Toegegeven, klaar is het gloednieuwe casino van Middelkerke nog zeker niet maar de ruwbouwwerken zijn wel achter de rug en het gebouw is nu winddicht. De verdere afwerking kan nu in sneltempo verder onafhankelijk van de weergoden.Hoog tijd dus om vooruit te kijken en de culinaire partner van Silt voor te stellen: Compass Group Belgium, deel uitmakend van het Britse Compass Group, wereldwijd de grootste speler op vlak van food service en catering.Drie foodconcepten met één doel…… iedereen van gastronomie laten genieten. Seizoensgebonden productkeuken met eerlijke producten: vis uit de Noordzee, vlees uit de regio, streekbieren, een uitgebreide wijnkaart met een ruime selectie belgische en internationale wijnen. Kortom, Silt zal Middelkerke culinair op de kaart zetten.Compass Group Belgie, bijgestaan door chef en culinair adviseur Bartel Dewulf bedachten een uniek restaurantconcept speciaal voor het nieuwe casinogebouw. Taste Silt brengt drie nieuwe gastronomische ervaringen/foodconcepten:Silt LoungeHet restaurantgedeelte wordt ingericht in de inkomzone. Daar kan je in een prachtig decor genieten van lekkere apperitieven, drinks, cocktails, streekbieren, Belgische wijnen en schuimwijnen, mocktails en verfijnde fingerfood. Tijdens de zomermaanden krijgt Silt Lounge een groot zonneterras dat eveneens vanaf de zeedijk toegankelijk wordt.Silt Casual DiningWie wat verder doorloopt komt bij Silt Casual Dining in een piekfijne brasserie. Op de lunch- en dinerkaart staan enkel gerechten met lokale en duurzame producten. Hier kies je à la carte gerechtjes, deels volgens het sharingprincipe. Silt Fine DiningDe plek voor een ultieme, intieme gastronomische beleving in silt. Geborgen en discreet dineren en genieten van een totale beleving op culinier gebied van het beste uit de Noordzee en de polders. Kortom een culinaire topervaring voor een beperkt aantal tafeltjes, dicht bij de open keuken en met een machtig zicht op de zee.Daarnaast zal Compass Group Belgie ook instaan voor de catering bij activiteiten in de twee evenementenzalen. Deze hebben elks een capaciteit tot 1000 personen.De opening is voorzien tegen Pasen 2024.#openingsoon#middelkerke#casinomiddelkerke#silt#siltmiddelkerke#barteldewulf#compassgroup#silt#finedining#catering#sustainablecatering#eventcatering#passionforfoodandpeople... See MoreSee Less
Kabeljauwhaas 🐟 - zeekraal - duindoornbessen - kaaskrokantjes - visroomsaus Dugléré - 🌼🌱 - Chapitre Chardonnay Brut Nature 🍾.Een klassieke vis, kabeljauw, wel topkwaliteit, gecombineerd met lekkere seizoensproducten zoals ziltige zeekraal en zoete duindoornbessen. Top-top.Kabeljauwhaasje vers opgehaald bij Visbedrijf Quisquater 😉 te Dendermonde, gekruid met zeezout met zeekraal van Zeeuwsche Zoute, bovenop partje gekonfijte citroen van Belberry, deze gestoomd boven visfumet van Belfond. Puur bereid met véél aroma's en smaak 😋.Onder ziltige zeekraal geblancheerd met de gekonfijte citroen 🍋 in stukjes versneden voor meer smaak. Zilt, fris en nog met wat bite, hmmm. Bovendien bomvol vitamientjes 🤩.Bovenop Knokse duindoornbesjes, heel kort in dit seizoen te plukken. De zoete besjes kort aangestoofd met saffraansiroop van Safran de Cotchia, hmmm, een delicatesse.Lekkere kaaskrokantjes van Flandrien Kaas 🧀Oud, krachtig van smaak en zeer decoratief.Geel peervormig snoeptomaatje, Oost-Indische kersblaadjes, bernagie, dille, allemaal uit onze tuin 👩🌾.Daarbij een heerlijke visroomsaus Dugléré met peterselie en tomaat, een delicieuze saus van Delisauce👍, TOP.Als 🥂 een 🇧🇪 Domaine Viticole du Chapitre Chardonnay Brut Nature, een zeer smaakvolle Waalse Crémant 🍾.👉 Dit culinaire topgerechtje stijlvol gepresenteerd op porselein van Seltmann Weiden en het mooie glas is van Zwiesel Glas, alles te verkrijgen bij Home and table by Meyhui 👌.Geniet er ook van en drink op uw gezondheid 🤗. ... See MoreSee Less
