Witte pens 💥 - pastinaakcrème - gebrande zoete aardappelpuree - geroosterde sesamzaadjes - gebakken krulpeterselie en rode ui - viool - koriander 🌱.Wauw🤩, een stijlvol en culinair gerecht met 'witte pens', TOPkwaliteit, lekker bereide seizoensgroenten, decoratieve, kleurrijke en smaakvolle afwerking met sesam, viool, crispy krulpeterselie en koriander.Witte pens van Duroc d'Olives👌, een heerlijke delicatesse met wel 60% mager varkensvlees🐽 en een uitgekiende kruiden- en specerijenmengeling. Pure ambacht en dat proef je 😉. Perfect gebakken in bruisende Debic bakken en braden, eerst in zijn geheel dan versneden en ook nog even gebakken. Hmmm 😘.Toefjes gespoten pastinaakcrème. Pastinaak van onze lokale boer 👨🌾, gekookt in bouillon met citroen🍋pasta van CHEF, gedroogde rozemarijn en zeezout van Evlier 👍en een fris gekonfijt partje citroen van Belberry 😍.Glad gemixed met Debic room plus mascarpone en bereidingsvocht, ook het partje citroen. Smeuïg, met een frisse touch, lekkerrr 😛.Afgewerkt met gebakken sesamzaadjes van Evlier, die geur 😏.Zoete aardappelpuree, basis van Vanderhaegen Potatoes 🥔. Extra gedroogd in de oven, gelakt met Arbequina olijfolie 🫒 van Golden Heritage en afgebrand🔥.Hmmm, lichtjes uitgedroogd met een licht krokant korstje. Wauw.Smaakvolle afwerking met crispy gebakken krulpeterselie en rode ui, koriander en viooltjes, alles eigen teelt 👩🌾.Van een 'klassieke' witte pens maakten we dit culinair en stijlvol gerecht, gepresenteerd op porselein van Schoondergang Van Zwanenburg❗Geniet er ook van want het was TOP 😋. ... See MoreSee Less
Mechelse koekoek 💥 - rammenas - wortel - sesamzaadjes - witte portstroop - rode bessen - gevogeltesaus - braadjus - Yka Leaves - lookpatatjes 🤩.Hmmm, een klassiek gerecht, wel met Mechelse koekoek, lekker bereide seizoensgroenten, krachtige saus, zoete accenten en kruidige patatjes. Lekker 🥰.Mechelse koekoekfilet met vel, een smakelijke kwaliteitskip met fijn wit vlees en van eigen bodem. Deze is van Gallux👌.- gekruid met exotische kippenkruiden en tijm, beide van Evlier. Gelakt met vegan chicken taste concentraat van CHEF NL en witte portstroop van Ernesto. Bruin gebakken in Carlsbourg roomboter, geblust met kippenbouillon en verder gegaard in de oven.- hmmm, een botermalse, sappige filet met een kruidig en zoet korstje, perfect bereid en met véél smaak.Salie uit onze tuin 👩🌾 en zoete rode besjes van Berry Brothers.Rammenas geblancheerd in gevogeltefond van CHEF, lekker knapperig.- geroosterde sesamzaadjes met gember van Casa Gispert.- geblancheerde wortelslierten met kaneelsmakend kardemonblad van Koppert Cress, gelakt met de witte portstroop. Hmmm, een zoete touch, perfect bij de koekoek 😘.- zoete rode bessen, raapzaadbloesem, Kikuna Leaves en paarse Yka Leaves, lekker en decoratief van Koppert Cress 🌱💚.Passende gevogeltesaus met vegan chicken concentraat, Olympiadairy culinaire room, witte portstroop en klontjes boter. Zoet en hartig, ook de braadjus mee geserveerd, deze is super lekker en vol van smaak 😋.Cêlavita aardappelblokjes, krokant gebakken met kruidenkorstje van 🧄 en groene kruiden.👉 Al deze kwaliteitsvolle producten, culinair bereid en stijlvol gepresenteerd op porselein van Schoondergang Van Zwanenburg❗Geniet ervan en smakelijk, het was TOP.#vaneitotbilbelgisch#mechelsekoekoek#evlierspices#carlsbourgCorman BelgiumRob The Gourmets' Market#robthegourmetsmarketCasa Gispert#casagispertKroon op het werk#kroonophetwerk#foodyboxCelaVitaVoets Specialiteiten#voetsspecialiteiten... See MoreSee Less
