-
Meest recente berichten
Archieven
- juli 2022
- maart 2022
- november 2021
- maart 2021
- december 2020
- februari 2020
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- april 2017
- maart 2017
- oktober 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
- maart 2015
- februari 2015
- januari 2015
- december 2014
- november 2014
- september 2014
Tags
- Culi Award (3)
- Culi-Online (70)
- CuliBooks (21)
- Culinaire events (25)
- Culinieuws !!! (112)
- CuliTools (14)
- Geproefd en … (45)
- Kerst & Nieuwjaar (7)
- Kunst events (2)
- Opening (35)
- Pasen (4)
- Recepten (25)
- Review (7)
- Hotel (3)
- Restaurant (6)
- Uncategorized (1)
- Wedstrijdjes (4)
Tags
Ambachtelijk Antwerpen Belgisch bier Brouwerij Brugge Brussel Burgers Chocolade Cocktails Culinaria Delhaize Dessert duurzaam Event Foodtruck Gent Gerechten Gezond eten Gin Gin & Tonic Hasselt Hotel Joost Arijs Koffie Kookboeken Lannoo Leuven Limited Edition Macarons Made in Belgium Neuhaus Nieuw Opening Open lucht Patisserie Pop-up Pralines Premium Recepten Restaurant Streekproduct Vegetarisch WPG Uitgeverij ZavelCuliPress op Twitter
-
1 week ago
Dankzij Leonidas kan het aftellen beginnen🎄☃️.Dit jaar brengt Leonidas 2 verschillende adventskalenders uit🎉.
Zo wordt de hele familie in de watten gelegd met een bijzonder divers en lekker aanbod.
Er is een nieuwe adventskalender speciaal voor kinderen want als Kerstmis nadert, durven kinderen weleens ongeduldig te worden. Niets beters dus dan een adventskalender waarin ze tot kerstdag dagelijks een chocoladeverrassing van Leonidas kunnen ontdekken! Speciaal voor hen heeft Leonidas een kalender ontworpen met de grappige dieren en magische wezens uit het kinderassortiment, die op hun paasbest uitgedost zijn voor de feesten.
Achter elk deurtje van de kalender zit een heerlijke chocoladeverrassing verborgen en op de achterzijde staan er leuke spelletjes voor kinderen! Het was nog nooit zo lekker en leuk om af te tellen naar Kerstdag!
En natuurlijk is er niet alleen voor de kleine kinderen een adventskalender 😉. Ook wie al wat jaartjes ouder is, kan zoals elk jaar lekkere verrassingen ontdekken in de klassieke versie van de adventskalender.
Binnenin bieden 24 verschillende pralines de mogelijkheid om kennis te maken met het rijke Leonidas-assortiment op basis van duurzame Belgische chocolade en de beste ingrediënten: 100% pure cacaoboter, zonder palmolie.
#leonidas #adventskalender #pralines #belgischepralines #belgianchocolate #countdowntochristmas #Christmas #christmaspresents ... See MoreSee Less
2 weeks ago
Gault&Millau Belgium 𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐥𝐠𝐢ë 𝐞𝐧 𝐋𝐮𝐱𝐞𝐦𝐛𝐮𝐫𝐠 𝐛𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝, 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐚𝐥𝐨𝐦.Vandaag stelde Gault&Millau de 21ste editie voor van de prestigieuze gids.
De anonieme inspecteurs bezochten ook in 2023 de beste restaurants van ons land en gaven meer dan 1385 restaurants een begeerd plaatsje in de gids. Meer dan 170 adressen staan er voor de eerste keer in en 165 restaurants verbeterden hun scores van vorig jaar.
𝐄𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠, 𝐠𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐜𝐨𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐇𝐨𝐟 𝐯𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐞𝐯𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐭𝐞𝐫 𝐆𝐨𝐨𝐬𝐬𝐞𝐧𝐬 … 𝐰𝐞𝐥 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐚𝐚𝐧𝐝𝐞 𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞!