Rodenbach kondigt de lancering aan van Rodenbach Evolved, een nieuw, gedurfd bier in limited edition oplage.Wie Rodenbach zegt denk aan de zachtzure smaak van een Vlaams Rood-bruin bier en de rijping op eikenhout, destijds ontwikkeld om het bier langer te kunnen bewaren. Deze allereerste editie van Rodenbach Evolved wordt 'Grand Cru Aged 10 years', een ode aan de iconische Rodenbach Grand Cru. De naam verwijst naar Rodenbach dat tien jaar op eiken foeder nr. 95 heeft gerijpt. De brouw- en keldermeesters hebben het vervolgens met een klein deel jonge Rodenbach versneden. Het uitzonderlijk lang rijpingsproces in een rechtopstaande eikenhouten foeder van 65.000 liter geeft dit bier een uniek karakter. De rijping heeft organische smaken van zure kersen, groene appel, leer, eik en rood fruit voortgebracht. Rodenbach Evolved Grand Cru Aged 10 years (6 % vol/alc) toont de uitzonderlijke rijpingscapaciteiten van Vlaams Roodbruin bier.Gedurfd!De brouw- en keldermeesters verleggen met deze lancering hun grenzen van hun vakkennis en meer dan ooit in op innovatie. Elk jaar zullen ze bierliefhebbers met een nieuwe editie van Rodenbach Evolved verrassen. Met de Evolved-lijn begint de brouwerij aan een spannende ontdekkingsreis, voor elke editie zal men rijke brouwtraditie en knowhow 'blenden' met creativiteit.www.Rodenbach.be#rodenbach#rodenbachevolved#limitededition#grandcru... See MoreSee Less
Gault&Millau Belgium reikte, inmiddels voor de 5de keer, de Catering Awards uit aan eventcateraars en collectiviteitskeukens die zich op het vlak van catering rond diverse thema's hebben onderscheiden. Wie al eens een event organiseerde weet ongetwijfeld dat in de organisatie heel wat tijd en energie kruipt. Het cateringgedeelte wordt gemakshalve vaak uitbesteed aan gespecialiseerde cateraars. Deze hebben dan ook een belangrijke doorslaggevende rol in het welslagen van uw event. Awards zijn hier zeker op hun plaats.Proficiat aan volgende winnaars Gault&Millau Event Catering Awards 2023:Innovative Catering Concept of the Year:. De Feestarchitect | ConceptcateringHealthy Event Caterer of the Year:. A Room with a ZOO - Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, Elisabeth Catering.Best Catering Event of the Year:. KMSKA met Seppe Nobels Instroom en J&M Catering Event Catering Chef of the Year – Goud:. Han Smits, Gastronomie Nicolas, BeerseEvent Catering Chef of the Year – Zilver:. Tim Nowé, Sir Catering, Gent Event Catering Chef of the Year – Brons:. Stefaan Urkens, Silverspoon Exclusive Catering & Events, Schelle Daarnaast werden er ook awards toegekend aan collectiviteitskeukens ofwel grootkeukens in ziekenhuizen, scholen, bedrijven. Jarenlang ging de sector gebukt onder de reputatie dat kwaliteit na kwantiteit kwam, maar dat is verleden tijd. Meer en meer willen cateraars tegemoetkomen aan de vraag om patiënten, scholieren en werknemers een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd aan te bieden waarbij zowel ziekenhuizen, scholen en bedrijven hiermee willen uitpakken en zich onderscheiden. Winnaars Gault&Millau Collectivity Kitchen Awards 2023:Hospitality Award (Gastvrijheid & Klantbetrokkenheid):. PXL-Catering, Hogeschool Hasselt (eigen beheer) Sustainability