💥Gedroogde eendenborstfilet💥 - grondwitloof - wortel 🥕 - rammenas - gebakken peer - Roquefort AOP - balsamicocrème - Cornet Oaked Smoked 🍺🤩.Hmmm 😋, een culinair en stijlvol voorgerecht met lokale delicatessen, smaakvolle contrasten van botermalse eend, krachtige blauwschimmelkaas, zoete peer en knapperig bitter witloof met een boterrandje én een smaakvol bier. Pure klasse.Sneetjes gedroogde eendenborstfilet, deze smelt gewoon weg in de mond. Zó lekker en kwaliteitsvol, pure ambacht. Deze delicatesse is van Ferme de la Sauvenière👌.Links plakjes peer van Sweet Sensation🍐💕, gelakt met Ernesto witte portstroop en gebakken in zachte roomboter van Beurre Plaquette👍. Lekker zoet met botersmaakje en met nog een bite.Afgewerkt met Gelée d'Or van Le Safran de Cotchia👌, een TOPproduct.Rechts de krachtigere kant met witloofblaadjes van onze lokale bioboer 👨🌾, gebakken in bruisende boter. Hmmm, bitter, knapperig en een botersmaakje 😘.- Sneetjes witte rammenas en wortel, zoet gebakken.- Roquefort AOP, een krachtige en kwaliteitsvolle blauwschimmelkaas, zoete granaatappelpitjes en friszure Melissacressjes van Koppert Cress 🌱👍.- Druppels Aceta balsamicocrème I.G.P. uit Modena van Mazzetti, maakt het gerecht stijlvol af 😋.Als 🍺 een passende Cornet Oaked Smoked, een 🇧🇪 blond bier met rookaroma's van Brouwerij De Hoorn 🤩.Geniet er ook van, smakelijk en drink op uw gezondheid 😍.Fijn weekend.#fermedelasauvenière#duck#beurreplaquette#roquefortcheese#safrandecotchia#ernestoportstroop#voetsspecialiteiten#kroonophetwerk#foodybox#koppertcress#mazzettioriginale#cornetbeer#cornetoaked#belgianbeer#beerlover#belgianbrewery#belgischbier#culipress#sweetsensation#lekkervanbijons#gastronomy#finedining#culinaryinspiration#artofplating#foodphotography#artonaplate#culinaireinspiratie#instachef#homechef#chefsofinstagram... See MoreSee Less
💝 Valentijn nadert. Leonidas breidt haar assortiment chocoladehartjes tijdelijk uit met 3 nieuwe limited edition hartjes:🤍 Hartje praliné: witte chocolade met zachte praliné vulling,❤️ Hartje kers en vlierbes: witte chocolade, ganache met kers en vlierbes,💙 Hartje bleu de toi: witte chocolade en spirulina, ganache van bloedsinaasappel.De 4 klassieke hartjes (framboos, noir de noir, vanille en dulce de leche) blijven het hele jaar door beschibaar.#leonidas#valentijn#chocolade#chocolate#valentinesday2023... See MoreSee Less
💥Secreto 07 kroketten💥 - knolseldercrème en krokantjes - truffelmayo - crispy krulpeterselie - aardappelchips 😋.Hmmm, een delicieus voorgerecht of een stijlvol hoofdgerecht, dit met ambachtelijk en rijk gevulde Secreto 07 kroketten, een romige crème en krokantjes van knolselder, huisgemaakte truffelmayo en chips van onze eigen schatjes van patatjes. Superlekker 😉.Ambachtelijke Secreto 07 kroketten, met de hand gerold, van Gastronello Kroketten 🥰, mooi bruin gebakken in Levo olie. Secreto 07 is van het Noord-Spaanse runderras Rubia Gallega, 7 weken gerijpt in een marinade van 7 kruiden, een delicatesse van puur ambachtswerk door Butcher's Store by De Laet & Van Haver, TOP echte smaakbommetjes 👌.Onder een smeuïge crème van knolselder gekookt in Olympia melk, specerijzout van Evlier, toefje gerookte knoflook🧄puree van Bresculinair👍, deze geeft veel aroma en smaak. Mooi glad gemixed met wat kookvocht en extra room.