Nieuwe online tool brengt restaurant naar je thuis!

Het is een feit. Het eerste Vlaamse platform dat de restaurantkeuken naar je thuis brengt, is online!

Sander van Cargo Vélo met naast hem initiatiefnemer Kevin Declercq

Geniet je thuis graag van lekker eten maar ben jij of je partner geen keukenprinses of -piet, verras je je gasten graag met een restaurantbordje of heb je gewoon geen zin in koken, dan kan je vanaf vandaag via de site www.restaurant-athome.be online je eten bestellen bij 40 restaurants, die zich voornamelijk in het Gentse bevinden.

Zaakvoerder en initiatiefnemer is Kevin Declercq die na een carriere van meer dan 17 jaar bij Colruyt en Spar op zoek ging naar een nieuwe uitdaging.

Screenshot1Ontstaan

“Restauranthouders kenden de laatste jaren grote veranderingen in de sector. Denk maar aan het rookverbod en recent de komst van de witte kassa. Velen stellen zich de vraag hoe ze extra inkomsten kunnen generen zonder al te grote extra investeringen.”, aldus zaakvoerder Kevin Declercq. “RestaurantAtHome speelt hier handig op in en introduceert een eenvoudig hanteerbaar platform dat restauranthouders toelaat om maaltijden online aan te bieden. Dit resulteert in een optimalisatie van de keuken. Vaak blijven restauranthouders met enorme overschotten zitten wat resulteert in een hogere foodkost én afvalberg. Jaarlijks wordt er in Vlaanderen 2 miljoen ton eten weggegooid. Het voedselverlies in de horeca bedraagt 8% daarvan ofwel 166.000 ton dat in de vuilbak belandt. Daar willen we iets aan doen!”

Meerwaarde voor de klanten

Naast het restaurantbezoek kunnen klanten een maaltijd afhalen of aan huis laten leveren door een fietskoerier. Op de website, of vanaf februari via de app, kan men zien welke restaurants in de buurt afhaalmaaltijden voorzien. Via eenvoudige filters verfijn je de zoektocht vb. vegetarisch, sushi, bio, lokaal, Mexicaans… of je kan aangeven welke allergenen je wil vermijden. Dit is de ideale oplossing voor wie geen zin of tijd heeft om te koken en een alternatief zoekt voor fastfood.

Moest je vroeger ruim op voorhand reserveren bij je favoriete restaurant of krijg je plots trek, check dan nu www.restaurant-athome.be en maak gebruik van de OP=OP optie en geniet een aardige korting.

Leuk is ook de vermelding van allergenen, mogelijke promoties, keuze van de chef.


Screenshot2
Ambitieus

RestaurantAtHome richt zich in de eerste plaats naar alle restaurants actief in Vlaanderen en Brussel. Daarna wordt het project gelanceerd in Wallonië en de omringende landen. De bedoeling is om tegen eind 2016 ruim 15.000 klanten te bedienen met een keuzeaanbod van meer dan 500 restaurants. Momenteel gaan er 40-tal restaurants van start, waarvan 30-tal in Gent. (De voorlopige lijst vindt u hier Deelnemende-restaurants-RestaurantAtHome ).

Niet alleen thuis

Je kan natuurlijk ook gezellig lunchen op het werk door dit in te geven bij het afleveradres. Heb je onverwacht bezoek van zakenrelaties en wil je hen verrassen dan kan je uiteraard een beroep doen op RestaurantAtHome.

Sander in volle actie, hem zie je alvast graag komen.

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen staat voorop bij RestaurantAthome. Dit is merkbaar in verschillende facetten:

  • Hernieuwbare verpakking
    Maaltijden worden verpakt in een hernieuwbare verpakking die bestaat uit maïsolie, suikerriet en palmblad. Hiervoor werd bewust gekozen voor een samenwerking met Moonen Packaging. Dit bedrijf denkt mee en zoekt steevast naar de beste hernieuwbare verpakkingsmogelijkheden.
  • Verminderen afvalberg
    Restauranthouders kunnen promoties ingeven onder de noemer ‘op is op’ of ‘keuze van de chef’ die de afvalberg helpen verkleinen.
  • Maatschappelijke bijdrage
    Bij het afronden van de bestelling kunnen consumenten een ‘fooi’ geven. Dit bedrag gaat naar hulpbehoevenden. Steden die dit project mee ondersteunen, kiezen zelf een lokaal goed doel. Alle andere ‘fooien’ gaan elk jaar naar een nieuw goed doel. Dit jaar is dit Poverello.
  • Ecologische levering
    RestaurantAtHome vond in de Gentse all-round fietskoerierdienst Cargo Vélo de ideale partner voor ‘levering aan huis’. RestaurantAtHome start met deze dienst binnen centrum Gent en de randgemeenten. Op termijn wordt deze uitgebouwd in andere steden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.