Delhaize en The Foodmaker openen 2 nieuwe Delhaize Fresh Ateliers in hartje Antwerpen

Delhaize en The Foodmaker openen twee nieuwe Delhaize Fresh Ateliers in Antwerpen. Met de gloednieuwe Delhaize Fresh Ateliers in de Nationalestraat en de Kronenburgstraat wil Delhaize Antwerpse klanten bedienen die op zoek zijn naar ultraverse, gezonde en handige maaltijdoplossingen. Tegelijkertijd wordt in dit winkelconcept het digitaal en fysiek boodschappen doen met elkaar verweven.

 

We kunnen er niet omheen: het consumentengedrag ondergaat de laatste jaren een ware metamorfose. Convenience, flexibiliteit, gezondheid, digitalisering en mobiliteit zijn de kernwoorden van deze revolutie. Denken we maar aan de stijgende vraag naar snelle, gezonde lunches on the go of het online bestellen van voeding via verschillende diensten. Delhaize wil letterlijk mee zijn met het leven van haar klanten en speelt in op deze trends met de ‘Fresh Ateliers’. Na Brussel en Leuven is nu Antwerpen aan de beurt met maar liefst twee Fresh Ateliers in de nabijheid van de Groenplaats. Delhaize Fresh Atelier past het concept “instant retail” toe waarbij on the go, fysiek en digital winkelen voor de eerste keer op deze manier worden gecombineerd.

Wat is Delhaize Fresh Atelier?

Met het nieuwe concept Delhaize Fresh Atelier willen we het gebruiksgemak van je eigen koelkast koppelen aan het uitgebreide gamma van een Delhaize warenhuis. Jean-Cédric de Terwangne, Affiliated Retail & New Markets – Manager Shop&Go Delhaize.

Delhaize Fresh Atelier is de kleinste winkelformule in de Delhaize-familie met een gemiddelde oppervlakte van 100 m². Met dit concept wil Delhaize een antwoord bieden op de huidige behoeften van de klanten in een stedelijke omgeving. Maar liefst 1500 ultraverse producten en bereidingen gaande van vers brood, gebak, groenten en fruit tot dranken zijn terug te vinden op deze kleine winkeloppervlakte. Blikvanger in dit nieuwe concept is de ‘pick & mix’ bar waar maaltijden en schotels ultravers worden bereid en het aanbod wijzigt naargelang het moment van de dag. Voor een gezond ontbijt vind je er yoghurt, vers fruit, chiapudding, granola, omeletten, verse smoothies, enz. En natuurlijk ook koffie! Voor de lunch worden die vervangen door een salad bar, sandwiches, wraps, enz. ’s van The Foodmaker, kortom alles wat je nodig hebt om je honger te stillen zonder schuldgevoel!  Avonds ligt de nadruk op het gamma traiteurgerechten die eenvoudig op te warmen zijn. Delhaize Fresh Atelier garandeert de versheid van de producten door op dagbasis te werken, met recepten die helpen bijdragen tot een evenwichtige voeding.
Verder leggen de Delhaize Fresh Ateliers in Antwerpen ook de nadruk op lokale producten. Zo zal een deel van het assortiment van het Libanese Sumac en het Aziatische Sum Sum beschikbaar zijn bij de Delhaize Fresh Ateliers in de Nationalestraat en de Kronenburgstraat. Beide lokale handelaars zullen telkens drie producten aanbieden waaronder telkens één vegetarische optie.

Klantvriendelijk

Naast het convenience-gedeelte kunnen klanten van Delhaize Fresh Atelier ook genieten van een online aanbod via het platform Delhaize.be met maar liefst 15.000 producten die ze online kunnen bestellen en laten leveren in een Fresh Atelier bij hen in de buurt. Dit aan dezelfde prijzen en tarieven als andere bestaande Delhaize.be-afhaalpunten. Dit maakt het makkelijk voor klanten in een stedelijke omgeving om boodschappen op te pikken overdag of na het werk. De winkel speelt verder in op de vraag naar flexibiliteit van de klanten en zal 7 op 7 open zijn en dit van 7 u ’s ochtends tot 21 u ’s avonds, ook op feestdagen.

Begin juli zullen de klanten via de smartphone kunnen scannen en betalen dankzij de Quickscan kassa’s en de YesWeScan app in beide Fresh Ateliers. Via deze applicatie kunnen klanten van Delhaize Fresh Atelier snel en eenvoudig afrekenen via hun smartphone. De applicatie YesWeScan is ontstaan vanuit het idee dat klanten tijdens piekmomenten snel een aankoop kunnen realiseren en mogelijke wachtrijen aan de Quickscan kassa’s kunnen vermijden. Dit past binnen het concept “instant retail” waarbij on the go, fysiek en digitaal winkelen worden gecombineerd.

Praktische Informatie

Beide Fresh Ateliers zullen 7 dagen op 7 open zijn van 7u tot 21u.
Fresh Atelier Groenplaats: Nationalestraat 6, 2000 Antwerpen
Fresh Atelier Kronenburg: Kronenburgstraat 48-50, 2000 Antwerpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.