* Bovenop gefrituurde knolselderslingers, lekker crispy en zoet van smaak.* Gebakken krulpeterselie 🌱.* Toefjes truffelmayo, huisgemaakt met eitjes van onze kipjes🐔, truffelolie van Valderrama, truffelsaus en -poeder van Giuliano Tartufi.* Takjes rozemarijn en viooltjes uit onze tuin.Dikke chips van eigen patatjes, gebakken in Levo, afgewerkt met truffelzout 😋.Al deze delicatessen stijlvol gepresenteerd op porselein van Frederick Gautier voor Serax❗Geniet er ook van en smakelijk want het was verTRUFFELelijk lekkerrrr 🤩.#gastronellocroquettes#delaetvanhaver#ambachtelijkekroketten#secreto07... See MoreSee Less
Hmmm, botermalse filet van hertenkalf, want het wildseizoen is nog niet voorbij, TOPkwaliteit, pure klasse👍.Hertenkalffilet van Gustor Meat Boutique online butchershop👌, een belevenis op zich en het beste onder het wild. De filet vooraf gemarineerd met empeltre olijfolie 🫒 van Golden Heritage, speciale kruidenmix voor wild, tijm, grof zeezout, alles van Evlier👍, vloeibaar concentraat wild van CHEF 🥰 en zo wat laten rusten.Mooi bruin gebakken in bruisende Debic bakken en braden, een mengeling van geklaarde boter en olie. Continue overgoten, hmmm, sneetjes met een krokant en kruidig korstje, mooi rosé en botermals. Zo eten wij dit het liefst😍.Afgewerkt met roze peperbolletjes, verse rozemarijn en mosterdkaviaar. De zaadjes ingekookt met Don Millàn sherryazijn van Valderrama. Decoratieve pareltjes met veel smaak.Geniet ervan en smakelijk 😍. ... See MoreSee Less
Vincent Florizoone zet met 2roast_knokke vernieuwende food & beer hotspot op de kaart.De West-Vlaming met klinkende titels als ‘beste jonge chef van 2006’ en Gault Millaus ‘beste bierchef van België’ op zijn palmares en in 2009 door het weekblad Knack werd uitgeroepen tot ‘meest innovatieve chef’, maakt bij de bereiding van zijn gerechten enkel gebruik van biologisch geteelde groenten en stressvrij vlees. Vincent, die tevens de opleiding ‘biologische en biodynamische landbouw’ volgt, omschrijft zijn gerechten als ‘happy food’.Op de menukaart staan geen voorgerechten, wel 10 verschillende sharing dishes, waarvan een groot deel vegetarisch is. Daarnaast serveert hij ook grillgerechten met verantwoord gekweekt vlees en 100% biologisch geteelde groenten.Vincent weet precies wat hij in de kookpotten doet. “95 procent teel ik eigenhandig op het erf van mijn ecoboerderij. De rest is afkomstig van mijn stageplaats, biozorgboerderij 'De Zaaier' in Ruddervoorde, en van mijn studiegenoot Mathijs Hilleware van Foccas uit Staden”, aldus Florizoone. “Wat vlees betreft, kies ik resoluut voor stressvrij rasvlees van runderen, varkens en kippen die genieten van een vrije uitloop.”Als garnituur kan je bij 2Roast kiezen tussen klassiek of kinky. Klassiek staat voor huisgemaakte