Voor het eerst sinds 2004 kreeg het Hof van Cleve geen score in de gids. Gault&Millau vindt dat ze moeilijk een beoordeling naar volgend jaar kunnen geven. Peter Goossens heeft daar geen probleem mee, dit hoort bij de gang van zaken. Wel kregen Peter Goossens en gastvrouw Lieve Fermans een staande ovatie van het talrijk opgekomen publiek en werden zij bedolven onder talrijke lofbetuigingen van collega restaurateurs.
Terwijl Lieve Fermans het al aandurft vakantieplannen te maken denkt Peter Goossens nog lang niet aan zijn pensioen. Hij zal meer tijd besteden aan het onlangs geopende nieuwe restaurant La Rigue in Knokke dat nog niet helemaal op punt staat. Deze luxe-brasserie krijgt een beginscore van 14,5/20.
𝐓𝐰𝐞𝐞𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠, 𝐯𝐨𝐥𝐠𝐞𝐧𝐬 𝐆𝐚𝐮𝐥𝐭&𝐌𝐢𝐥𝐥𝐚𝐮 𝐢𝐬 𝐁𝐨𝐮𝐫𝐲 𝐯𝐚𝐧 𝐓𝐢𝐦 𝐁𝐨𝐮𝐫𝐲 𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐥𝐠𝐢ë 𝐞𝐧 𝐋𝐮𝐱𝐞𝐦𝐛𝐮𝐫𝐠.
Het restaurant in Roeselare behaalt een score van 19/20 en daarmee de hoogst mogelijke 5 koksmutsen.
Andere stijgers aan de top van de Belgische gastronomie zijn Innesto in Zonhoven en Menssa in Brussel krijgen een score van 16,5/20 en behalen zo 3 koksmutsen. Attablez-vous (Namen), Bruut (Brugge), DIM Dining (Antwerpen), Humus x Hortense (Brussel), La Grappe d'Or (Aarlen), Misera (Antwerpen) en Rebelle (Kortrijk) behalen 16/20 en daarmee eveneens 3 koksmutsen.
Opvallend, de 𝐡𝐨𝐨𝐠𝐬𝐭𝐞 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐤𝐨𝐦𝐞𝐫𝐬 dit jaar zijn: Otoro in Hasselt voor Vlaanderen met een score van 15,5/20; La Table Benjamin Laborie in Lasne voor Wallonië met een score van 15/20; en Menssa in Brussel voor het Brussels Gewest met een score van 16,5/20
De titel van 𝐂𝐡𝐞𝐟 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐉𝐚𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟒 gaat dit jaar naar Maxime Collard van restaurant La Table de Maxime in Paliseul. "𝘝𝘰𝘰𝘳 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘬𝘰𝘰𝘬𝘴𝘵𝘪𝘫𝘭 𝘩𝘢𝘢𝘭𝘵 𝘔𝘢𝘹𝘪𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘶𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘨𝘪𝘰, 𝘦𝘦𝘯 𝘬𝘦𝘶𝘬𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘬𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘦𝘬 𝘨𝘦𝘧𝘶𝘯𝘥𝘦𝘦𝘳𝘥 𝘪𝘴 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘢𝘢𝘯 𝘩𝘪𝘫 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘦𝘪𝘵 𝘬𝘰𝘱𝘱𝘦𝘭𝘵. 𝘏𝘦𝘵 𝘯𝘪𝘷𝘦𝘢𝘶 𝘷𝘢𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘷𝘦𝘳𝘩𝘰𝘨𝘦𝘯 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘢𝘯𝘵𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘔𝘢𝘹𝘪𝘮𝘦 𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘵𝘦𝘢𝘮, 𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘣𝘪𝘫 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘶𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳𝘴𝘤𝘩𝘢𝘥𝘶𝘸𝘥 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘥𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘯𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘴𝘵𝘨𝘳𝘦𝘱𝘦𝘯. 𝘐𝘯 𝘢𝘭 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘨𝘦𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘷𝘪𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘶𝘪𝘵𝘴𝘵𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘣𝘢𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘤𝘩𝘯𝘪𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘳𝘶𝘨, 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘴𝘦𝘪𝘻𝘰𝘦𝘯𝘦𝘯, 𝘦𝘴𝘵𝘩𝘦𝘵𝘪𝘦𝘬 𝘦𝘯 𝘳𝘦𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘳𝘪𝘨𝘪𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘴𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯." 