Het Wereldbakboek van Stefan Elias, uw gids naar de beste bakrecepten.

Van Gentse bolussen tot New Yorkse cronuts …

 

Drie jaar lang trok Stefan Elias op ontdekkingstocht de wereld rond. Na de sluiting van bakkerij Bloch had hij het geluk de wereld te kunnen rondreizen om workshops te geven. In alle landen die hij bezocht, liep hij natuurlijk ook langs bij lokale bakkerijen om te zien wat hun specialiteit is op vlak van zoet en hartig. “Globaal genomen zijn het vaak dezelfde recepten die terugkomen, op basis van bloem, suiker, boter, eieren. En toch weten ze er op veel plaatsen hun eigen draai aan te geven, het recept iets aan te passen zodat het toch hun eigen product wordt.”

Met al deze opgedane culinaire ervaringen begon Stefan Elias te werken aan een nieuwe publicatie en op het resultaat mag hij terecht fier zijn, “Wereldbakboek, het beste gebak van Gent tot New York”.

Dit 272 pagina’s tellend bakboek staat vol recepten, stokoude recepten, maar springlevend door de hedendaagse tips van Stefan Elias. Leuke historische weetjes over het ontstaan van tradities en recepten, oorsprong van benamingen, uitgewerkt en verfijnd met zijn enorme ervaring als meesterbakker en rechterhand van Jacques Bloch.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.