mayonaise en ketchup, handgesneden frieten, aardappelen in de schil met lookboter, peperroomsaus en bearnaise, witloofsalade met appel en mosterd, en kropsla met tomaat en ui. Kiezen hoeft niet, want Vincent serveert het je allemaal. Wie voor de zogenaamde ‘kinky sides’ kiest, mag zich verwachten aan een culinaire reis van Marokko, over Italië en Indië, tot Thailand en Indonesië, maar… met biologisch gekweekte groenten uit de West-Vlaamse poldergrond.CarrièreswitchVier jaar geleden gaf Vincent een verrassende wending aan zijn loopbaan. Na een succesvol restaurantparcours trok hij zich opeens terug op het platteland en startte hij met het telen van kruiden en biologische groenten. Al gauw kweekte hij op zijn hoeve ook naakthalskippen.Zijn agenda is goed gevuld. “Drie dagen per week volg ik theoretische en praktijklessen aan het vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw Landwijzer in Gent. Op het einde van dit traject van 2,5 jaar wil ik het diploma ‘bioboer’ behalen. Wanneer ik niet aan het fornuis van 2Roast sta, werk ik op mijn ecoboerderij”, legt de chef-landbouwer uit. “Elektrocultuur… c'est le futur”Op zijn boerderij past Vincent zogenaamde elektrocultuur toe, waarbij kleine voltages ervoor zorgen dat planten zich in de meest optimale omstandigheden kunnen ontwikkelen. Op de velden rond zijn hoeve staan o.a. een paar piramides, 11-meter hoge antennes en zelfs basalttorens en ighinaspiralen. Die zorgen voor betere oogsten en zeer smaakvolle groenten.Aandacht voor ambachtelijke bierenDat de menukaart van 2Roast ook een mooie selectie artisanale bieren telt, is niet echt een verrassing. Enkele jaren geleden noemde de befaamde bierauteur Tim Web hem al de ‘beste bierchef ter wereld’. Ook Gault Millau roemde zijn toenmalige bierkaart. Hij was tevens een van de vaste waarden tijdens de Great Belgian Beer Dinners, die gastronomie en beerpairing in de schijnwerper plaatsten.Vincent: “Ik heb het deze keer bewust beperkt gehouden. Net als bij de gerechten, primeert ook hier kwaliteit in plaats van kwantiteit. Naast de Oude Kriek Jart-Elle heb ik vooral gekozen de eigenzinnige brouwsels van Prearis uit Oedelem en Vrijstaat Vanmol uit het Pajottenland. Cannabisbier, rauchbier en Belgian Raw Ale met bloedappelsien zijn echte toppers.”Bij 2Roast langsgaan betekent genieten. Niet alleen van de heerlijke gerechten maar ook van de chef zelf die regelmatig aan tafel opduikt en helpt met het inzetten van de gerechten. Een leuke anekdote of kwinkslag is hierbij nooit ver weg. Het biologisch restaurant 2Roast is open op vrijdag en zaterdag van 18 uur tot 02 uur en op zondag van 12 uur ’s middags tot 02 uur.www.2roast.beAlfred Verweeplein 20 - 8300 Knokke-Heistinfo@2roast.betel. 050/66.26.06 ... See MoreSee Less
