The making of … Neuhaus, The Neuhaus HISTORY collection

N1

Wie kent Neuhaus niet? Weinigen zullen hun hand in de lucht steken.

Neuhaus kan dan ook een rijke geschiedenis voorleggen.

Neuhaus, uitvinder van de Belgische praline.

Al in 1857 opende de Zwitser Jean Neuhaus een succesvolle apothekerszaak in de Brusselse Koninginnegalerij. Omdat medicatie en pilletjes toen maar slecht smaakten bedacht zijn kleinzoon Jean Neuhaus Jr. deze te omhullen met een fijn laagje chocolade en hiermee is hij de bedenker van de Belgische praline in 1912. Het is zijn echtgenote die in 1915 een luxueuze ballotin ontwierp waarmee de pralines als kostbaar geschenk kunnen verpakt worden. Voorheen gebeurde dit in een papieren puntzakje waardoor de pralines onherroepelijk beschadigd werden.

Neuhaus, luxe chocolatier.

Al meer dan 150 jaar brengt Neuhaus fijnproevers over de hele wereld in vervoering met zijn Belgische pralines. De Neuhaus History Collection is gevuld met een assortiment van 28 toppralines, die elk een bijzonder moment in de geschiedenis van Neuhaus vertegenwoordigen. Een elegante geschenkdoos met collectiebrochure laat u tijdens het degusteren van de pralines deze rijke geschiedenis beleven.

Neuhaus, 100 % Belgische productie.

Hoewel Neuhaus uitgegroeid is tot marktleider in de luxechocoladesector in België en meer dan 1500 verkooppunten heeft in 50 landen, produceert Neuhaus nog alle pralines uitsluitend in België. Hierdoor kan het productieproces nauw gecontroleerd worden en smaken alle pralines identiek waar ook ter wereld gekocht. Dit unieke recept en de beperkte houdbaarheid van de pralines maakt dat niet elke praline in alle landen kan verkocht worden. Kwaliteit primeert.

Neuhaus, traditie en vakmanschap.

Culipress kon ervaren hoe de productie van deze Belgische pralines zo veel meer betekent dan het louter industriële gebeuren. De vakbekwame en gepassioneerde medewerkers van Neuhaus staan in voor het vele handmatig bewerken, afwerken, controleren en verpakken van de pralines. Enkel perfectie is hier goed genoeg en de medewerkers zijn trots op hun pralines.

De Neuhaus History Collection is beschikbaar in alle Neuhausboetieks vanaf maandag 21 september 2015 en kost €35. Genieten verzekerd!

Voor foto’s gelieve naar mijn Instagram account (http://instagram.com/culipress) te gaan, tweets op @Culipress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.