Award (Toekomstwelzijn & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen):. AZ Zeno, Knokke (eigen beheer) . CPAS de Bastogne, Résidence Sans Souci met Sodexo (uitbesteed)Health Award (Gezondheid, Voeding en Nutritionele Aspecten):. WZC Rustenhove, Ledegem (eigen beheer) . Les Cuisines Bruxelloises (eigen beheer) Innovation in Catering Award (Innovatie, vernieuwing & Originaliteit):. Brussels Airlines met Aramark (uitbesteed). Sint-Andriesziekenhuis, Tielt (eigen beheer) . MSP Les 3 Arbres, Ukkel (eigen beheer) Waste Management Award (Afvalbeheer, preventie en recycleren):. Cateringdienst Stad Oostende (eigen beheer) . CRP Les Marronniers, Tournai (eigen beheer) Wie alles nog eens uitgebreid wil nalezen kan dit digitale magazine raadplegen via volgende link: catering.gaultmillau.be/nl/catering-awards-2023... See MoreSee Less
🐽 Openboerderijdagen bij Duroc d'Olives in Kruisem 🐽. Dierenwelzijn staat hier voorop. Dat blijkt uit de vrijloopstallen met temperatuurregeling, vers, gezond voedsel en een stressloze omgeving. Een héél leuke rondleiding gekregen met veel interessante info. Ook op het vlak van duurzaamheid scoort dit bedrijf hoog.Absoluut TOPkwaliteit 👌.#durocdolives#varkensvlees#nostress#lekkervanbijons... See MoreSee Less
💥 Black Angus Picanha 🐃👌 - 🔥 seizoensgroenten - pomme fondante - geitenkaaskrokantjes - rode wijnsaus - Hoenshof Cabernet Barrique🍷🥰.Wauw, een stevig gerecht van TOPkwaliteit met seizoenstoppers, pure klasse 👌.Picanha, ook staartstuk genoemd, van 120 dagen graangevoederde Black Angus 🐃 koeien uit Ierland, een prachtig stuk vlees met een mooie vetlaag, perfecte malsheid en met véél smaak. Deze delicatesse is verkrijgbaar bij Gustor Meat Boutique online butchershop .De Picanha gekruid met zeezout en witte peper van Evlier. Eerst op de velkant gebakken in Hojiblanca 🫒 van Valderrama Olijfolie, verder met Delizio Gourmet bakken en braden. Continue overgoten op lage temperatuur. Gelakt met marinade voor rund met rozemarijn en tijm, een TOPproduct van Bresculinair👍, zo langzaam verder gegaard in de oven met extra boter. Botermals met een licht krokant, kruidig korstje en heerlijk sappig 😋.Assortiment groentjes:- lente-ui geblancheerd, gelakt met gerookte Arbequina 🫒 van Valderrama en 🔥.- jonge wortel gekookt in bouillon met citroen🍋pasta van @CHEF, gelakt en 🔥.Bovenop mosterdkaviaar met Don Millàn sherryazijn van Valderrama.- balkje koolrabi, mee gekookt, gelakt en 🔥.- geblancheerde groene asperges, geblancheerd en 🔥.Kaaskrokantjes van Wyngaard Chèvre Gris 🐐. Decoratief met veel smaak 🤩.Pomme fondante van onze nieuwe 🥔. Bovenop een kaaskrokantje.Krachtige saus met Debic room plus mascarpone, rode wijnreductie van CHEF en gezeefd bakjus, lekkerrr 😋.Kleurrijk afgewerkt met verse kruiden en eetbare bloemen uit onze tuin 👩🌾.Als 🍇 een Cabernet Barrique van 🇧🇪🍷 Wijndomein Hoenshof, een krachtige rode wijn zeer passend bij deze gebraden Picanha.Geniet ook van dit culinair en stijlvol gerecht en drink op uw gezondheid. TOP. ... See MoreSee Less
