Popsss.com opent pop(sss)-up in de oudste winkel van de Hoogstraat, in hartje Brussel.

Popsss.com is een online platform dat, online, een honderdtal wijnen van uitsluitend Belgische wijnbouwers wereldwijd verdeelt. opent een pop-up in de Brusselse Hoogstraat, in de Marollen. Wijnliefhebbers vinden Popsss in het unieke en authentieke decor van de voormalige hoedenwinkel Miggerode die zijn deuren opende in 1912. Jaren later vestigde zich hier de hoeden- en lederwarenzaak S en Ciel. Het is dus tussen de accessoires dat Popsss tot aan het einde van het jaar enkele paletten heerlijke wijnen onderbrengt.

“Dankzij S en Ciel kunnen we nu nog dichter bij onze klanten staan en hen de prachtige producten van Belgische wijnbouwers in een magisch decor laten proeven. We willen de Belgische wijnen ook laten ontdekken door Buitenlandse toeristen, die flaneren tijdens deze tijd van het jaar immers vaak door deze wijk”, vertelt Yves Carpentier, medeoprichter van Popsss.com. De pop(sss)-up bevindt zich aan de voet van de lift tussen het Justitiepaleis en de Hoogstraat. Hij is open vanaf dinsdag 21 november, van dinsdag tot zondag van 11 tot 19 uur.

Van de hellingen tussen de Samber en de Maas tot de Bordeaux-regio en zelfs de Elgin-vallei in Zuid-Afrika … overal vinden we Belgen die dankzij een flinke dosis passie jaar na jaar kwaliteitswijnen maken. Popsss.com, in 2014 opgericht door Chantal Samson en Yves Carpentier, is de enige online wijnwinkel waar u ze samen vindt. De ontmoetingen met geïnspireerde wijnbouwers hebben ondertussen geleid tot een groeiend aantal referenties die wijnliefhebbers kunnen ontdekken tijdens de talrijke deputaties.

Unieke degustatiepaketten voor de eindejaarsfeesten
Speciaal voor de eindejaarsfeesten stelde Popsss nieuwe ‘Crazy Belgians’ degustatiepakketten samen. Want crazy, dat zijn ze zeker een beetje, al die Belgen die op een dag beslisten om wijnbouwer te worden, na een carrière als bedrijfsleider, verzekeringsmakelaar, onderwijzer, racepiloot, nierspecialist, dierenarts, organisator van evenementen, boekhouder, enz. Hun wijnen serveren of onder de kerstboom leggen is een sympathieke manier om ode te brengen aan hun durf, hun ambitie en een vleugje zotheid, én tegelijkertijd gasten, vrienden of zakenrelaties een mooi verhaal te kunnen vertellen.

De Crazy Belgians by Popsss pakketten, dat zijn niet alleen Belgische bubbels maar ook grote Bordeaux-wijnen en opmerkelijke witte wijnen van hier en elders.

BE CURIOUS (47,00 EUR)
Château de Bioul: Brut des Houillères 2015
Wijndomein Entre-Deux-Monts: Pinot 2016
Le Vignoble Thudinien: Clos des Zouaves 2015

Drie mooie referenties uit Belgische wijngaarden, met een parelende wijn, een witte wijn en een rode wijn. Een schitterende kennismaking voor wie de wijnen van Belgische bodem wil ontdekken.
https://www.popsss.com/nl/degustatiepakket-/135-gold.html

BUBBLES (59,00 EUR)
Wijndomein Entre-Deux-Monts: Bacquaert Brut
Domaine du Ry d’Argent: Rosée d’Audrey
Domaine du Chant d’Eole: Chant d’Eole Brut Blanc de Blancs

De helft van de wijnen van op Belgische bodem zijn parelende wijnen. Dit is hét moment om uw feestmaaltijden met Belgische bubbels een originele extra toets te geven…
https://www.popsss.com/nl/degustatiepakket-/139-bubbles.html

PRESTIGE (82,00 EUR)
Domaine de la Douaix: Le Clos des Fervelots 2011 (AOP Hautes-Côtes de Nuits)
Château Petit Bocq: Petit Bocq 2010 (AOP Saint-Estèphe)
Les Amants de la Vigneronne: Dans la Peau 2014 (AOP Faugères)

U vindt het moeilijk om te wachten tot uw wijn volledig tot ontplooiing is gekomen? Wij bewaren onze wijnen in de beste omstandigheden en selecteerden voor u drie grote wijnen – uiteraard van Belgische wijnbouwers. Ze zijn nu op dronk, maar kunnen ook nog wat rusten in de kelder.
https://www.popsss.com/nl/degustatiepakket-/137-prestige.html
 
WHITE IS WHITE (57,00 EUR)
Spioenkop Wines: Spioenkop Riesling 2015
Domaine Molin’Agly: L’intense 2016
Château Bon Baron: Pinot Blanc 2013

Drie exclusieve witte wijnen uit België, Frankrijk en Zuid-Afrika. Elk voortgebracht door Belgische wijnbouwers, uiteraard. Voor wie van diepere en complexe witte wijnen houdt.
https://www.popsss.com/nl/degustatiepakket-/136-white-is-white.html
 
Alle Crazy Belgians by Popsss pakketten kunnen eenvoudig worden besteld via www.popsss.com en worden binnen de 48 uur na ontvangst van de betaling thuis (of op kantoor of elders) geleverd. Ze kunnen tijdens de openingsuren ook worden opgehaald in de pop-up.

Popsss
https://www.popsss.com/nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.