Platte Zeeuwse oesters 🦪 - Royal Belgian Caviar Osietra 🖤 - pastinaak/truffelcrème - toast met Noordzee🦐garnalen en truffelcrème - oesterblad - citraleaves en -olie 🌱.Wauw🤩, een feestelijk en stijlvol voorgerecht met ware delicatessen als platte oesters, pastinaak met truffel, deluxe toast met garnalen en truffelcrème, frisse olie met citraleaves én kaviaar. Pure klasse👍.-Pastinaak gekookt in bouillon met vegan chicken taste van CHEF, zoet kardemonblad met kaneelsmaak van Koppert Cress, Olympia melk, peper en zout.-Glad gemixed met wat bereidingsvocht, Olympia room en truffelcrème van Giuliano Tartufi. Hmmm, een crème van een crème, véél smaak en véél aroma's😉.-Snede pastinaak, botermals.Platte Zeeuwse oesters, van Visbedrijf Quisquater te Dendermonde. Een ware delicatesse, rauw zijn ze het lekkerst, met een ziltige en fijne smaak.Frisse crème met room, yoghurt, truffelcrème en kaffirlimoenolie van Valderrama Olijfolie.Royal Belgian Caviar Osietra, 🇧🇪 kaviaar van TOPkwaliteit. De Osietra heeft een zeer aangenaam mondgevoel met ziltige en typische nootsmaak👌.Afgewerkt met ziltig oesterblad, citraleaves van Koppert Cress, vioolblaadjes, kaviaar en huisgemaakte olie met geblenderde citraleaves en kaffirlimoenolie. Lekker fris & zurig.Krokante spelttoast gebakken in truffelolie, belegd met pure truffelcrème van Giuliano Tartufi, een TOPPER👍.Grijze Noordzeegarnalen van Quisquater, zelf handgepeld, citraleaves en goudsbloem🌼blaadjes.Bedruppeld met frisse olie.Amai, dit wordt puur genieten van al deze delicatessen en culinaire bereidingen, stijlvol gepresenteerd op porselein Inku by Sergio Herman voor Serax ... ons voorgerecht op Kerstavond❗Fijne Kerst.#royalbelgiancaviar#osietra#caviarlover#quisquatervisbedrijf#oysters#trufflecream#giulianotartufiVoets Specialiteiten#voetsspecialiteiten#koppertcressOlympiadairy#olympiadairy#valderramaolijfolie#seraxtableware#zeeuwseoesters #Culipress #lekkervanbijons#gastronomy#finedining#theartofplating#chefstyle#greatchef#chefselection#cheflife#chefsofinstagram#artonaplate... See MoreSee Less
Platte oesters 🦪 - grijze Noordzeegarnalen 🦐 - Royal Belgian Caviar Oscietra 👌 - aardpeercrème met truffel - truffelkrokantjes - oesterbladolie 😍.Hmmm, een luxueus feestgerecht met delicatessen als oesters, garnalen, truffel, aardpeer én kaviaar. Alles van TOP-kwaliteit. Pure klasse en stijl 🤩.Zeeuwse platte oesters🦪, vers afgehaald bij Visbedrijf Quisquater 👌 te Dendermonde, hmmm, die pure ziltige smaak.Tussen en onder ziltige oesterbladen van Koppert Cress, dé specialist 🌱💚.Bovenop kaviaar van Royal Belgian Caviar 🖤. De Oscietra heeft een aangenaam mondgevoel met ziltige en typische nootsmaak. Een delicatesse van 🇧🇪 bodem.Snede pastinaak bereid in Vegan Chicken Taste van CHEF en Olympia melk. Botermals met zoete nootsmaak, belegd met pure truffelcrème van Giuliano Tartufi👍. Zeer smaakvol bij de ziltige oesters en zoete pastinaak.Aardpeercrème, zelfde bereiding als de pastinaak. Glad gemixed met wat bereidingsvocht, culinaire room, truffelcrème en truffelolie van Valderrama Olijfolie, hmmm, een crème van een aardpeercrème 🙂.Rondom druppels oesterbladolie. Wauw, héérlijk delicieus. De ziltige bladeren fijn gesnipperd en geblenderd met kaffir limoenolie, gezeefd tot deze super lekkere olie, top👍.Krokantjes gebakken in truffelolie, belegd met truffelcrème en kaviaar. Tussenin grijze Noordzeegarnalen van vishandel Quisquater, zelf handgepeld en dat proef je 😉 én we doen dat graag 🥰.👉 Al deze delicatessen stijlvol gepresenteerd op porselein van Anita Le Grelle❗Amai, dit was nu al feest op ons bord 😉. Smakelijk. ... See MoreSee Less