Sterrenchef en tv-kok Roger van Damme van restaurant Het Gebaar en patisserie Désirée, tv-kok Dagný Rós en acteur Jeroen Van Dyck van restaurant Yam Thai horen bij de 40 namen die op de afspraak zijn. Ze staan zij aan zij met topsommelier Sepideh Sedaghatnia (restaurant Divin by Sepi), acteur Vincent Banić (restaurant Zagreb) en fine-diningsrestaurants Casello, Da Costa, Decan en De Gouden Muts. Tekenen ook present: sterrenrestaurants De Kromme Watergang, Mijn Keuken en Senzanome, Antwerpse sterkhouders Black Smoke, Fiskebar en Zaowang en dé chocolatier van 't stad, Delrey.Verder kun je als bezoeker deelnemen aan gratis kookworkshops (voor volwassenen) van hoofdpartner AEG. En voor gratis kookworkshops voor kinderen en gratis kookdemo's is er de nieuwe Live Corner. Onder anderen tv-kok en Sofie Dumont (VTM) geeft er op zaterdag 28 mei het beste van zichzelf, en de Jeroen Meus van Franstalig België zal er ook zijn, sterrenchef en tv-kok David Martin (RTL-TVI).Info, deelnemers, gerechten & tickets: www.proeft.be/Antwerpen Proeft, nog tot en met zondag 29 mei in en rond de Antwerpse Waagnatie. ... See MoreSee Less
🍦🍨Topidee bij zomerse temperaturen 🌞... Tour de Crème!Tour de Crème is een provinciaal netwerk in Vlaams-Brabant dat 18 adressen bundelt van waar men hoeve- of streekijs met melk recht van de koe of het schaap kan verkrijgen. Bovendien is elk adres gelinkt aan een pittoreske fiets- of wandeltocht in de buurt.Dit jaar zijn er twee nieuwe adressen waar men schapenijs kan verkrijgen. Ideaal voor mensen met een koemelkintolerantie.Wist je dat 62% van de Vlaams-Brabanders in de eerste plaats kiest voor een bolletje vanille-ijs? Dat blijkt uit een rondvraag bij leden van het netwerk Tour de Crème.De meerderheid van de liefhebbers vraagt echter twee bolletjes waarbij liefst één op vier opteert voor stracciatella als tweede smaak. Elk adres heeft ook een lokale specialiteit, zoals ijs op basis van kinderbueno, gekonfijte gember of rabarber. Heerlijk hoeve-ijs, ambachtelijk en met liefde gemaakt, met verse melk recht van de boerderij. Zo smaakt een ijsje het lekkerst. Een heerlijke verwennerij voor kinderen én volwassenen. Begin alvast te watertanden met onderstaande link:www.vlaamsbrabant.be/nl/tour-de-creme... See MoreSee Less
Volgende week is het Moederdag, het moment om alle mama's te verwennen. Het premium koffiemerk Mister Barish heeft dat perfect begrepen en bracht een Mister Barish Moederdag Experience Box uit.Mister Barish staat voor "Barista" en "to cherish" en wil jou laten genieten van de allerbeste duurzame koffie 🖤. De Moederdag Experience box bestaat uit 4 innovatieve, premium koffieblends. Deze verrijkende blends, bestaande uit koffiebonen die vanaf het begin geroosterd en getest worden, hebben elk hun eigen karakter en zijn speciaal geselecteerd en samengesteld voor bean to cup espressomachines. De prachtige geschenkverpakking onthult de volgende drie verschillende quotes: ‘SUPER WOMAN Thanks for be’an you!’, ‘THANKS FOR BE’AN MY MOM Love you to the moon and back!’ en ‘MOM, A TITLE JUST ABOVE QUEEN Love you to the moon and back!’. Deze box bevat volgende 4 blends:☕ EASY, een mooie frisse blend. Boterachtig. Bloemig. Subtiel. Rustig en uitgebalanceerd.☕ PURE, een krachtige blend. Tinten van pure chocolade. Volle body. Tonen van donker fruit. Pittige afdronk, die plezierig afglijdt. Ideaal voor een cappucino.☕ RAW, een blend met body. Bij de eerste aanraking frisheid met een zuurtje van citrus. Notig met een nuance van melkchocolade in de afdronk. Romig.☕GOLD, een blend met veel body. Met als resultaat een zoetig en kruidig kopje koffie, met chocoladetinten en tonen van rood fruitBen je in Antwerpen, spring eens binnen in de Mister Barish Experience Store (Oudaan 4, Antwerpen).(Verkrijgbaar via de webshop, richtprijs: 54 euro) shop.misterbarish.be/products/moederdag-box-mister-barish-koffiebonen-4x-750grAlle koffiebonen worden verantwoord ingekocht bij plantages die voorzien zijn van het Rainforest Alliance Keurmerk. Dit staat garant voor milieuvriendelijke producten die zijn voortgekomen uit eerlijke handel. ... See MoreSee Less