Raw food in de supermarkt. Delhaize pakt uit met een primeur!

Delhaize pakt uit met primeur in Belgische retail: eerste gamma raw food-producten

Vegan, zonder gluten en lactose, vrij van additieven

Woensdag 6 september 2017 — Brussel – Vanaf nu vind je bij Delhaize onder haar eigen merk vier nieuwe raw food-producten in de bakkerij-afdeling. Delhaize is zo de eerste Belgische retailer die raw food-producten op de markt brengt. Een primeur! Concreet gaat het om raw cakes gemaakt op basis van onbewerkte voedingsmiddelen. Delhaize wil met deze innovatie haar klanten nog meer kwalitatieve en innovatieve producten aanbieden.

Raw food is één van de jongste voedingstrends die de kop opsteken. Vooral geliefd bij vegetariërs en veganisten, maar ook internationale sterren zoals Beyoncé, Nathalie Portman en Demi Moore zijn er helemaal wild van. Ook de klanten van Delhaize zijn vragende partij. Om in de verschillende noden en wensen van haar klanten te voorzien, zet Delhaize vandaag haar eerste stappen in dit segment.

Raw food.

De raw food trend staat voor hoofdzakelijk ongekookt en onbewerkt voedsel. Hierbij word er quasi niet gekookt, gebakken, gestoomd of gebraden (althans niet op hoge temperaturen). Raw food bevat dus geen tot weinig gekookte voedingsmiddelen. Het gaat voornamelijk om rauwe groenten, fruit, granen en noten terwijl dierlijke producten, melkproducten, klassieke geraffineerde suiker meestal uit deze voeding worden weggelaten. De raw food-producten van Delhaize kenmerken zich omdat ze 100% natuurlijk en additievenvrij zijn, maar vaak ook omdat ze geen  lactose bevatten.

Primeur in de Belgische retailsector

Dat net Delhaize als eerste supermarktketen in België dit type van producten op de markt komt, is geen toeval. Delhaize wil de referentie zijn op het vlak van innovaties in natuurlijkere, gezonde en smakelijke producten. Dat doet Delhaize al sinds haar 150-jarig bestaan: de Delhaize-klanten konden bijvoorbeeld als eerste avocado proeven in 1974, Fairtrade- en bioproducten kopen in 1989, de eerste Chileense wijnen, quorn en sushi ontdekken in 1994, ontbijtgranen met stevia uitproberen in 2013 én van de eerste Belgische vermout genieten in 2016. Aan die lijst voegt Delhaize vandaag raw food toe.

Vier variëteiten raw cakes: vegan, zonder lactose en gluten

Met het nieuwe gamma beantwoordt Delhaize aan de wensen en noden van haar consumenten: of het nu gaat om raw-foodisten,  mensen met specifiek voedingspatroon zonder lactose en gluten, of mensen die op zoek zijn naar ‘less processed’ food. Veganisten leggen bijvoorbeeld vaak een hele zoektocht af om geschikte patisserie te vinden, aangezien er heel wat gebak dierlijke producten bevatten zoals zuivel en eieren. Dankzij het raw food-gamma van Delhaize kunnen ook zij eenvoudig van heerlijke cake genieten. En uiteraard kunnen ook niet-vegetariërs en niet-veganisten genieten van dit heerlijk stukje patisserie.

Delhaize brengt vier variëteiten van raw cakes op de markt. Elke cake is additieven-, gluten- en lactosevrij en 100% natuurlijk. De chocoladefreaks zullen in de wolken zijn bij het proeven van de raw cake met chocolade- en karamelsmaak, die geen melkproducten,noch eieren noch klassieke geraffineerde suiker* bevat. Er bestaat ook een frisse, exotische smaaksensatie op basis van limoen en mango. Voor Delhaize-klanten die te vinden zijn voor rode vruchten, is er een raw cake met framboos en blauwe bessen. En diegenen die verzot zijn op de pure smaak van vanillestokjes, vinden hun gading ongetwijfeld bij de variant met vanille. Kortom, voor ieder wat wils!

*bevat wel de van nature aanwezige suikers van bv. ‘dadels’,’agave’

Elke portie van 130 gram wordt verkocht aan €5,49.

    • Hey Chocolate Lover!: chocolade- & karamelsmaak
    • Hey Summer Lover!: limoen & mango
    • Hey Berry Lover!: framboos & blauwe bes
    • Hey Vanilla Lover!: vanille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.