𝘢𝘭𝘥𝘶𝘴 𝘥𝘦 𝘳𝘦𝘥𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦. "𝘋𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘵𝘪𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘬𝘦𝘶𝘬𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥𝘪𝘨𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘤𝘰𝘶𝘳𝘴 𝘥𝘢𝘵 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘤𝘩𝘦𝘧 𝘳𝘦𝘦𝘥𝘴 𝘢𝘧𝘭𝘦𝘨𝘥𝘦, 𝘦𝘦𝘯 𝘤𝘶𝘭𝘪𝘯𝘢𝘪𝘳𝘦 𝘣𝘦𝘭𝘰𝘧𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘦 𝘸𝘦 𝘳𝘦𝘦𝘥𝘴 𝘷𝘪𝘫𝘧𝘵𝘪𝘦𝘯 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘰𝘭𝘨𝘦𝘯, 𝘣𝘦𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘥𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘣𝘦𝘴𝘭𝘪𝘴𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘰𝘮 𝘔𝘢𝘹𝘪𝘮𝘦 𝘊𝘰𝘭𝘭𝘢𝘳𝘥 𝘶𝘪𝘵 𝘵𝘦 𝘳𝘰𝘦𝘱𝘦𝘯 𝘢𝘭𝘴 𝘊𝘩𝘦𝘧 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘑𝘢𝘢𝘳 2024.", zo vult CEO Marc Declerck aan.
Tot 𝐉𝐨𝐧𝐠𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐟𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐉𝐚𝐚𝐫 worden dit jaar bekroond: Marius Bosmans (Restaurant Arden - Rochefort) voor Wallonië, Niels Brants (Restaurant EssenCiel - Leuven) voor Vlaanderen en Georges Athanassopoulos (Restaurant Màloma Comptoir Culinaire – Brussel) voor het Brussels Gewest.
𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐇!𝐏: 𝐯𝐚𝐧 𝐏𝐎𝐏 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐓𝐫𝐞𝐧𝐝𝐲
Gault&Millau lanceert een nieuwe categorie. H!P staat voor '𝐇𝐞𝐫𝐞 𝐈𝐬 𝐭𝐡𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐜𝐞' en is een opvolger van het POP-project. De H!P-selectie bundelt trendy en hippe restaurants waar concept en sfeer centraal staan, maar waar de kwaliteit van food & beverage steeds voldoet aan de hoge Gault&Millau standaard. H!P geeft een nieuwe dimensie aan Gault&Millau, en de restaurantgids nodigt u uit om deze nieuwe selectie, die in de toekomst zeker zal groeien, samen te ontdekken.
Er werden binnen de H!P-selectie drie winnaars voor 2024 gekozen. Deze drie restaurants belichamen waar H!P voor staat: Bar Raket in Antwerpen, Bombay BBQ in Brussel en Boa in Aarlen.
𝐃𝐞 𝐉𝐚𝐚𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤𝐬𝐞 𝐭𝐡𝐞𝐦𝐚𝐭𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐋𝐚𝐮𝐫𝐞𝐚𝐭𝐞𝐧
Daarnaast worden zoals elk jaar volgende thematische laureaten bekroond:
• Gastvrouw van het Jaar: Laurence Wynants (Comme Chez Soi, Brussel)
• Italiaans restaurant van het Jaar: Da Mimmo (Brussel)
• Aziatisch restaurant van het Jaar: A Food Affair (Gent)
• Het mooiste terras: De Kruier (Knokke-Heist)
• Het mooiste restaurant design: Innesto (Zonhoven)
• Sommelier van het Jaar: Jeno Del Turco (Le Chalet de la Forêt, Brussel)
• Dessert van het Jaar: Charles-Maxime Legrand (Quai n°4, Ath)
• Brasserie/Bistrot van het Jaar: Bistrot De Pottenbrug (Antwerpen)
• Gastro-bistro van het Jaar: Monsieur V (Linkebeek)
• Ambachtsman van het Jaar: Filip Slangen (Tafeltje Rond, Beveren-Waas)
• Groentegerecht van het Jaar: De Poorterij (Dilsen-Stokkem)
• Wijnkaart van het Jaar: L'Envie (Zwevegem)
• Bierkaart van het Jaar: Sophie & Nicolas (Comblain-la-Tour)
• De 'prijs-plezierverhouding' van het Jaar: Klei (Ieper) voor Vlaanderen, Ioda voor Brussel en Merry (Luik) voor Wallonië.
