Hotel Pilar, eindelijk dat thuisgevoel in een hotel.

Hotel Pilar: een eclectische thuis weg van huis

Hotel, foodbar én shop op het Antwerpse Zuid

 Op de zonnigste hoek van het Antwerpse Zuid opende eind 2017 Hotel Pilar, een eclectische plek bestemd voor boeiende ontmoetingen. Pilar is een thuis weg van huis voor zowel internationale reizigers als buurtbewoners. In het architecturale witte pand huist een kleurrijk hotel met 17 kamers, een lobby annex foodbar en een shop met bijzondere vondsten én eigen creaties. Pilar ademt één en al persoonlijkheid uit, die van haar oprichters interieurarchitect Sam Peeters en hotel manager Christophe Ysewyn.

Het bruisende stadsleven van de kunstwijk Antwerpen Zuid zet zich via het opvallende oranje-roze terras en de lobby annex foodbar verder in Hotel Pilar. Hotel Pilar is een eclectische plek met vele gezichten en invloeden. Je kan er slapen, werken, ontmoeten, eten en ontspannen. Het is een platform dat doorheen de jaren kan blijven evolueren, naargelang nieuwe opportuniteiten en interesses.Hotel Pilar is een heel persoonlijke en kunstminnende plek. Achter de stralend witte facade nodigen Sam en Christophe hun gasten uit om zich te ontspannen en te laten inspireren door vele kunstwerken en interieurobjecten doorheen het hele gebouw. Ze willen hun gasten in contact brengen met alles waar ze zelf van houden. Elke kamer en elke ruimte herbergt een andere selectie van kunstwerken, objecten en designmeubilair, elk met een eigen verhaal. Het resultaat van een jarenlange zoektocht én creativiteit bij de oprichters zelf.

Bij het tot leven wekken van Pilar was het uitgangspunt vaak ‘made-it-ourselves-because-we-couldnt-find-it’. Dit blijft onze rode draad. We willen een plek creëren die kan evolueren doorheen de jaren, en we zullen dus ook blijven ‘maken’. – Sam Peeters

Zo creëerden de eigenaars – soms in samenwerking met hun moeders- een eigen lijn aan keramieken borden en schalen, kleurrijke bedspreien en kussens, vuilroze ronde tafelbladen en meer. Je vindt alles terug in de kamers, de foodbar met haar opvallende terras, en in de Pilar shop.

De renovatie van Hotel Pilar werd getekend en uitgevoerd door Contekst Interieurarchitecten, het in Antwerpen gevestigde bureau van mede-eigenaar Sam Peeters. Contekst bracht licht, kleur en vooral leven in het voordien veeleer monochrome gebouw.

Ps.: If you’re wondering about the name Pilar? Besides being writer Ernest Hemingway’s nickname for his beloved wife and ship, with which he explored many parts of the world, this beautiful girl name is number one on the owners’ shortlist for a girl, if they ever have one…

HOTEL PILAR

Het historische pand herbergt 17 lichte en ruime kamers, verspreid over 3 verdiepingen. Elke kamer is anders ingericht en heeft haar eigen selectie aan kunstwerken en designobjecten. Veel daarvan zijn te koop, wat zorgt voor een constante evolutie. De kamers met hoge plafonds hebben elk een andere, ruime badkamer, al dan niet voorzien van een bijzondere badkuip. Wat betreft verzorgingsproducten werkt Hotel Pilar samen met het premium nichemerk Le Labo, en is daarmee het enige hotel in Antwerpen dat dit label aanbiedt.

Een leuk detail: de wollen bedspreien geven een mooi kleuraccent aan elke kamer. De kleur van de sprei verklapt welk type kamer je koos.

Dankzij haar ligging op de zonnigste hoek van de beroemde Leopold De Waelplaats en haar grote ramen, heeft elke kamer een onverstoord en prachtig uitzicht op het prachtige Museum Van Schone Kunsten, dat na een lange renovatie heropent in 2018.

PILAR FOODBAR

Generous in what we do and what we serve…

De foodbar valt onder de deskundige leiding van hotel manager en food lover Christophe Ysewyn. Hotelgasten, bewoners van Antwerpen en mensen van ver daarbuiten kunnen er de hele dag terecht om hun honger te stillen. Van een gevarieerd ontbijt, over een gezonde lunch en een guilty-pleasure in de namiddag tot een gezellig dinner ’s avonds. Op de kaart een selectie van Christophe’s favoriete gerechten, met invloeden van over de hele wereld. Er is plaats voor echte klassiekers zoals Franse creuse oesters, gravad lax (gemarineerd in rode biet) en croque monsieur à la Parisienne, maar ook voor verrassende gerechtjes zoals een miso hummus en een ceviche van zeebaars. Alles met liefde gemaakt en met seizoensgebonden producten van lokale leveranciers. Op de drankenkaart alles van goede koffie (in samenwerking met Antwerpse koffiebranderij Caffenation), over huisgemaakte limonade en enkele heerlijke cocktails tot een erg fijne selectie aan wijnen.

Het Pilar menu zal geregeld veranderen, naargelang de seizoenen of de ‘goestingen’.

PILAR SHOP

In de Pilar Shop ben je aan het juiste adres voor een mooi gecureerd aanbod aan producten en objecten. Stuk voor stuk producten met een verhaal. Een mix van interieurobjecten en beautyproducten die de kamers sieren en items van lokale ontwerpers. Maar ook eigen ontwerpen zoals schalen uit aardewerk, keramieken tegels en minimalistische kaarsenhouders. Contekst Interieurarchtecten (onder leiding van mede-eigenaar Sam Peeters) verkoopt er zelfs een mooi wandbureau en wandrek uit zwart staal. Leuk is ook de kunstmuur in de shop, waar Sam en Christophe mooie vondsten etaleren aan heel mooie prijzen.

De Pilar shop is open vanaf 7u ’s ochtends tot sluitingstijd. Ideaal dus voor earlybirds, of late night shopping.

PILAR ROOM

Een gezellige ruimte die multi-inzetbaar is voor zowel meetings als private dinners en andere kleine events.

HOTEL PILAR
Leopold de Waelplaats 34
2000 Antwerpen
+32 3 292 65 10

OPENINGSUREN KEUKEN
gesloten op maandag en dinsdag
woensdag tem vrijdag: open vanaf 7u voor ontbijt, lunch en dinner
zaterdag: open vanaf 9u voor ontbijt, lunch en dinner
zondag: open vanaf 9u voor ontbijt en brunch

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.