Gearomatiseerde waters ‘Spa Touch Of’ kennen enorm succes, Spadel investeert in Spa

Spadel investeert 12,8 mio € in een nieuwe bottelingslijn te Spa Monopole om in te spelen op de groei van de gearomatiseerde waters.

Spadel positioneert zich duidelijk in het segment ‘natuurlijkheid’, strategische pijler van de groep.

De groep Spadel gaat zijn bottelarij Spa Monopole uitrusten met een nieuwe productielijn voor het bottelen van kleine petflessen (33cl en 50cl) voor het bruisend natuurlijk mineraalwater Spa alsook voor de gearomatiseerde waters Spa Touch Of. De investering, voor een bedrag van 12,8 mio €, is noodzakelijk om adequaat te kunnen inspelen op de toenemende volumes en meer in het bijzonder van de gearomatiseerde waters Spa Touch Of. Dit is het resultaat, onder meer, van een toenemende consumentenvraag naar natuurlijke en gezonde producten. Spadel positioneert zich vandaag duidelijk in het segment ‘natuurlijkheid’, strategische pijler van de groep.

De installatie van deze nieuwe botteling lijn, die in februari 2018 moet afgerond zijn, is voorzien voor de productie van kleine petflessen van 33cl en 50cl voor het bruisend natuurlijk mineraalwater Spa alsook voor de gearomatiseerde waters Spa Touch Of die in 7 smaken bestaan. Deze gearomatiseerde waters (volledig natuurlijk en met 0 calorieën), gelanceerd in 2014, kennen een enorm succes. Eind 2016 kenden ze een groei van 70% in vergelijking met het jaar voordien. Ze spelen in op een duidelijke consumptietendens om natuurlijke dranken te verkiezen die bovendien weinig of geen suiker bevatten. Om zich duidelijk te positioneren in een zeer competitieve markt, heeft Spadel gekozen om de kaart van de innovatie te trekken met natuurlijkheid als unieke troef.

De nieuwe productielijn vertegenwoordigt een industriële investering van 12,8 millions €. Op 5 jaar tijd heeft Spadel niet minder dan 45 mio € geïnvesteerd in het productieapparaat te Spa Monopole met, onder meer, in 2015 een investering van 17,5 mio € in een aseptische productielijn voor het bottelen van de nieuwe natuurlijke limonades Spa Fruit in 2016 (bruisend) en Spa Duo (niet bruisend) in 2017.

Marc du Bois, gedelegeerd bestuurder Spadel: “Als marktleider in België voor natuurlijk mineraalwater, neemt Spadel haar verantwoordelijkheid op en blijft de groep investeren in haar industrieel apparaat voor de ontwikkeling van innovaties om snel en adequaat het voortouw te nemen in een groeimarkt. We hebben duidelijk een vaste positie genomen in het segment ‘natuurlijkheid’ dat de rode draad vormt voor onze innovaties”.

Nieuw is ook dat de productielijn de nieuwe 33cl petflessen voor het bruisend mineraalwater Spa Intense produceren die de blikjes zullen vervangen vanaf het eerste trimester 2018. Dit zorgt er ook voor dat de milieu-impact van deze referentie zal worden gehalveerd, ttz met meer dan 500T CO2/jaar. De nieuwe lijn heeft een capaciteit van 40.000 tot 48.000 flessen per uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.