• De 3 ontdekkingen van het Jaar: Komaf (Wommelgem) voor Vlaanderen, Aster voor Brussel en Max&Moi (Braine-l'Alleud) voor Wallonië.
𝐒𝐦𝐚𝐚𝐤𝐯𝐨𝐥𝐥𝐞 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐚 𝐜𝐚𝐡𝐢𝐞𝐫𝐬 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐠𝐢𝐝𝐬
De Gault&Millau gids is ook dit jaar veel meer dan alleen een restaurantgids. In de 21e editie van de gids brengt de uitgever naast het H!P-cahier drie andere rijk geïllustreerde cahiers:
• 'Great Cocktail Bars': de selectie van de beste cocktailbars in België. Bar Ran in Brugge werd daarbij verkozen tot Cocktailbar van het Jaar 2024.
• 'Finest Chocolatiers': de Gault&Millau selectie van de lekkerste chocolatiers.
• De adressen uit de 'Gault&Millau Luxembourg gids' werden ook in een aparte cahier overgenomen in deze gids.
De Gault&Millau Belux gids 2024 ligt vanaf midden deze week in de boekhandel en kost 34 euro. Hij kan ook worden besteld op de website shop.gaultmillau.be. Op de website www.gaultmillau.be kan men aan de hand van diverse criteria restaurants opzoeken.
#gaultmillau #gaultmillaubelgium #gaultmillau2024 #gaultmillaubelux ... See MoreSee Less
CuliPress voelt zich vermaakt bij Hotel Amigo, a Rocco Forte Hotel.2 weeks ago
Deze week genoten we volop van de viering van 125 jaar René Magritte in ... Bar Magritte. De wereldberoemde Belgische surrealistische schilder staat hier in het middelpunt van de belangstelling. Niemand minder dan Salvatore Calabrese stelde een nieuwe cocktailkaart voor met cocktails gebaseerd op kunstwerken van Magritte.Een prachtig interieur, impressionante cocktails, de favoriete gerechten van Magritte op de kaart, live jazz muziek, een mooier eerbetoon aan deze Belgische kunstenaar kunnen we ons niet voorstellen.
Bar Magritte bevindt zich in Hotel Amigo, Brussel, Belgium.
#cocktailbar #renemagritte #barmagritte #HotelAmigoBrussels #SalvatoreCalabrese ... See MoreSee Less
3 weeks ago
BAR MAGRITTE: Ceci n'est pas un bar ...Hotel Amigo, Brussel, Belgium kondigt trots de opening aan van Bar Magritte, de enige bar gewijd aan het leven en werk van de wereldbekende, Belgisch surrealistisch genie René Magritte.
Op 21 november 2023, ter gelegenheid van de 125e verjaardag van de kunstenaar, opent Bar Magritte, een unieke, zintuiglijke ervaring in een nieuwe cocktailbar in hartje Brussel.
Het nieuwe cocktailmenu van de bar, samengesteld door 'maestro' Salvatore Calabrese, een toonaangevende mixoloog, bevat 20 kenmerkende cocktails. Het menu is opgedeeld in twee
secties: 'Zijn Werken' en 'Zijn Wereld'. 'Zijn Werken' bevat tien ingenieuze creaties geïnspireerd op Magritte's kunstwerken, zoals 'Shéhérezade', een citroenachtige, bruisende Martini; 'Lyrisch', een zintuiglijke viering van peer; en 'Magritte', een verfijnde hommage aan de liefde van de kunstenaar voor rode wijn. 'Zijn Wereld' omvat tien klassieke cocktails uit Magritte's leven, waaronder 'Casanova', een eerbetoon aan de vriend van de kunstenaar Salvador Dalí; 'Film Maker', vernoemd naar de beroemde regisseur Alfred Hitchcock; en
'Bronx', een New Yorkse klassieker die populair was toen Magritte in de Big Apple woonde.