🍔 Samenwerking tussen 2 iconen creëert smakelijk nieuw gerecht 'Messi Chicken Sandwich - Made for you by Leo Messi'.Na een eerdere succesvolle samenwerking in 2022, waarbij de Messi Burger gepresenteerd werd, lanceren Hard Rock en Leo Messi ditmaal de Messi Chicken Sandwich 😘.Messi's lievelingsgerecht 'milanese de pollo', een klassieker uit de Argentijnse keuken, diende als inspiratiebron. Dit gerecht doet hem denken aan thuis, waar ook ter wereld.Een geroosterd, krokant hamburgerbroodje werd besmeerd met een kruidig, zacht looksausje en gevuld met heerlijk knapperig gepaneerde kippenbortstfilets, gesmolten provolone, verse tomaat en rucola. Provolone is een (half)harde Italiaanse kaas gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, een perfecte smeltkaas.Het resultaat is een zéér smaakvolle burger. De befaamde hamburgerbroodjes zijn perfect krokant en worden rijkelijk gevuld met sappige kippenborstfilets. De frietjes werden gemaakt van ongeschilde aardappelen, smaken echt top en maken het geheel af 👌.Kortom, de samenwerking resulteert in een nieuwe, geslaagde burger, een aanrader voor een perfecte culinaire beleving in een gerenommeerd restaurant als Hard Rock Café. Het vermelden waard is de wel heel gastvrije ontvangst en professionele, vriendelijke bediening waarvan we in de Brusselse vestiging genoten. Voortaan wereldwijd verkrijgbaar bij alle Hard Rock Cafés en Hotels.Hard Rock Cafe BrusselsHard Rock Cafe Antwerp#messichicken#MessiChickenSandwich#lionelmessi#messiburger... See MoreSee Less
💥Nieuw Belgisch topproduct!💥Geen betere dag dan op de Nationale feestdag om deze culinaire primeur voor de stellen. Colruyt Group oogst de allereerste Belgische mosselen van eigen kweek 👌en verkoopt deze vanaf vandaag in haar 4 Cru-markten.Voorlopig blijft de opbrengst eerder bescheiden. De komende maanden worden zo'n 10 à 15 ton hangcultuurmosselen bovengehaald maar er wordt ondertussen verder gewerkt aan de uitbouw van de innovatieve zeeboerderij Westdiep (gelegen op zo'n 5 km voor de Belgische kust). Recent werden extra mosseltouwen geïnstalleerd, zodat er volgend jaar een grotere hoeveelheid mosselen beschikbaar zal zijn. Daarnaast investeerde de groep in een eigen boot en trok het extra mensen aan. Die opschaling is hoognodig want met een gemiddelde consumptie van 2,2 kg mosselen per jaar staat de Belg aan de top als dé mosseleter van Europa.Vandaag is het eindelijk zover: de eerste bescheiden mosseloogst is een feit. “We zijn bijzonder fier dat we erin geslaagd zijn om Belgische mosselen aan te bieden aan de consument”, steekt Stefan Goethaert, kersverse CEO bij Colruyt Group van wal. De Belgische hangcultuurmosselen zijn bovendien van uitzonderlijke kwaliteit: “De rijke aanwezigheid van plankton in de Westdiepzone levert ons een lekker volle mossel op met een smeuïge, licht zilte smaak. Een echt uniek Belgisch product.”#belgischemosselen#zeeboerderij#aquacultuur#hangcultuurmosselen#primeur#lekkervanbijons#BlauweEconomie... See MoreSee Less
Exclusief bij Cru ... Belgische 🇧🇪 mosselen!Geen betere dag dan op de Nationale feestdag om met deze culinaire primeur uit te pakken, vanaf 21/07 zijn de Belgische mosselen bij versmarkt Cru & Cuit verkrijgbaar.Belgische mosselen hoor ik u denken... ja hoor. Deze mosselen zijn afkomstig van de zeeboerderij (Westdiep genaamd voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde) van Colruyt Group.De Belgische mosselen worden gekweekt aan mossellijnen en zijn dus van hangcultuur. Dit heeft als voordeel dat de mosselen zich makkelijk kunnen voeden met voedsel dat passeert waardoor de mosselen vleziger zijn in vergelijking met bodemcultuur.Bovendien komen ze minder snel in contact met zand omdat ze niet op de bodem leven maar meedeinen op de zeestroming.Benieuwd naar hun smaak? Cru & Cuit zijn geopend op de Nationale feestdag! Proef de Belgische mosselen in primeur tijdens het mosselweekend bij Cuit! 🍽CRU - GentCRU Dilbeek - EylenboschCRU - GroenplaatsCRU - Overijse#belgischemosselen#colruyt#colruytgroup ... See MoreSee Less