Primeur in ’t Waasland, bouw grootste onafhankelijke brouwerij gestart.

Nieuwe craftbierbrouwerij van The Musketeers klaar in lente 2019

De Belgische brouwerij The Musketeers, die nationaal en internationaal al jaren scoort met zijn Troubadourbieren, is vandaag gestart met de bouw van een nieuwe brouwerij op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillis-Waas. De brouwerij moet een nieuwe toeristische trekpleister worden voor het Waasland. Vandaag werd de eerste steen gelegd in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters en de burgemeester van Sint-Gillis-Waas Chris Lippens. Met een brouwinstallatie van 50 hectoliter wordt het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.

Na een jarenlange zoektocht naar een geschikte locatie voor de nieuwe brouwerij van The Musketeers, viel in 2016 het oog van de brouwers op de oude steenbakkerij in de Reepstraat in Sint-Gillis-Waas. Nu, twee jaar later, zijn de bouwwerken van start gegaan.

We zijn zeer fier dat we – gestart in 2000 met 1 Belgische Frank – hier nu staan als 100% onafhankelijke brouwerij. We zijn bekend geworden om onze Troubadourbieren en de hoge kwaliteitseisen die we onszelf steeds opleggen. Die hoge eisen hebben we ook doorgetrokken in de bouw van onze nieuwe brouwerij, aldus Stefaan Soetemans van The Musketeers.

 

 

 

 

 

 

   

Met een brouwzaal van het vermaarde Duitse Rolec wordt de lat hoog gelegd. Rolec installeerde eerder al brouwzalen bij o.a. Brew Dog (Schotland), Meantime (VK), Lagunitas (VS) en het Belgische Sint-Bernardus. Per batch kan er 50 hectoliter gebrouwen worden, omgerekend zo’n 20.000 glazen Troubadour. Een volautomatische afvulmachine vult en verwerkt vervolgens 6000 flessen per uur. De brouwerij brouwt momenteel 8000 hectoliter per jaar. Binnen drie jaar wil The Musketeers dat volume bijna verdubbelen en 15.000 hectoliter bier per jaar produceren.

Toeristische trekpleister in het Waasland

De nieuwe brouwerij ligt op de terreinen van de Wase Golf en vlakbij de knooppunten van wandel- en fietsroutes in het Waasland. De brouwerij wordt ook voorzien van een horecazaak waar toeristen met een hart voor Belgische speciaalbieren terecht kunnen. In samenwerking met de toeristische diensten en lokale organisaties worden er volop fiets- en wandelroutes en weekendarrangementen uitgewerkt. De brouwerij verwacht jaarlijks 25.000 bezoekers over de brouwvloer te krijgen.

Brouwerij The Musketeers

The Musketeers is een Belgische brouwerij die speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter ontwikkelt. Door zich te inspireren op verschillende stijlen en smaken creëert de brouwerij evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt. Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999. Geleidelijk aan veroverde brouwerij The Musketeers met zijn Troubadourbieren de Belgische markt. Na Troubadour Blond was Troubadour Magma een schot in de roos. Dit verrassende genotsbier won op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010, verkozen uit honderden Belgische bieren door de duizenden bezoekers. In 2017 werd Troubadour Magma verkozen tot ‘Country winner’ binnen de categorie ‘Imperial / Double IPA’ op de prestigieuze World Beer Awards in Londen. Onlangs bracht de brouwerij een nieuw Belgian Legendbier op de markt: Jack’s Precious IPA.

Vandaag vind je haar bieren wereldwijd in de betere horecazaken en drankenhandels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.