Omgeven door een sfeer die doet denken aan de surrealistische kunstbeweging in Brussel in de jaren 1920 en '30, kunnen gasten ontspannen op de klanken van jazz of livemuziek, en ondertussen hun favoriete cocktail kiezen uit het evocatieve menu van Bar Magritte.
Het menu van Bar Magritte toont ook een selectie van kleine gerechten met Belgische klassiekers geïnspireerd op de favoriete gerechten van Magritte. Gerechten om te delen zijn onder andere garnalenkroketten, Monsieur Magritte's Liégeoise salade, calamari carbonara en Les Amants: "moules frites" ravioli.
Met interieurs ontworpen door Olga Polizzi, Directeur Design bij Rocco Forte Hotels, samen met DO Design Studio, is het kleurenpalet van Bar Magritte doordrenkt met diepe juweelachtige tinten gecombineerd met speelse texturen, aangevuld met prachtige art-deco-geïnspireerde glas-in-loodramen. In lijn met het surrealistische thema siert op maat gemaakt, muurschildering-achtig behang, geïnspireerd op Magritte's "Femmes" (1922), ontworpen door hedendaagse ontwerper Adam Ellis, de muren, in contrast met een opvallende lange bronzen bar die centraal staat.
Olga Polizzi, Directeur Design: "De bar in de Amigo in Brussel heeft een totale transformatie ondergaan tot Bar Magritte. Het speciaal ontworpen behang in zowel de binnen- als buitenkamer is van Adam Ellis, een ontwerper die we uitgebreid hebben gebruikt in Brown's. Het ontwerp van het behang is gebaseerd op een vroeg schilderij van Magritte dat Adam heeft vergroot en uitgebreid zodat het het hele gebied omvat.
Do Design Studio heeft het schema samengesteld, met keuze van de banken - groen fluweel met witte biezen -en ander meubilair zoals de roze en blauwe stoelen, die goed passen bij het zeer kleurrijke behang. Do Design Studio heeft ook de nieuwe zeer lange bronzen bar en achterbar ontworpen. Andere interessante kenmerken zijn de lokaal geproduceerde glas-in-loodramen achter in de bar in dezelfde art-deco-stijl, en enkele ongebruikelijke lampen en tafels."
Jan Nielsen, Algemeen Directeur van Hotel Amigo en Managing Director Rocco Forte Hotels Noord - Europa, reageert op de opening van Bar Magritte: 'We zijn verheugd om Bar Magritte
te openen, 's werelds eerste en enige bar ter ere van de iconische Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte. Kunst en cultuur staan centraal in alles wat we doen bij Hotel Amigo, dus het leek een natuurlijke keuze om onze nieuwe bar te wijden aan de blijvende erfenis van een van de meest gevierde zonen van Brussel, vooral op wat zijn 125e verjaardag zou zijn geweest. We bedanken Charly Herscovici en de Magritte Foundation voor hun blijvende steun en het mogelijk maken van deze prachtige hommage aan Magritte.'
www.roccofortehotels.com/hotels-and-resorts/hotel-amigo/dining/bar-magritte/
#barmagritte #renemagritte #RenéMagritte #HotelAmigoBrussels #cocktails #cocktailbar ... See MoreSee Less
1 month ago
Goudmerk mosselen🦪 - crème van prei - gebakken prei - Opperdoezer Ronde - algenpoeder - 🌼🌱- Duvel Tripel Hop Cashmere 🍺😘.Ons laatste mosselgerecht dit seizoen.
Geen klassieker, wel een creatief en stijlvol met Goudmerk mosselen, de beste 😉, structuren van prei, vele aromaten en 🌱 van Koppert Cress. Pure klasse.
