Delhaize en La Fermière, genieten van duurzaamheid.

KokosLa Fermière ken je wellicht van haar lekkere yoghurt en bekende, herkenbare terracotta of glazen yoghurtpotjes.  De Franse producent maakt yoghurt van hoge kwaliteit van melk uit de Franse Alpen, zonder bewaarmiddelen volgens een traditionele methode. In haar uitgebreide gamma vind je onder meer de authentieke yoghurt op smaak gebracht met vanillestokjes uit Madagascar, kokos, hazelnoot en amandel, vanille rijstpap en rijstpap met zeste van citroen, en nog talrijke andere.

Delhaize wil haar strijd tegen verspilling verder zetten en draagt het “no waste” idee hoog in het vaandel. Delhaize vindt in La Fermière, een trouwe en exclusieve partner, de ideale bondgenoot om haar duurzame idealen te promoten.

Weinigen weten waarschijnlijk dat de karakteristieke yoghurtpotjes van Fermière (terracotta en glazen) perfect herbruikbaar zijn, waterproof zijn, en zowel in de oven als de diepvries kunnen.

Daarom wil Delhaize iedereen inspireren met nieuwe, originele ideeën hoe de yoghurtpotjes kunnen hergebruikt worden en ze zo een tweede leven geven. Enkele tips: hergebruik het potje als kaarshouder, als vaas, als schaaltje, … Mijn tip voor menige foodie die zelf regelmatig de keuken induikt is, hou de lege potjes gewoon bij, ze zijn ideaal geschikt voor het bereiden van flan, chocomousse, crème brûlée, tiramisu, frozen yoghurt, enz., handig en in individuele porties.

Stuur mij gerust foto’s en recepten door van uw creaties, ik plaats ze dan op mijn sociale media.

Blini’s op de plancha met La Fermière kokosyoghurt en rood fruit uit eigen tuin.

Ingrediënten:

  • 80 gr. bloem,
  • 1 ei,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 80 ml melk,
  • snuifje zout,
  • mespuntje kaneel,
  • rood fruit,
  • en niet vergeten, de zachte, romige roeryoghurt met kokossmaak (info E-shop Delhaize).

Bereiding:

  1. Doe bloem, bakpoeder, melk, ei, zout, kaneel in een kom en klop met een garde tot een egaal beslag,
  2. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het beslag 1/2u rusten in de koelkast,
  3. Verwarm de plancha of koekenpan,
  4. Bak de blini’s goudbruin.

Afwerking:

  1. Beleg de blini’s met een laagje kokosyoghurt van La Fermière,
  2. Versier met fruit naar keuze, wij maakten er enkele met rode besjes, enkele met rabarber/appel compote, frambozen, verse muntblaadjes,
  3. Afwerken met poedersuiker of gemalen kokos.

Ontdek de producten van La Fermière op de site La Fermière

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.