Philip’s Biscuits, koekjesbakker geeft artisanale koekjes smaakvolle verpakking.

Wie door de Antwerpse Korte Gasthuisstraat wandelt heeft ongetwijfeld reeds halt gehouden bij de opvallende etalage van Philip’s Biscuits. De indrukwekkende figuren in speculaas verleiden menig passant en aan de geur van vers gebakken koekjes kan niemand weerstaan.

Sinds jaar en dag is Philip’s Biscuits een begrip voor alle liefhebbers van kraakverse, artisanale koekjes en vooral bekend om zijn echt Antwerps handje en heerlijke, ambachtelijke speculoos. De eigenaars Ann Goetgebuer-Painblanc en haar zoon Maxim achtten de tijd rijp voor een rebranding van het merk, de winkels én de verpakkingen. Alles ademt nu het waardevolle van de ambacht uit.

 

Vanuit het bakatelier in Hemiksem wordt door een klein, toegewijd team van experten nog steeds op ambachtelijk wijze gebakken. Door de keuze voor kwaliteitsvolle, natuurlijke ingrediënten in combinatie met het vakmanschap van alle medewerkers, slaagt Philip’s Biscuits er telkens in om overheerlijke artisanale koekjes aan te bieden.

Maxim is de creatieveling binnen Philip’s Biscuits. Na zijn succesvolle opleiding aan Hotelschool Ter Duinen ging hij aan de slag bij verschillende topchefs wiens gedisciplineerde aanpak hij overnam. Hij is constant op zoek naar vernieuwing en slaagt er zo in de toon te zetten in de koekjeswereld.

Terwijl Maxim zich ontpopte tot meesterbakker bij Philip’s Biscuits, zette moeder Ann de lijnen uit voor de rebranding. Ze gaf het interieur van de boetieks een nieuwe, sfeervolle, gezellige uitstraling en creëerde een warme plek die al je zintuigen bespeelt.

De smaakvolle beleving van de biscuits hebben we doorgetrokken in de verpakking en de boetieks. Alles ademt nu het waardevolle van de ambacht uit. – Ann Goetgebuer-Painblanc

Na de grondige rebranding van Philip’s Biscuits, opende het huis op 22 oktober ook een derde vestiging, deze keer niet in Antwerpen maar in Mechelen. De winkel kreeg een centrale plaats pal op de Grote Markt in de Dijlestad. Nu wordt er verder gekeken naar de Belgische kust (Knokke?), Brussel, Gent en zelfs naar het buitenland.

Philip’s Biscuits wil met deze rebranding en expansie een kwaliteitsvol Belgisch koekjesmerk worden, een merk dat trouw blijft aan haar waarden als traditie, kwaliteit en vakmanschap.

De huidige verkooppunten van Philip’s Biscuits in België:

Korte Gasthuisstraat 39
2000 Antwerpen
Openingsuren:

Maandag t/m zaterdag: 10u tot 18u
Zon- en feestdagen gesloten

Oude Koornmarkt 8
2000 Antwerpen
Openingsuren:

Maandag t/m vrijdag: 10u tot 18u
Zaterdag & zondag: 11u tot 19u
Open op feestdagen

Grote Markt 25
2800 Mechelen

Openingsuren:
Maandag t/m zaterdag: 10u tot 18u
Zon- en feestdagen gesloten

Eén reactie

  1. Suggestie voor Mechelen: ipv Antwerpse handjes bv. een Maneblusser of Romboutstoren (torentje)
    Mvgr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.