Goudmerk mosselen, de grootste van formaat, een Zeeuwse lekkernij afkomstig van Delta Mossel te Yerseke👍, bereid met roomboter met citroen en groene peper van Beurre Plaquette, groene en witte selder uit onze tuin 👩🌾, peper en zout van Evlier, witte wijnreductie van CHEF en partjes gekonfijte 🍋 van Belberry voor een frisse touch. Die aroma's, wauw 😋.
Geen prei bij de mosselbereiding, wel los gepresenteerd als groente. Onder een lekkere crème. De stronkjes gekookt met citroenpasta van CHEF 🥰en partjes gekonfijte citroen. Ook enkele Opperdoezer Ronde 🥔, stevige patatjes met naam en faam 😉. Glad gemixed met room, bereidingsvocht als ook de partjes citroen. Hmmm, lekker fris en romig 😘.
Onder de mossel met schelp, torentje preislingers gebakken in de citroenboter. Lekker crispy.
Op de mossel: Aventurine Algenpoeder 💚, heeft een umami algensmaak waarna deze overgaat in een licht zoetzure nasmaak. Een gezonde delicatesse van Koppert Cress👌.
Rondom lichtzure Vene Cress en Citra Leaves, Paztizz Tops en Monar Shoot, anijsbloemen en Floregano. Alles van Koppert Cress, dé specialist in culinaire cressen.
Viooltjes en bernagie uit onze tuin 👩🌾.
Als 🍺 een aromatische Duvel Tripel Hop Cashmere met toetsen van citrus en meloen. Zeer passend bij dit mosselgerecht.
👉 Stijlvol gepresenteerd op porselein van Fortessa verkrijgbaar bij Home and Table by Meyhui.
Geniet ervan en smakelijk, het was TOP 🤗.
Delta Mossel #deltamossel #Goudmerk #goudmerkmosselen #seafood #seafoodlover #bresculinair #beurreplaquette #Evlier #koppertcress #algenpoeder #algaepowder Duvel #duvel ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Duvel Lovers #duvelbeer #duveltripelhop #beerlover Home & Table by Meyhui #homeandtablebymeyhui FORTESSA #fortessatableware #culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #instafood #culinaireinspiratie #chefselection #homechef #cheflife #homechef #chefstyle ... See MoreSee Less
1 month ago
Libeert bestaat 100 jaar, PROFICIAT !!! 🎉100 jaar passie voor chocolade.
1923, Izegem, oprichter Joseph Dequeker met een chocoladebedrijf onder de naam “Italo Suisse”. Maar in Izegem kent iedereen het als “Het Chocoladefabriekske”. Italo Suisse verwijst naar de 2 landen waar Joseph chocolade leerde maken. Zijn missie? Echte Belgische chocolade te maken.
In 1950 stapt dochter Thérèse stapt met haar man Antoine Libeert in de zaak en samen verkennen ze de markt van de holle chocoladefiguren. Door het succes breidt in 1976 het gamma chocolade en holle figuren gevoelig uit. De 3de generatie komt aan boord en start met de productie van tabletten en pralines.
In 2013 komen de achterkleinkinderen van de oprichter in de zaak en in 2015 wijzigt de bedrijfsnaam in Libeert. Al die tijd wordt de chocolade gemaakt volgens het aloude (geheime) familierecept. De 4e generatie Libeert zet meer dan ooit in op maatschappelijke verantwoordelijkheid (100% duurzame cacao en trachten de cacao-boeren een betere toekomst te bieden). Ook de verpakkingen werden milieuvriendelijk gemaakt.
Naast een nieuw logo, om het 100-jarige jubileum in de kijker te zetten, wil Libeert blijven innoveren en lanceert het de Hot Chocolate Bomb. Melkchocoladefiguren in de vorm van pinguïns, Snorky & Splash, gevuld met marshmallows, gemaakt om vrolijk in je tas warme melk te dobberen, te smelten waarna een leuke verrassing tevoorschijn komt, zalig.
Libeert bewaakt al 100 jaar de kwaliteit en de smaak en dat proef je. Ze maken de mooiste chocoladefiguren en toveren bij elk familiemoment een glimlach op (kinder)gezichten.
Uitkijken dus, Sinterklaas komt eraan en Libeert is klaar om je te plezieren ...
#Libeertchocolade #belgischechocolade #chocoladefiguren #madeinbelgium #belgianchocolate #chocolatebomb ... See MoreSee Less
2 months ago
Gerookte paling 😋 - snoeptomaatjes - rode biet - avocado 🥑 - basilicumpesto - wasabidip - Flandrien krokantjes - brioche deluxe - 🌱🌼.Een vrolijk en smaakvol gerecht als troost bij dit 🌧 weertje. Gemaakt met delicatessen uit de rivier en veel lekkers en kleurrijks uit onze tuin. Top-top 😘.
Gerookte rivierpaling van Borremans Paling - Vis - Haring, deze is van TOPkwaliteit👌.
De laatste snoeptomaatjes uit onze tuin 👩🌾. Gele, rode en oranje, echte schatjes van tomaatjes met een zoet smaakje. Gezouten met Evlier en gemarineerd met Empeltre olijfolie van Golden Heritage 🫒🤩.
Partjes rode biet, gekookt met gekonfijte citroen van Belberry voor een lekkere touch en een mooie rode kleur. De bietjes zijn van eigen teelt vandaar ook onze bietenblaadjes mee gepresenteerd. Fantastisch toch 😘.
Stukje avocado 🥑 van HL Hall & Sons Ltd., zeer kwaliteitsvol 😋.
Kaaskrokantjes🧀 van Flandrien Kaas Grand Cru, een krachtige kaas met véél smaak 👌.
Tussenin premium basilicum🌱pesto en wasabidip met mierikswortel. Twee delicieuze TOPproducten van Bresculinair 🥰.
🌼🌱: bernagie, Oost-Indische kersbloem en -blaadjes, dillebloesem, zomerpostelein, alles nog uit onze tuin. Wauw.
Lekker daarbij een brioche deluxe toast van Diversi Foods, lichtjes krokant gebakken. Een laagje gezouten boter van Beurre Plaquette 🤩. Lekkerrrrr.
Dit deluxe gerechtje stijlvol gepresenteerd op porselein Inku by Sergio Herman voor Serax.
Geniet ervan en smakelijk, het was TOP.
Fijn weekend 🤗. ... See MoreSee Less
2 months ago
Wijn en heerlijk tafelen 🍇🍽. Tijdens het wijnoogstseizoen kan je bij Sofitel Brussels Europe nog tot eind oktober genieten van de Sofitel Wine Days. Die kleuren dit jaar 100% Belgisch door de promotie van de wijnen van Domaine Viticole du Chenoy dat dit jaar trouwens hun 20ste verjaardag viert🎉.Chef-kok Jean philippe watteyne van restaurant The1040 is een groot liefhebber van Belgische streekproducten die hij steeds perfect tot hun recht doet komen. Voor hem was het dan ook evident dat de wijnen van deze Wine Days van eigen bodem moesten zijn.
Domaine du Chenoy, gelegen te Emines in de provincie Namen, behoort sinds 2002 toe aan Philippe Grafé en omvatte oorspronkelijk 11 hectare met een ondiepe lemige kleibodem en rotsachtige ondergrond met lagen van kalksteen, zandsteen en schist, kortom, perfect voor wijnbouw.
In de loop der jaren kwamen er nieuwe gronden bij met druivensoorten speciaal ontwikkeld en geselecteerd voor de teelt in onze streek. Er werden investeringen gedaan om de overgang naar een biologische certificering in gang te zetten en het management werd uitgebreid met bio-ingenieurs Pierre-Marie en Jean-Bernard Despatures die tevens een hele wijnbouwopleiding genoot.
Domaine du Chenoy produceert biologische en authentieke streekwijnen. Intussen beslaat het domein 14 hectare.
Praktisch: The 1040 - Sofitel- Joudanplein Etterbeek. Alle dagen geopend van maandagmiddag tem zondagavond.
Tel.: 02/235.51.23 www.the1040.be
Sofitel #sofitel #SofitelWineDays #domaineduchenoy #belgischewijn #belgianwine ... See MoreSee Less
CuliPress voelt zich enthousiast.2 months ago
Leonidas viert in 2023 een heel bijzondere verjaardag, nl. de 110e !Speciaal voor die gelegenheid hebben de Meester-Chocolatiers van Leonidas nieuwe smaken gecreëerd voor de Manon, hun beroemdste praline 😘.
Iedereen kent deze heerlijke klassieke Manon, je weet wel, een praline met witte chocolade, koffiebotercrème en praline. Voor de liefhebbers ondertussen ook verkrijgbaar met melkchocolade of pure chocolade.
Maar daarnaast bestaan ook drie overheerlijke limited edition creaties: Manon Ruby (ruby chocolade, frambozenbotercrème, praliné en kleine stukjes frambozen), Manon Caramel Blond (blonde chocolade, karemelbotercrème, praliné en een vleugje zout) en tenslotte de Manon Café Serré (witte chocolade, sterke koffieroombotercrème, praliné en koffieboon).
Nu komt het ... Leonidas bracht een nieuwe Manon uit, nl de Manon Speculoos!
Deze bestaat uit een dun laagje praliné en roombotercrème met speculoos omhuld met witte chocolade. Een creatie die doet watertanden!
Bovendien bedacht Leonidas een nieuwe metalen vintagedoos en een prachtige wikkel speciaal voor de Manons. Een collectors item.
#leonidas #leonidaschocolate #pralines #belgischechocolade #belgianchocolate #leonidasmanon #manonspeculoos #eendoosjevolgeluk #leonidas110jaar #LimitedEdition #Manon #madeinbelgium ... See MoreSee Less
2 months ago
💥 Kippenhaasfilets💥 - koningsoesterzwam - kastanjechampignon - mosterdkaviaar - champignonroomsaus - Shiso Leaves van Koppert Cress🌱👍.Een smaakvol gerecht met herfsttinten, - smaken en typische seizoensproducten. TOP👌.
Kippenhaasfilets van Gallux, superkwaliteit en van ei tot bil Belgisch zoals zij het omschrijven😉. Gekruid met Evlier kippenkruiden en gebakken in Delizio Gourmet bakboter. Hmmm, perfect bruin randje en zeer sappig binnenin 😘.
Koningsoesterzwam of eryngii van Koolen Champignons BV👌, teler van kwaliteitsvolle en unieke champignons. Peper en zout van Evlier, gebakken met versnipperde rode ui 🧅in Delizio Gourmet. Een extra hoed achteraan. Wauw, die geur en smaak 😍.
Vooraan een gebakken bruine kastanjechampignon, gevuld met een brunoise van beide soorten champignon, lente-ui en Olympia room, peper en zout, hmmm 😘.
Onder een gebakken aardappel van eigen teelt 👩🌾.
Groene Shiso Leaves, crispy gebakken in boter.
Nog extra brunoise en mosterdkaviaar, mosterdzaadjes ingekookt met Aceta balsamicoazijn van Delizio 🤩. Een huisgemaakte decoratieve delicatesse vol smaak😋.
Een heerlijke en krachtige champignonroomsaus gemaakt met volle room en champignonconcentraat van CHEF. Eenvoudig en TOP van smaak 😛.
🌱🌼: Shiso Leaves, Motticress, jasmijn en bonenbloesem, alles van Koppert Cress, de specialist in culinaire cressen 💚👍.
👉 Al dit culinair lekkers stijlvol gepresenteerd op porselein van Seltmann Weiden verkrijgbaar bij Home and Table by Meyhui.
Smakelijk, het was opnieuw TOP 🤗.
#gallux #vaneitotbilbelgisch #galluxkip #poultry #koolenvers #koolenchampignons #koppertcress #shisoleaves #eryngii #koningsoesterzwam #Evlier Olympiadairy #olympiadairy #delizio #mustardcaviar Nestlé Professional NL #chef #culipress #gastronomy #finedining #artonaplate #greatchef #instachef #chefstyle #chefselection #chefsalert #culinaireinspiratie #homechef #foodphotography #chefsofinstagram #chefslife #foodart ... See MoreSee Less